Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vannak olyan nők akik szívesen élnének vidéken, egy tanyán? (Hosszú)
Szükségesnek érzem leírni, hogy igen, 2017 van, és igen, a kérdés komoly (és igen, nem vagyok "öreg" - 21/F).
Előrebocsátom, hogy bár arrogánsnak tűnhet a stílusom, nem direkt van. Így kommunikálok. Komolyan. :)
Kíváncsi vagyok, hogy vannak-e még manapság olyan fiatal nők, akik szívesen élnének egy tanyán, ahol saját magunknak termeljük meg az ételt (amennyire lehetséges), és minél inkább függetleníteni próbáljuk magunkat a világtól.
Ennek a miértjeibe bővebben nem mennék bele, röviden (rengeteg dolgot összefoglalva és kihagyva); a modernizáció és a technológiai fejlődés az emberek mentális és fizikai visszafejlődését okozza, Nyugaton ezzel a technológiával és jóléttel fizetik le az embereket hogy beletörődjenek abba, hogy - mondjuk úgy - "csendben kihúzzák a lábuk alól a talajt". Ráadásul a modern világ a kapitalizmusával és környezetszennyezésével nem fenntartható; egyszerűen lehetetlen végtelen profitot előállítani a Föld véges erőforrásaiból. A teljes gazdasági összeomlás idővel elkerülhetetlen (a globalizáció miatt pedig az összeomlás világméretű), és mikor ez megtörténik, akkor a vidéki emberek többé-kevébé észre sem fogják venni (mármint azok, akik képesek ellátni magukat és nem függenek a rendszertől). Politikai megoldások nem léteznek, vagy már túl késő hozzájuk.
Nos, mielőtt még valaki mindenféle pszichológiai elemzésekbe bonyolódna: városi vagyok (sajnos), így a "self-validation" elméletek itt megbuknak. :)
(Ha azt gondolod semmi probléma nincsen a modern világgal, akkor egyértelműen nem te vagy az, akinek ez a kérdés szól. Nyugodtan kommentelhetsz, hogy hordjak alufólia csákót hogy megvédjen a gonosz rendszertől meg az ufóktól. Hallottam már az összes ilyen beszólást. Nem vagytok kreatívak. :D A történelem pedig a "prepper"-eket igazolja.)
Persze ez nem tisztán technológia-ellenesség. Egyértelműen megkülönböztethető értelmetlen, kényelmi technológia és olyan dolgok, amik ténylegesen az ember javát szolgálják. Utóbbira jó példa az internet (in before: "haha, technológia-ellenes vagy oszt' egy számítógépről, internetkapcsolattal írsz!").
Azt persze elismerem, hogy "nehezebb" így az élet; de miért kellene az életnek könnyűnek lennie? Éppen az élet nehézsége volt az, ami tényleges(!) fejlődésre kényszerítette magát az emberi lényt, míg a kényelem egyre inkább csak tönkretette.
Egy másik egyértelmű válasz a kérdésemre, hogy nyilván vannak ilyen nők, de ők már mind tanyán laknak, és ilyen embereknek a lányai. Nos, valóban. A probléma velük, hogy bár becsülöm őket minden becsülhető tulajdonságukért, de mondjuk úgy, hogy ők nem az én társaságom. A fő érdeklődési köröm a klasszikus ókor és azt megelőző időszakok, kereszténység előtti vallástörténet, politikaelmélet és filozófia. Ezek általában nem olyan témák, amikről azt gondolná az ember, hogy falun túl sokszor szóba kerülnek, de ha véletlen még találnék is egy nőt, aki nyitott ezekre; nem lenne elég, ha csak én beszélnék és tanítanám ezekről, szükségem lenne arra, hogy rajta keresztül ezekről a témákról én is új információhoz jussak, esetleg szélesítse az érdeklődési körömet, stb.
Az azonos erkölcsi és politikai értékek a legfontosabbak számomra - és mivel nincsenek túl népszerű véleményeim, éppen ezért elég nehéz bárkit is találnom, akivel érdemben beszélgethetek úgy, hogy abból a beszélgetésből én is profitálok.
Mindezek után még tudok csavarni egyet rajta: sokat gondolkoztam azon, hogy valószínűleg jobb lenne, ha ez a tanya nem Magyarországon lenne. Sok országot végig néztem a releváns információkat illetően (bevándorlás, törvények, fegyvertörvények, vadász törvények, stb.), és ebben a pillanatban Észtország tűnik a legjobb helynek. Majdnem az ország fele erdő, és elég laza fegyvertörvényeik vannak. Most mondd, hogy nem ez az álma mindenkinek... :D
Honnan tudnám, hogy melyik az üszőborjú eleje, meg a hátulja, mikor életemben nem éltem tanyán egy napig sem? És egyáltalán, mi köze van ennek ahhoz, hogy tanyán akarok élni? Nem azért akarok ott élni, mert ezeket tudom, sőt, éppen azért, mert nem tudom. Gondoltam ez egyértemű, egyébiránt az érv logikai hiba.
