Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Vannak olyan nők akik szívesen...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Vannak olyan nők akik szívesen élnének vidéken, egy tanyán? (Hosszú)

Figyelt kérdés

Szükségesnek érzem leírni, hogy igen, 2017 van, és igen, a kérdés komoly (és igen, nem vagyok "öreg" - 21/F).

Előrebocsátom, hogy bár arrogánsnak tűnhet a stílusom, nem direkt van. Így kommunikálok. Komolyan. :)

Kíváncsi vagyok, hogy vannak-e még manapság olyan fiatal nők, akik szívesen élnének egy tanyán, ahol saját magunknak termeljük meg az ételt (amennyire lehetséges), és minél inkább függetleníteni próbáljuk magunkat a világtól.

Ennek a miértjeibe bővebben nem mennék bele, röviden (rengeteg dolgot összefoglalva és kihagyva); a modernizáció és a technológiai fejlődés az emberek mentális és fizikai visszafejlődését okozza, Nyugaton ezzel a technológiával és jóléttel fizetik le az embereket hogy beletörődjenek abba, hogy - mondjuk úgy - "csendben kihúzzák a lábuk alól a talajt". Ráadásul a modern világ a kapitalizmusával és környezetszennyezésével nem fenntartható; egyszerűen lehetetlen végtelen profitot előállítani a Föld véges erőforrásaiból. A teljes gazdasági összeomlás idővel elkerülhetetlen (a globalizáció miatt pedig az összeomlás világméretű), és mikor ez megtörténik, akkor a vidéki emberek többé-kevébé észre sem fogják venni (mármint azok, akik képesek ellátni magukat és nem függenek a rendszertől). Politikai megoldások nem léteznek, vagy már túl késő hozzájuk.

Nos, mielőtt még valaki mindenféle pszichológiai elemzésekbe bonyolódna: városi vagyok (sajnos), így a "self-validation" elméletek itt megbuknak. :)

(Ha azt gondolod semmi probléma nincsen a modern világgal, akkor egyértelműen nem te vagy az, akinek ez a kérdés szól. Nyugodtan kommentelhetsz, hogy hordjak alufólia csákót hogy megvédjen a gonosz rendszertől meg az ufóktól. Hallottam már az összes ilyen beszólást. Nem vagytok kreatívak. :D A történelem pedig a "prepper"-eket igazolja.)

Persze ez nem tisztán technológia-ellenesség. Egyértelműen megkülönböztethető értelmetlen, kényelmi technológia és olyan dolgok, amik ténylegesen az ember javát szolgálják. Utóbbira jó példa az internet (in before: "haha, technológia-ellenes vagy oszt' egy számítógépről, internetkapcsolattal írsz!").

Azt persze elismerem, hogy "nehezebb" így az élet; de miért kellene az életnek könnyűnek lennie? Éppen az élet nehézsége volt az, ami tényleges(!) fejlődésre kényszerítette magát az emberi lényt, míg a kényelem egyre inkább csak tönkretette.

Egy másik egyértelmű válasz a kérdésemre, hogy nyilván vannak ilyen nők, de ők már mind tanyán laknak, és ilyen embereknek a lányai. Nos, valóban. A probléma velük, hogy bár becsülöm őket minden becsülhető tulajdonságukért, de mondjuk úgy, hogy ők nem az én társaságom. A fő érdeklődési köröm a klasszikus ókor és azt megelőző időszakok, kereszténység előtti vallástörténet, politikaelmélet és filozófia. Ezek általában nem olyan témák, amikről azt gondolná az ember, hogy falun túl sokszor szóba kerülnek, de ha véletlen még találnék is egy nőt, aki nyitott ezekre; nem lenne elég, ha csak én beszélnék és tanítanám ezekről, szükségem lenne arra, hogy rajta keresztül ezekről a témákról én is új információhoz jussak, esetleg szélesítse az érdeklődési körömet, stb.

Az azonos erkölcsi és politikai értékek a legfontosabbak számomra - és mivel nincsenek túl népszerű véleményeim, éppen ezért elég nehéz bárkit is találnom, akivel érdemben beszélgethetek úgy, hogy abból a beszélgetésből én is profitálok.

