Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek házasságban vagy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek házasságban vagy élettársi kapcsolatban jobb élni?

Figyelt kérdés
Írd meg a korodat és nemedet, valamint azt, hogy miért.
2017. márc. 1. 09:49
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Én még hiszek a házasságban, így én úgy gondolom, hogy abban.

27n

2017. márc. 1. 09:50
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Házasságban.

29n

2017. márc. 1. 09:52
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

házasságban

40/F

2017. márc. 1. 09:55
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem/ nekem a házasság megfelelő.

25/N (1 éve házas)

2017. márc. 1. 09:58
 5/17 anonim ***** válasza:
52%

Tök mindegy.

Ha hiszti van a vagyonon váláskorakkor mindkétféle kapcsolatban van buktató és bizonyítqndó az elszámoláskor.

Ha meg normálisak a felek,akkor nem úgysem fognak egy szekrények vitatkozni!

2017. márc. 1. 09:58
 6/17 anonim ***** válasza:

Házasság, de csak akkor, ha mindkét fél úgy fogja fel, hogy ez NEM egy olyan, hogy járogatunk és szakíthatunk bármikor: Tehát nem "házasok vagyunk, de amúgy elválhatunk bármikor".

A válás már annyira alap lett és mindennapos, hogy azt gondolják a népek, hogy simán lehet, ha éppen nem jött össze valami. Szerencsére anyagi vonzata még van, és ezért még elrettentő, de amúgy kb, ha nem lenne, akkor csókolom. Ez így a házasságot lealacsonyítja ilyen kis semmi "járás" kategóriává akár.

Ha a két fél úgy fogja fel, hogy NEM lehet elválni, akkor sokkal erősebbé teszi az egészet.

2017. márc. 1. 10:15
 7/17 anonim ***** válasza:

Én sosem voltam házasságpárti, pedig a szüleim több, mint 30 éve boldog házasságban élnek. Engem mégsem foglalkoztat vagy vonz különösebben a téma. A probléma nálam ott kezdődik,hogy nem hiszek abban,hogy egy párkapcsolat minősége attól függne házasok-e a felek.

Korábbi vitás kérdéseknél volt aki írta,hogy "majd elgondolkozol magadon,ha nem engednek be hozzá a kórházban,ha baj van". Ezt aláírom, bár remélhetőleg ilyesmi nem sűrűn fordul elő. Ettől még a hétköznapokban nem hiszem,hogy lenne bármi különbség,hogy házasok vagyunk vagy csak együtt élünk, ha egyébként harmonikus a kapcsolat.

27N

2017. márc. 1. 10:27
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Egy jó házasságban. Nem kétlem, hogy egy harmonikus élettársi kapcsolat nem lehet jobb, mint egy átlag házasság. Nekem azonban fontos a gesztus, hogy a párom és én vállaljuk a házassággal járó felelősséget is (anyagi és jogi következmények).

25n

2017. márc. 1. 10:43
 9/17 anonim ***** válasza:
A második mondatomban eggyel több a nem, vagyis arra gondoltam, hogy egy élettársi kapcsolat is lehet jobb, na :)
2017. márc. 1. 10:44
 10/17 anonim ***** válasza:

Szerintem lényegi különbség nincs. Ha egy párkapcsolat jó, függetlenül a jogi kapcsolatuktól, az jó lesz. Mondom ezt úgy, hogy amúgy nagyon is házasság-párti vagyok, de tisztában vagyok vele, hogy hozzám hasonlóan nem hívő embereknél ennek inkább csak jelképes értéke van, és semmivel sem jelent többet, mint az élettársi viszony. Házasságban is lehet gyűlölni a másikat, ahogy bármiféle jogi kapocs nélkül is le lehet élni egymás mellett egy boldog, teljes életet.

A lényeg itt szerintem inkább azon van, hogy maguk a felek mire vágynak és hogyan élik ezt meg. Akinek fontos a házasság, az nyilván nem elégszik meg élettársi kapcsolattal, viszont akinek nem, annak valószínűleg mindkettőben ugyanolyan boldog (vagy ha rosszul választott, boldogtalan) élete lehet.

2017. márc. 1. 10:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!