Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy lehetsz egy meghatározó...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy lehetsz egy meghatározó barátnő lenni szakítás után is?

Figyelt kérdés

Az egyik legjobb barátnőm egy érdekes nő, abból a szempontból, hogy nagy nyomott hagyott a két előző párjában is. Már mint mindegyik szemében ő egy tökéletes eszményi nő, aki nagyon sokat változtatott rajtuk, lelkileg támogatta őket. Az egyik bevallása szerint nem csak a jelenléte hanem a hiánya is formálta őt pozitív irányba. A furcsa az hogy mindegyik olyan nagy tisztelettel beszél róla még most is , hogy lenyűgöző, sőt ritkaság, hisz a lány dobta őket.

A barátnőm mesélt róluk sokat. Két lelkileg roncs emberről, akiket ő állított helyes útra.

Tény h nagyon inspirál engem is, könnyen meg tudja magát szeretettni mással.

De valahogy nem értem, hogy tud két ember életében is a legfontosabb nő alak lenni (semelyiknek se ő volt az első nő az életében)? Tény h mindenkinek van egy olyan nő/férfi a múltjában aki más volt, aki lehet h nem a nagy szerelem volt, de mégis talán a legmeghatározóbb.

Hogy lehetséges ez? Rám nem tekint egyik exem se "megváltóként".

(20 éves a barátnőm, a párjai 23,24 évesek voltak)

2017. febr. 18. 20:05
 1/6 anonim ***** válasza:

Elég összetett a dolog. A helyzet az, hogy amikor egy nőről így beszélnek az exei, annak oka van. És nem véletlenül beszélnek kevés nőről így. Rengeteg nő hiszi magát szépnek, okosnak, érettnek, komolynak és mindenféle pozitív dolgoknak, de maximum a rózsaszín ködben tűnnek ilyennek. Hihetetlenül kevés valóban értelmes és normális nő van.

Egy konkrét példáról tudok beszélni, de a barátnőd nem ismerem. Volt egy lány, akivel 2 évig együtt voltam. Pár évvel idősebb volt, de azóta sem találkoztam hozzá hasonlóval. Egyszerűen értelmes volt, széles látókörű, tájékozott, bármiről lehetett vele beszélgetni. Érzékeny volt, szerette a művészetet, de közben racionálisan gondolkozott. Megértette a dolgokat és nem hisztizett, ahogy a legtöbb nő. Megértő volt és támogató, felfogta, hogy egy férfi nem mindig kőkemény magabiztosság és határozottság.

2017. febr. 18. 20:58
 2/6 anonim ***** válasza:

Ebből szerintem nem kellene hiúsági kérdést csinálnod. Végül is mindegy, hogy milyen csaj, a kapcsolatai véget értek, mert valószínűleg nem megfelelő férfiakkal került össze a barátnőd bármennyire is inspirálta őket.

Ő boldog volt ezekben a kapcsolatokban egyáltalán? Semmi csoda nincs a dologban, valószínűleg ő egyszerűen őszinte karakteres pozitív személyiség aki figyel a partnerére is.

Nem tudom mennyire fogalmaztam érthetően, szóval szerintem fontosabb maga a kapcsolat minősége, mint hogy évek távlatában hogyan gondol ránk valaki. Ez nagyon romantikusnak tűnik, de a valóság sokszor mindig sokkal prózaibb.

2017. febr. 18. 21:25
 3/6 anonim ***** válasza:
De nem értem, miért szakít valaki a másikka, ha az a valaki annyira nagy hatással volt rá? :(
2017. febr. 18. 21:27
 4/6 anonim ***** válasza:

#3: Én pl. azért szakítottam vele, mert nagyon messze laktunk és egy óriási külföldi lehetőséget kapott. Nem tudtam volna vele menni a tanulmányaim miatt és nem akartam, hogy miattam maradjon. Továbbá, ő már gyereket akart, én még nem.

Ettől függetlenül minden téren passzoltunk. De mivel érett felnőttek vagyunk, megbeszéltük a dolgot és nem voltam akkora gyökér, hogy visszafogjam.

2017. febr. 18. 21:29
 5/6 anonim ***** válasza:
Olyan rossz ez, hasonló helyzetben vagyok valakivel :(. Csak én jobban ragaszkodom, és kompromisszumra is kész lennék miatta. De nem tudom mit tegyek, mi lenne valóban a helyes. Ezért is kérdeztem más mit tett hasonló helyzetben. Nem offolok többet, kösz!
2017. febr. 18. 22:12
 6/6 A kérdező kommentje:

Ez nem hiúsági kérdés :D Tény h rám az exeim gyűlölettel vagy épp közönnyel emlékeznek, de néha örülök ennek.

Mivel barátnőm sokszor szenved amiatt, hogy az exeim még vágynak rá, várnak rá... Borzasztó érzés látni szemükben a gyengéd de öszinte szeretet iránta. Nehéz neki, sokszor meséli nekem

Egyszerűen olyan szépen építette a férfi lelkét, hogy hihetetlen... Tisztelem őt tényleg.

Talán az első válaszoló saját élménye kompatibilis a barátnőm jelentőségével.

Mindig a barátnőm hagyta el őket. Néha úgy érezte h ő nem kapja meg azt a támogatást amit ő nyújt. Nem érezte magát egyenrangú félként, inkább egyfajta erőforrásként..

Tény h nem volt boldog teljesen. De ő sosem fog tudni az lenni, pont amiatt, amilyen hatást gyakorol. Mostani párjával is hasonlóan bánik, bár ott ő is sokat kap.

2017. febr. 18. 22:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!