Mindezek után még tudok csavarni egyet rajta: sokat gondolkoztam azon, hogy valószínűleg jobb lenne, ha ez a tanya nem Magyarországon lenne. Sok országot végig néztem a releváns információkat illetően (bevándorlás, törvények, fegyvertörvények, vadász törvények, stb.), és ebben a pillanatban Észtország tűnik a legjobb helynek. Majdnem az ország fele erdő, és elég laza fegyvertörvényeik vannak. Most mondd, hogy nem ez az álma mindenkinek... :D

2017. márc. 8. 14:46
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:

Hát én a 20-as vagyok, még lett volna mondanivalóm, de lollipop mindet lelőtte - és milyen szépen tette!

Ritkán olvasni ilyen tényleg pozitív értelemben szórakoztató és elgondolkodtató vitát itt, szóval kösz, srácok.

Kérdező - nagyjából minden el lett mondva. Nagyon kicsi az esély találni ilyen lányt a speciális feltételek miatt. De, vannak mindenféle emberek, szóval nem lehetetlen.

Azontúl még mindig nem értek veled egyet sok mindenben, de hát, mindenkinek szíve joga van a véleményéhez.

Azt tudnám mondani, ami itt is elhangzott már - próbáld ki magadban egy időre, talán itthon a dolgot "tesztvezetés"-jelleggel, hogy akkor is elkötelezett vagy-e, és akkor magad előtt is hitelesen képviselheted az álláspontott, nem csak elviekre építve.

Lehet itt mindannyiunkra rácáfolsz, vagy ha mégsem, hát más célokat kell megadni és ahhoz keresni magadnak párt.

2017. márc. 10. 15:57
 42/47 anonim ***** válasza:

"Nos, nem. Ebben általában megegyeznek a történészek." Itt arra gondoltam, hogy az nézőpont kérdése, hogy mi gyengülés. Egyrészt, ha egy kulturális minta meghódítja a bolygót az egyén gyengülése által, azt sikernek könyvelhetjük el. Másrészt nem csak fizikailag lehet erősnek lenni, hanem agyban is. Harmadrészt, a gyengülés olyan, mintha nem is létezne, mert mindenki az, vagyis senki sem az, az a néhány általad erősnek nevezett ember pedig nem rendelkezik túl nagy befolyással a környezetére, nyugodtan vehetjük őket nem létezőnek.

"Ez semmit sem bizonyít. " De igen. :D Azt bizonyítja, hogy ezek a csoportok jobban érvényesültek, tehát megéri így viselkedni.

"jelentéktelen ideje élünk városokban" Ne akadj ki, hogy örökké ezt mondom, de ez is nézőpont kérdése. Evolúciós időskálán nézve igen, egy emberélethez viszonyítva nagyon régóta. Különben is, ha valami nem régi az rossz? Pogány vallások nélkül is elég sokáig megvolt az emberiség, azt valamiért mégsem akarod kihajítani az ablakon. Vagyis addig jó a fejlődés, amíg elérünk ahhoz a korszakhoz, amit te szeretsz, utána meg már rossz? Így az öreg rockerek szoktak beszélni, akiknek a Deep Purple a mindenük, az Iron Maiden meg csak kamaszos bohóckodás.

Éhezés mindig volt, nem csak a feudalizmus idejében, ráadásul akkor sem volt ez sem időben, sem földrajzilag annyira általános, mint ahogyan te azt lefested.

"csak részben sikerült a "gyengeségeket" pozitívumként eladni az embereknek" Senki nem tartja a gyengeséget önmagában nézve pozitívumnak. A valamit valamiért elv alapján a városias élet előnyeiért más előnyökről le kellett mondani, pusztán ennyiről van szó. Végeredményben nem jártunk rosszabbul, sőt.

Az elmúlt ötszáz évből nem tudsz olyan példát mondani, hogy civilizálatlan népek Magyarországot felforgatták volna. Azért nem, mert eltűntek, a civilizált, erősebb kulturák magukba olvasztották őket. A konfliktusaink hozzánk hasonló fejlettségű népekkel voltak. A városias kontra törzsi háborúk a világnak ezen a részén jó ideje ismeretlenek, valamiért az a sok erős ember mind eltűnt. Talán nem voltak elég erősek?

A bevándorlós témakört teljesen rosszul látod. A menekültek mindenhogyan élnek, csak természetesen nem. Nem busmanok jönnek hozánk, hanem rosszul működtetett, túlnépesedett vagy háború sújtotta városok lakói. Biztos láttál már róluk képeket, azok nagyon modern emberek, ugyanúgy farmernadrágot hordanak és facebookoznak, mint te.

