Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok ti mit neveztek felnőtt kapcsolatnak?
Amikor ket fel a problemaikon nem hisztizk. Nyiltan beszelnek mindenrol es kulturaltan
Mikor kozos jovon gondolkodva mindenki tiszteli a masikat, es egyenlo partnerek.
Kb
Együtt élünk, külön a szülőktől, felnőtt emberként. Szeretjük és tiszteljük egymást, együtt tervezünk. Nyíltan és őszintén kommunikálunk egymással, nincs hiszti/ajtócsapkodás/anyázás, mert nem várjuk meg, amíg az adott probléma/problémák felgyűlnek bennünk, és már csak kiborulás van..., ill. ehhez az is kell, hogy nyitottak legyünk egymás felé; arra gondolok, hogy pl. ha adott szituban nem hallgatna meg, nem értene meg, degradálná a problémámat, nem venne komolyan... stb., akkor asszem én is hisztiznék - sőt, volt is ilyenre példa még az elején, szerencsére már máshogy kezeljük a dolgokat. Ami még fontos: nincsenek játszmák. Ahogy összecsiszolódtuk, fejlődtünk egymás mellett és együtt is, úgy tanultuk meg felismerni ezeket a - néha reflexből, tudatt alatt, néha tudatosan alkalmazott - játszmákat/manipulációkat, amiket szép lassan meg is szüntettünk. Legegyszerűbb példa az őszinte kommunikációra: Régen: "Mi a baj? Semmi (dühösen odavágva)." Szerintem mindenki ismeri, tipikus időhúzós-duzzogós-pitizést/könyörgést/további kérdezgetést váró reakció...
Most: "Mi a baj? Zavar, hogy tegnap este félreérthető poénokat nyomtál annak a nőnek. Nem mintha bármit is jelentene, tudod, hogy ilyen szintű épphogy-flörtök kellenek, és beleférnek mindkettőnk részéről... azért zavar, és azért esett rosszul, mert annak a nőnek nagyon bejössz, és bármikor rádvetné magát, ha tehetné. Ha a legjobb barátnőmmel csináltátok volna ezt, leszarnám, még én is röhögnék rajta, de ezzel a nővel nekem nem fér bele, ezért-azért-amazért." Megbeszélés, megértés, tanulság, satöbbi.
Még egy dolog, ami fontos: a maximális bizalom. Előbbi példámnál maradva; egy pillanatig nem gondolom, hogy adott esetben megcsalna a fent említett nővel... nem ez a kétség a "hatalmas" probléma gyökere, fel sem merül.
Tehát összefoglalva a - szerintem - felnőtt kapcsolat feltételeit: szerelem/szeretet, tisztelet, őszinteség, felnőtthöz méltó komminukáció, bizalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!