Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek házasságban vagy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek házasságban vagy élettársi kapcsolatban jobb élni?

Figyelt kérdés
Írd meg a korodat és nemedet, valamint azt, hogy miért.
2017. márc. 1. 09:49
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván mindenknek abban jobb élni, amiben szeretne. Ha valakinek kell a házasság egyértelműen nem fogja jól érezni magát (legalábbis hiányérzete lesz) egy mezei élettársi kapcsolatban. ha meg valakinek ez nem lényeges, tökéletesen boldog lehet papír nélkül is. Mindenki maga dönti el, mi a számára megfelelő és optimális esetben olyaan a párja, avagy olyat választ, aki partner ebben. Lehet persze kompromisszumot kötni, de azért lássuk be, az a szerencsés, ha erről az igen fontos dologról hasonlóan gondolkodik egy pár, mert ha nem, az konfliktusok egész tárházát eredményezheti, amiként az itt is jól látható a gyakorin. Én magam élettársi kapcsolatban élek több int 20 éve, 2 fiunk van, 40 éves nő vagyok. Egyformán gondolkodtunk erről, megbeszéltük, akármikor elvenne, ha kérném, gyerekek tervezése előtt is átbeszéltük újra, de nekem jó így, hát ennyiben maradtunk és valószínűleg ez már nem fog megváltozni.
2017. márc. 1. 10:54
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

#7-es vagyok. Az utánam válaszolók nagyon szépen összefoglalták azt amit én is gondolok a témáról. Még annyival visszakanyarodnék,hogy ha a páromnak ez fontos lenne, akkor hozzámennék (attól függetlenül,hogy én a házasság nélkül is boldog lennék).

Illetve,hogy nekem nem a házasság ténye határozza meg,hogy a "következő lehetőségnél lehajtok-e a sztrádáról". Az elköteleződésem felé 100%, jogi procedúra nélkül is. Nem ezen múlik,hogy az emberek kitartanak-e egymás mellett,hanem az egyénen inkább és az elhatározásán.

2017. márc. 1. 11:13
 13/17 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó, amit még a hetes hozzászólásban említettél, kórház... ne legyen rá szükség, de ott is kifejtettem, hogy egyetlen intenzíven és egyéb osztályon sem kérnek házassági anyakönyvi kivonatot, nyilván nem életszerű már a feltevés sem. Azt monod Te vagy a feleség, aztán kész, senki nem fogja lecsekkolni, ha nagyon *zarrágók, max elkérik a lakcímkártyát, azon meg ugyanaz a cím áll, ha együtt éltek. ez egy baromság, de én is észerevettem, hogy többeknek ez a fixa ideájuk, pedig zéró a valóságtartalma. A 11-es vagyok, sajnos eddig is adódott több kórházas tapaszatalat (baleset, etc...), még sosem zavartak el sehonnan sem papírokért, ahogy a szüleimet sem, közel 50 évnyi "vadházasság" alatt, apum idén lesz 70, anyum 68, nem volt sosem hátrányuk e miatt, bár anno még inkább furcsán néztek :D
2017. márc. 1. 11:30
 14/17 anonim ***** válasza:
Szerencsére még nem volt ilyesmire szükség (7-es vagyok). Csak mindig amikor feljön a téma itt,hogy házasság vs. élettársi kapcsolat, ezt a felvetést fix,hogy minimum egy válaszoló leírja a "pro oldalára". De mondom,szerencsére nem volt még szükség erre.
2017. márc. 1. 11:38
 15/17 anonim ***** válasza:
69%
Ne is legyen sosem. Ha meg mégis úgy adódik, megoldható simán, nem fogja a kutya sem hatóság módjára ellenőrizni, hogy ha legközelebbi hozzátartozóként férjnek/feleségnek nyilatkozzátok magatokat, az ténylegesen úgy van-e. Szeretnek evvel riogatni. No persze ha valkinek a párja kórházba kerül és az ügyletes nővér mikor rákérdez ki fia borja, benyőgi, hogy barátnő, az magára vessen (lehet majd jön egy okos és rámveti, hogy hazudni a családi állapotomról nem szép dolog és ejnyebejnye, a megnyugtatására közlöm, hogy a hatályos BTK-ban nincsen erre vonatkozó büntetési tétel, sem szankció, ergo teheti bárki nyugodt lelkiismerettel).
2017. márc. 1. 11:44
 16/17 anonim ***** válasza:
53%
Voltam hazas es jelenleg elettarsi kapcsban elek (le van papirozva).Nem erzem kulonbseget.Jelenleg is maximalisan boldognak es elkotelezettnek erzem magam ebben a formaban,meg a gyuru sem hianyzik es hogy a Parom elnevezes helyett ferjemet mondjak idegenek elott (ezeket nagyon szerettem hazaskent).Nem vagyok arra hogy felvegyem a nevet (hazassagban vagytam erre).Most "csak" boldog vagyok es ezt elvezem.Az a lenyeg h jo elni benne es nem az hogy minek nevezzuk ezt a jot.Bar valoszinuleg ha nem a hazassag tortent volna eloszor hanem az elettarsi,hianyoznanak az emlitett kulsosegek.Igy,hogy megtortent,mar tudom h nem ezen mulik.
2017. márc. 1. 12:11
 17/17 anonim ***** válasza:
Nem vagyok házasságpárti. Egy papír nem változtat semmin. N
2017. márc. 1. 12:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!