A sötét bőrűeknek nem jó északon a d vitamin hiány miatt, a fehéreknek meg Afrikában az érzékeny bőrük miatt. Ez tiszta sor, csak ez a kontinenseken átívelő vándorlás elleni érv, nem a városiasodás ellen, mi meg most arról beszélünk.

"Hogy a Római Birodalom hanyatlásával megmaradtak a városok, szintén csak azt az állításomat támasztja alá, hogy az emberiség minőségileg romlik." Akkora logikai bakugrásaid vannak, mindig kihagysz egy csomó lépcsőfokot. A város azért maradt meg, mert jó. :D Ami túlél az jó, aminek a jelentősége csökken az meg nem jó. Te se fojtsd magad a párnádba, hogy az élet az ilyen egyszerű.

A körkörösséghez: "Éppen ezért győzi le a civilizációt minden alkalommal, előbb vagy utóbb, a "barbarizmus". Aztán a barbarizmust a civilizáció, aztán a civilizációt a barbarizmus, aztán a barbarizmust a civilizáció... Pontosabban a régmúltban volt így, mert a világnak ezen a felén jó ideje azonos szinten álló civilizációk mérkőznek meg egymással.

"akkor mi értelme van bárminek?" Azt hittem nem az élet értelmét keressük, csak a városokról beszélünk. "Ez nagyon modernista gondolat volt részedről." Inkább csak praktikus. Halottként nem tudod megvédeni a kultúrádat.

"Azt hittem megbeszéltük már, hogy ezek a "város" dolgok csak átmeneti mániák." Tévedés. Az emberi faj egyik természetes élőhelye a város. Mi egy városalkotó faj vagyunk. Ez a mondat, hogy a város természetes visszásan hathat, hogyha elfogult vagy, pedig ez az igazság. Nem Tokio a természetes, mielőtt elkezdenél megint szőrözni. A város, mint típus természetes, mert belőlünk fakad, nem az ufók kényszerítették ránk.

Nem lesz gyengébb az agy a találmányoktól. Bizonyos funkciókat nem kell használni, de közben új képességekre is szükség van. Én nem sok hülye feltalálót ismerek.

"mert a keveredés rossz" Nem ez volt a téma, fölöslegesen jössz ezzel. Én itt a Dunántúlon még nem vettem észre, hogy rasszok keverednének. Csupa europid embert látok mindenhol.

És miért ezt a perspektívát választottad? Mert ez tetszett. Más perspektívájú ember pont annyira megalapozottnak hiszi a sajátját, mint te. Minden korszak rajongója úgy gondolja, hogy az övé a legjobb. A te választásod semmivel sem objektívebb, mint aki a középkorért rajong.

Elfáradtam. Úgy érzem sok érvet felhoztam amellett, hogy a városiasodás összességében nem rossz, a negatívummal együtt jár a pozitívum, de te mindig csak a hiányosságokat sorolod, kivéve persze az általad preferált életformánál, az csak jó lehet. Én próbáltam erre az egy témára szorítkozni, de végül belekerültek a rasszok, a vallások, az élet értelme, kutyafüle. Akkor adtam fel, amikor azt írtad a pogányok nem tartottak rabszolgát. Hát hogyne... Én sem szeretnék arról vitát nyitni, hogy a víz vizes.

2017. márc. 10. 16:31
 43/47 A kérdező kommentje:

" Itt arra gondoltam, hogy az nézőpont kérdése, hogy mi gyengülés. "

Nem.

"What is good? Everything that heightens the feeling of power in man, the will to power, power itself.

What is bad? Everything that is born of weakness.

What is happiness? The feeling that power is growing, that resistance is overcome."

A gyengeség objektív: minden gyengeség, ami csökkenti az emberi lény minőségét. Fullstop.

"Egyrészt, ha egy kulturális minta meghódítja a bolygót az egyén gyengülése által, azt sikernek könyvelhetjük el."

Szóval, feltételezem az amerikanizáció jó, a magyar / német / brit / olasz / ír / stb. kultúrák eltűnése alapvetően siker, mert ezek haszontalanok, és az amerikanizáció jó, egyszerűen azért, mert sikeresen terjed (egy beteg világban).

Amíg nem érted, hogy valami pusztán attól nem lesz "jó", hogy elterjedt és népszerű, addig nem fogod érteni azt sem, amit mondani próbálok.