Ha esetleg személyes sértésnek vetted a megjegyzésem a falusiakat illetően, te is tudod jól, hogy te a kivétel vagy közöttük, és nem az átlag.
××8-al értek egyet.
Kérdező egy városi nő szerinted trágyát szeretne lapátolni?
Vagy kapálni?
Aki beleszokott annak sem könnyű.
Csúnya dolog lenézni a vidéki nőket.
26/F
Idézd a részt, ami szerinted arra utal, hogy lenézem a vidéki nőket. Én tudom idézni az ellenkezőjét.
Én városi vagyok, de már az utóbbi időkben megfogalmazódott bennem, hogy vidéken szeretnék élni, saját kis kerttel, állatokkal. Azonban én emellett dolgozni is szeretnék, tehát erre úgy tekintenék, mint hobbira, így nyilván nem akkora földterületekről és állatállományokról van itt szó.
Mérnöknek szeretnék tanulni, ami mellett nem tudom mennyire tudnék egy olyan életet folytatni amit te írtál le. De emellett egyetértek a környezetszennyezéssel, illetve azzal, hogy a boltban kapható élelmiszerek egyre kevésbé természetesek és egészségesek.
17L
Eltudnam ezt a helyzetet kepzelni, de csak egyedul.
22N
Az egyedüllét számomra teljesen értelmetlenné tenné a célt. Az egész célja a "megmaradás" (aminek az okait, miértjeit, szükségességét nem részletezhetem ezen az oldalon, mert törlik a válaszaimat és kitiltanak, mint korábban :) ), ami csak és kizárólag gyerekeken keresztül történik.
Ami azt illeti, az esélyeimet figyelembe véve, már arra is gondoltam, hogy a későbbiekben örökbe fogadok gyerekeket, ha senkit sem találok.
Azontúl hogy szórakoztató volt olvasni egy ilyen "vad" és valóságtól azért elrugaszkodott elképzelést, az intellektuális vita kedvéért, kérdező, itt van pár kérdés -
1. tegyük fel valóban beüt a lehető legnagyobb shit hit the fan 5-10 év múlva. Tegyük fel a városok leamortizálódnak, 1 év alatt kifosztjuk a nagy szupermarketeket, züllés, gyilkolás, zombihad, stb.
Te meg, és reménybéli hitvesed a tanyán, egyedül, mondjuk pár lőfegyverre felszerelve, öh... szóval mit is kezdetek majd mndjuk egy lincstömeggel aki az állataitokra vetett szemet? :)
Még ha Swarzi-Predatori magasságokba is emelkedsz akkorra, nem hiszem hogy annyira boldogan ellennétek míg meg nem haltok...
2. Jöjjünk vissza kevésbé teoretikus magasságokba.
Tök jó, hogy ennyi minden iránt érdeklődsz, tényleg. De hogyan gondolod ezt a tudást ápolni, kitágítani? Ok, könyvekkel egy darabig el lehet lenni. De honnan tudod, milyen könyveket szerezz be mondjuk a kereszténység előtti korról? A helyi könyvtárban talán lesz 1 db könyv. :)
Praktikusabb dolgok, amiket már említettek - hogy, miből nevelnél állatokat? A modern mezőgazdaság (nem meglepő módon) a technológiára épül. Rovarirtásra, talaj termékenységkofozásra valamit használni kell - és nem kell ám jönni hogy jaj rossz vegyszerek, hisz már vannak nagyon környezetbarát megoldások is. Na de arról is honnan tudsz dolgokat? Hát talán az internetről...
De mondjuk ha a telekkel kapcsolatos dolgokat akarod intézni, vagy - omfg - rendelni esetleg valamit (gyógyszer, könyv, víztisztító, hogy csak szuperalap-dolgokat mondjunk), máris kell az internet.
Na meg áram.
Ki fogja ezt fizetni ha ti vígan önelláttok egész nap? :)
Tudom persze majd lesz napelem meg szélenergia, OK, még a vizet is meg tudjátok oldani, s a főzés is mehet villamos energiával. Ott bukik viszont ismételten az elméleted hogy ha ebből bármi elromlik, kell alkatrész, karbantartás, máris ott vagy ahol a part szakad.
És akkor még nem is beszéltünk olyan alapvető szükségletekről, mint - ruha, cipő, fogamzásgátlás (vagy szüljön asszonypajti 10 gyereket? vagy nincs hancúr?), betegség esetén teendők....
Nekem egy kicsit úgy tűnik, most, a korai lázadásban, szülők mellől, esetleg frissen kikerülve mellőlük álmodtál ilyen nagyokatt.
Egyébként én élnék "tanyán", mondjuk én se itthon hanem Dániában, de nem önellátó módon; ha kell, el akarok menni boltba, kell az internet, az infrastruktúra.
28/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!