" Másrészt nem csak fizikailag lehet erősnek lenni, hanem agyban is. "

Ki mondta, hogy nem? A domesztikációs szindróma első áldozata az agy, mert már nincs szükség azt megerőltetni. Mint ahogy azt láthatod magad körül a modern világban.

"Harmadrészt, a gyengülés olyan, mintha nem is létezne, mert mindenki az, vagyis senki sem az, az a néhány általad erősnek nevezett ember pedig nem rendelkezik túl nagy befolyással a környezetére, nyugodtan vehetjük őket nem létezőnek. "

Teljes nihilizmus és ateizmus. Persze, ha úgy gondoljuk semmi célunk nincsen, pusztán atomokból és üres térből épül fel minden, akkor látom, hogy hogyan juthatsz ilyen következtetésre. Ennek ellenére nincsen igazad. A nihilizmus és apátia nem erény, amit büszkén hangoztatni és terjeszteni kell (és nem, Nietzsche sem volt nihilista).

"De igen. :D Azt bizonyítja, hogy ezek a csoportok jobban érvényesültek, tehát megéri így viselkedni. "

Akkor viselkedj amerikaiként, és nézd ahogy elpusztul a lánchidad, a gulyás levesed, ahogy a Kosztolányidat elfelejti mindenki, ahogy senki sem tudja már, miért nem kell dolgozni március 15-ödikén, stb.

Ez jó, ez a haladás, ezt kell követni. Nem? Hát ez az, ami sikeres.

"Ne akadj ki, hogy örökké ezt mondom, de ez is nézőpont kérdése. Evolúciós időskálán nézve igen, egy emberélethez viszonyítva nagyon régóta. "

Az ember sokkal idősebb, mint azt gondolják. Hogy csak hivatalos tudományra hivatkozzak: találtak 70,000 éves barlangrajzot, itt, Európában.

Mások szerint az ember több, mint 500,000 éves. Az időszak, amit én problémásnak találok, az ~4000 év (és ez az idő is sokkal kevesebb, ha CSAK azt nézzük, hogy mióta él MINDENKI városban).

" Különben is, ha valami nem régi az rossz? "

Az internet új, és viszonylag jó.

"Pogány vallások nélkül is elég sokáig megvolt az emberiség, azt valamiért mégsem akarod kihajítani az ablakon. "

A pogány vallások kialakulása magával az emberiséggel egy idős, mert a pogány vallások a természetet magyarázzák. Hogy ismert példát mondjak az északi mitológiából:

Thor a mennydörgés, Loki a villám (a proto-indo-európai neveik mások voltak, most ne menjünk abba bele). "Thor kergeti Lokit"; mert a villámot mindig követi a mennydörgés (de sosem "kapja el").

A nap istenek: minden a napból származik, a nap az életenergia. Miért? Mert a nap növeszti a növényt, amit megeszik az állat, az állatot pedig megeszi az ember. Lényegében ez a modern "kalória" fogalma...

Miért tartották mágikusnak a fagyöngyöt? Mert a tölgyfa télen a fagyöngyben tárolja az "életerejét".

Miért hordtak a berzerkerek állatbőröket harcolni, és nem páncélt? Mert az állat (farkas, medve) bőre átadta nekik az állat életerejét, így úgy gondolták, hogy addig nem tudják megölni őket, amíg előbb meg nem ölik az állatot.

(Nem ismerős ez valahonnan? A hős királyfi addig nem tudja megölni a sárkányt / trollt / stb., amíg meg nem találja az életereje forrását?)

A pogány vallásokban az istenek tulajdonságai és történetei az adott kultúra szokásait örökítik tovább, illetve a természet működését írják le (TUDOMÁNYOSAN!).

"Vagyis addig jó a fejlődés, amíg elérünk ahhoz a korszakhoz, amit te szeretsz, utána meg már rossz?"

Nem a fejlődésről beszéltem általánosságban, hanem a fejlődés bizonyos elemeiről (általánosságban).

"Éhezés mindig volt, nem csak a feudalizmus idejében, ráadásul akkor sem volt ez sem időben, sem földrajzilag annyira általános, mint ahogyan te azt lefested. "

A mondat így helyes: éhezés mindig volt, különösen a letepedett, feudalisztikus társadalmakban.

És igen: nem volt általános, mert a vadászó-gyűjtögetők általában sosem éheztek, minőségi éhezésre pedig annyira kevés példánk van, hogy virtuálisan nem létező jelenség volt köztük.

"Senki nem tartja a gyengeséget önmagában nézve pozitívumnak."

Nőies férfiak, férfias nők. Case closed.

"A valamit valamiért elv alapján a városias élet előnyeiért más előnyökről le kellett mondani, pusztán ennyiről van szó. Végeredményben nem jártunk rosszabbul, sőt. "

Ez az, ami nézőpont kérdése. És a te nézőpontod rossz. Szerintem. :)

"Az elmúlt ötszáz évből nem tudsz olyan példát mondani, hogy civilizálatlan népek Magyarországot felforgatták volna. "

Románok, lol. Nem, csak vicc volt. Vagy nem? :D

Semmit sem bizonyít, hogy fogsz hasraütésszerűen egy számot és belekényszerítesz hogy a saját előírásaid szerint bizonyítsak valamit. Ez az "500"-as szám teljesen jelentéktelen.

"Azért nem, mert eltűntek, a civilizált, erősebb kulturák magukba olvasztották őket. "

Valaminek a sikeressége továbbra sem bizonyítja az értékét. "A tehénszar finom. Több millió légy nem tévedhet", régen jártak emberek ilyen feliratos pólókban. :)

"A konfliktusaink hozzánk hasonló fejlettségű népekkel voltak."

Mert mint mondtam, a városiak nem képesek fennmaradni, ha időnként nem tömegmészárolják le a szomszéd városban élőket.

"A városias kontra törzsi háborúk a világnak ezen a részén jó ideje ismeretlenek, valamiért az a sok erős ember mind eltűnt. Talán nem voltak elég erősek? "

Talán sok lúd disznót győz?

"A bevándorlós témakört teljesen rosszul látod. A menekültek mindenhogyan élnek, csak természetesen nem. Nem busmanok jönnek hozánk, hanem rosszul működtetett, túlnépesedett vagy háború sújtotta városok lakói."

Tisztában vagyok a milyenségükkel, és ennek tudatában írtam, amit írtam. Menekülnek egy kényelmesebb élet felé, ahol megengedhetik maguknak, hogy még haszontalanabbak legyenek, mint mi.

"A sötét bőrűeknek nem jó északon a d vitamin hiány miatt, a fehéreknek meg Afrikában az érzékeny bőrük miatt. Ez tiszta sor, csak ez a kontinenseken átívelő vándorlás elleni érv, nem a városiasodás ellen, mi meg most arról beszélünk. "

Ez a rasszkeveredés ellen volt egy érv. A rasszkeveredés a városokban történő keveredés miatt kapcsolódik ide, a példát pedig arra használtam, hogy érzékeltessem, hogy a keveredésük alacsonyabb minőségű embereket eredményez. Hasonlóan azokhoz, mint akik a városokat alapították.

"Akkora logikai bakugrásaid vannak, mindig kihagysz egy csomó lépcsőfokot."

A számorma egyértelmű részeket mindig kihagyom, ez mindig komoly problémát okoz mindenkinek, akivel beszélek, de nem tudok máshogyan működni.

"A város azért maradt meg, mert jó. :D Ami túlél az jó, aminek a jelentősége csökken az meg nem jó. Te se fojtsd magad a párnádba, hogy az élet az ilyen egyszerű. "

Az amerikanizáció jó, mert ~70 éve mindenki amerikanizálódik.

(Ha nem hasonlíthatom össze a 70 évet a 4000-rel, akkor te sem a 4000-et az 500,000-rel, k?)

"Aztán a barbarizmust a civilizáció, aztán a civilizációt a barbarizmus, aztán a barbarizmust a civilizáció... Pontosabban a régmúltban volt így, mert a világnak ezen a felén jó ideje azonos szinten álló civilizációk mérkőznek meg egymással. "

Kivéve, hogy a városok egy rövid ideje létező, természetellenes vadhajtásai az embernek, a városok sikerességét illetően pedig egyértelműen láthatjuk, hogy se nem fenntarthatóan, se nem természetesek, se nem "jók".

"Azt hittem nem az élet értelmét keressük, csak a városokról beszélünk."

Én is, ezért nem értettem a végletekig relativista kijelentéseidet.

"Tévedés. Az emberi faj egyik természetes élőhelye a város. Mi egy városalkotó faj vagyunk."

Nos, a Cro-Magnon a városalkotó faj, mi pedig nem voltunk Cro-Magnonok.

"Nem Tokio a természetes, mielőtt elkezdenél megint szőrözni. A város, mint típus természetes, mert belőlünk fakad, nem az ufók kényszerítették ránk. "

Ez egy "nem igazi skót" logikai-érvelési hiba. Ugyanaz, mint mikor kommunisták azt mondják, hogy "a kommunizmus nem rossz, csak rosszul volt alkalmazva" (a 100+ millió halott nem számít), vagy amikor a keresztények azt mondják, hogy "a kereszténység nem egyenlő az egyházzal".

Tokio egyenlő a mezővárossal jellemvonásaiban, mértékében nem. A jellemvonások teszik természet-ellenessé, a mértéke csak tovább fokozza minden jellemvonását.

"Nem lesz gyengébb az agy a találmányoktól. Bizonyos funkciókat nem kell használni, de közben új képességekre is szükség van. Én nem sok hülye feltalálót ismerek. "

Senki nem mondta, hogy a feltalálók hülyék. A felhasználók lesznek hülyébbek. Vegyük csak az én inkopetenciámat a tanyasi élethez, vagy vegyünk egy átlag magyar férfit, aki nem tudja, hogyan vadásszon (mert nincs rá szüksége, mert inkább támaszkodik a rendszerre, mert kényelmesebb), vagy csak akciófilmekből ismeri, hogy melyik egy fegyver eleje meg vége. Ugyanígy, egy átlag magyar nőnek fogalma sincsen, hogyan mosson ruhát a két kezével, hogyan kell gyereket nevelni(!!!), hogyan viszonyuljon a férfiakhoz, stb.

Bár a női példák nem teljesen jók, mert a nőknél nem csak a modernizmus, hanem a feminizmus is erősen bejátszik, és nehéz szétválasztani melyik kárt okozta melyik betegség...

"Nem ez volt a téma, fölöslegesen jössz ezzel. Én itt a Dunántúlon még nem vettem észre, hogy rasszok keverednének. Csupa europid embert látok mindenhol. "

Mezopotámiáról beszélek. A tisztavérű európai ember soha nem érezte szükségét annak, hogy városokban éljen, vagy feltalálja az atombombát, amivel elpusztíthatja a világot többször is...

2017. márc. 11. 01:36
 44/47 A kérdező kommentje:

"És miért ezt a perspektívát választottad? Mert ez tetszett. Más perspektívájú ember pont annyira megalapozottnak hiszi a sajátját, mint te."

Nem tudom, hogy más ember mennyire érzi megalapozottnak a saját perspektíváját, abban viszont biztos vagyok, hogy kevésbé, mint én, ha még csak nem is hasonló metódusokkal gondolkodik. INTP vagyok.

Az én gondolkodásom egy egyenlethez hasonlóan működik. Ennek az egyenletnek van egy eredménye, az eredmény pedig a meggyőződésem. Nos, ennek az egyenletnek úgy kell működnie a gondolkodásom szerint, hogy bármit adok a bal oldalra, az eredménynek MINDIG helyesnek kell lennie. Ez alól NEM lehet kivétel.

Ha találkozok egy új ötlettel vagy elmélettel, megvizsgálom, hogy logikus-e, van-e alapja, körbejárom minden oldalról, stb. Miután megbizonyosodtam róla, hogy az elmélet helyes (akár tetszik, akár nem), utána a logikámmal megpróbálom beilleszteni az egyenletembe, úgy, hogy az egyenlet eredménye ugyanaz maradjon, vagy ha nem képes ugyanaz maradni, akkor minden más az egyenletben lévő elméletet is az új eredményhez igazítok.

Nem tudom mennyire érthető ez így. Az arrogáns írásmódom például onnan származik, hogy a legtöbb esetben az emberek a nekem felvetett kételyeit én már ezerszer végiggondoltam, és ha még mindig ugyanazt állítom, akkor biztosak lehetnek benne, hogy LEGALÁBB egy megoldást találtam a kérdésükre (de általában többet is). Éppen ezért, a legtöbb ember kételyét nehezemre esik komolyan venni, mert már mérföldekkel előttük járok, ezért, hogy ne legyen számomra halálosan unalmas a válasz, próbálom érdekessé tenni... amit mások úgy érzékelnek a visszakérdezéseim meg beszólásaim miatt, hogy arrogáns vagyok. :D

Ha még ehhez hozzáadod a tényt, hogy magasan funkcionáló autista vagyok, egy egész különös képes kapsz.

"Elfáradtam. Úgy érzem sok érvet felhoztam amellett, hogy a városiasodás összességében nem rossz, a negatívummal együtt jár a pozitívum, de te mindig csak a hiányosságokat sorolod, kivéve persze az általad preferált életformánál, az csak jó lehet. "

Hát nézd, a városaink kb. 4000 éve vannak, és ezidő alatt tulajdonképpen romba döntötték a világot. Törzsekben, vadászó-gyűjtögetőként töltöttük az összes többi ezer évet.

Ha nem is tökéletes az én rendszerem, de legalább nem teszi tönkre sem az embert, sem a környezetet, ráadásul sokkal hosszabb ideje és ideig működött, mint a városiaskodás. Szóval; ha nem tökéletes, valószínű, hogy elég közel van hozzá, vagy legalábbis ugyanazon az oldalon van a "természetes élet", mint a "tökéletesség" a szótárban. :P

"Én próbáltam erre az egy témára szorítkozni, de végül belekerültek a rasszok, a vallások, az élet értelme, kutyafüle. Akkor adtam fel, amikor azt írtad a pogányok nem tartottak rabszolgát. Hát hogyne... Én sem szeretnék arról vitát nyitni, hogy a víz vizes."

Azért kerültek bele, mert sok emberrel ellentétben világnézetem van, nem pedig világképem. A világnézetem egy lánchoz hasonlóan teljesen összefügg, ezért nem lehet és nem tudok kivenni / felemelni egyetlen láncszemet úgy, hogy az egész lánc ne mozogna vele együtt.

Azt írtam, hogy a pogányoknak nem voltak rabszolgáik? Komolyan? :D Ne haragudj, ez nem igaz. Arra gondoltam, hogy a vadászó-gyűjtögetőknek nem voltak, amíg nem kezdtek korrupátlódni. A "pogányok" kifejezés túl tág ahhoz, hogy ez a kijelentés igaz legyen; a rómaiaknak és a görögöknek is voltak rabszolgáik.

Szóval így helyes. Az eredeti dolog, amit közölni akartam, az pedig az volt, hogy egyetlen civilizáció sem fenntartható egy rabszolga réteg nélkül. Ha valaki azt gondolja, hogy manapság nem léteznek rabszolgák (és itt nem a kínai gyerekekre gondoltam, hanem nagyon is helybéli rabszolgákra), az menthetetlenül naiv (amit egyébként pozitív tulajdonságnak tartok, de azért talán a realizmus fontosabb).

2017. márc. 11. 01:51
 45/47 anonim ***** válasza:

Így már mindent értek, hogy autista vagy. Nagyon sajnálom, remélem rád talál a boldogság. Már értem,hogy miért nem olyan stílusban fogalmaztál, hogy "vágysz a szerelemre", és a nőkről miért úgy beszélsz, mint egy üzlettársról, akivel közösen megvalósítotok egy tervet. Tudom, autista nőből kevesebb van, de talán ott kéne próbálkozni, mert te nagyon "fura" vagy. Nem beszólásként mondom, csak tippnek a jövőre nézve: te azt hiszed magadról, hogy nagyon-nagyon okos vagy, de ez nem igaz. Te "csak" okos vagy, de mellé van egy erőszakos, gúnyolódó stílusod, amit talán észre sem veszel, főleg mert szentül meg vagy győződve az igazadról. Ez a ledózeroló stílus hamar ellenszenvessé tehet mások szemében, suliban, munkahelyen is, nem csak a nőknél, így nehezebben tudod majd elérni a céljaidat. Biztosan vannak olyan helyek, ahol hozzád hasonló embereknek segítenek kicsit szalonképesebbé válni, mert tudom, hogy te nem vagy rosszindulatú, csak érzelmileg egy elefánt vagy egy porcelánboltban.

Téged ahhoz tudnálak hasonlítani, mint amikor valaki csak karra és mellre edz, de a lábat elhanyagolja. Te az agyadnak csak egyfajta működését használod állandóan, ezért nem értesz meg más embereket, és ahogy a bevezetőben írod, arrogáns vagy, pedig nem direkt csinálod. Egy másfajta gondolkodásmódot is jó lenne, ha el tudnál sajátítani a meglévő mellett, egy kevésbé analitikusat. Nem azt mondom, hogy teljesen változz át, inkább csak azt, hogy sajátíts el egy új skillt. Ha tanulásként fogod fel, nem pedig átváltozásként, akkor sikerrel járhatsz.

Azért nem válaszolok a városos beszélgetésünkre, mert nem játszunk egy súlycsoportban. A gúnyolódásaiddal szemben én fegyvertelen vagyok, nem tudom átvenni ezt az érzéketlen stílust, plusz az ideológiai megbélyegzéseidet kifejezetten sértőnek találom. Én jobban szeretek úgy beszélgetni, hogy nem nyomunk a másikra címkéket, hogy ő ilyen-ista ő meg olyan-ista, de tudom, hogy neked máshogy nem megy, mert te jól definiált kategóriákban gondolkodsz, ezért is részesíted előnyben a filozófusokat a Kosztolányi-féle írókkal szemben. Remélem egyszer találsz egy olyan vitapartnert, akivel egy nyelvet beszéltek és bírja ezt a stílust.

2017. márc. 11. 13:22
 46/47 A kérdező kommentje:

Nagyon sajnálod, hogy autista vagyok?

Saját magunkon kívül nem sokat szoktak tudni az emberek erről, de egyáltalán nem gondolom, hogy "betegség" vagy hogy "negatív" dolog - így nincs mit sajnálni.

Fogalmam sincsen, hogy mivel vagy hogyan bántottalak meg. Végigolvastam az utolsó két válaszomat megint, és továbbra is fogalmam sincs, min sértődhettél meg ennyire. Képtelen vagyok megérteni, hogy miből következtetsz arra, hogy gúnyolódó, meg erőszakos szándékkal írtam az előző válaszaimat. Eszem ágában sem volt, mivel mindkettő idegen tőlem.

Nem tudom mennyit vagy mit tudsz a magasan funkcionáló autistákról, de mindannyian teljesen őszinte és egyenes emberek vagyunk, pontosan azért, mert nem vagy csak nehezen, extra erőfeszítéssel tudjuk értelmezni az emberek szavak mögötti szándékait (és a legtöbben bäromságnak is tartjuk az ilyesmit, de az most nem számít). Éppen ezért, a mi szavaink mögött legtöbbször semmi sincsen - a szavainkat úgy kell érteni, ahogy ki vannak mondva / le vannak írva. Se több, se kevesebb, se más.

Ha meg akartalak volna sérteni, akkor szidtam volna az édesanyád, vagy valami, de biztos, hogy nem töltök hosssszú perceket azzal, hogy megválaszoljam minden egyes mondatod...

2017. márc. 11. 14:44
 47/47 A kérdező kommentje:

Azt, hogy nem neveztelek semmilyen "istának" azon kívül, aminek te korábban nevezted magad, tudnám bizonyítani, de most már inkább úgy gondolom, hogy nem vagy az ilyesmire vevő. :)

Ez alól az egyetlen kivétel a "nihilista". Ez mind.

Azt sem tudom, hogy miért állítod, hogy milyen nagyon okosnak képzelem magam. Tisztában vagyok azzal, hogy többet tudok az engem érdeklő témákról, mint az utca embere, és ha jobban tudok valamit, akkor azt nem titkolom el, ha szóba kerül a téma. Sőt, néha még élvezni is merem, hogy jobban tudok valamit - ráadásul ezt sem titkolom, mint mások, ezért kiérdemlem az arrogáns címet (meg más dolgokért is).

Ennek ellenére, ha látnád a könyvespolcomon a még elolvasandó könyvek sorát (gondolom ez a mondatrész is arrogáns, mert van könyvespolcom sok könyvvel), akkor talán kapnál egy képet arról, hogy nem másokhoz, hanem ahhoz képest hol tartok, mint ahol szeretnék lenni. A szándékaimhoz képest kétségbeejtően keveset tudok (az pedig nem gondolom, hogy az én hibám, hogy más emberek még annyit sem tudnak, mint én - nem tartozik az én hatáskörömbe, nem én tehetek róla, stb., és NEM, itt még véletlen sem RÁD gondolok, mégmielőtt...).

Sőt, az sem mondható el a nagy arroganciám közepette, hogy lenézek embereket, amiért nem tudják azt, amit én. Nem. A buta embereket nézem le, akik azt tettetik, hogy tudnak valamit arról, amiről én többet tudok náluk. A legjobb, mikor a saját nézeteimet próbálják definiálni nekem (és nem, ez nem egy utalás rád, fogalmam sincsen hogyan vehetnéd annak, de majdnem biztos vagyok benne, hogy találnál rá módot, hogy ezt úgy értelmezd).

2017. márc. 11. 15:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!