Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért, miért nem szitok szavak?
Pl én egy "faszi" vagyok, nekem nem sértő csupán szleng.
Ha egy nő "pic sa" az általánosságban sértő, holott az is szleng. Ill. mind a kettő adott személy nemiszervéből képzett. Miért alakult ki, hogy az egyik sértő a másik meg nem ?
Szerintem mindkettő sértő, de abból eredhet hogy a férfiak viszonya a nemi szervükhöz más mint a nőké.
Illetve a férfiak hősnek számítanak ha több nőt "megdugnak" a nemi szervükkel, míg a nők ribizlinek számítanak ha több férfit is beengednek a lábuk közé.
Innentől ered, hogy egy férfit a nemi szerve alapján megnevezni nem annyira sértő, mint egy nőt mert ez egyből a ribiséghez társul.
Mert a faszi nem egy típus. Bárkire mondhatom, hogy faszi, öreg, fiatal, sovány, kövér, külsőtől teljesen független.
A faszi szó nem egy "szubtípust" ír le, csak annyit jelent, férfi.
A pitsa meg magában hordoz egy csomó negatív érzelmet, és nem szokták semlegesen használni. A nők egy részét jelenti.
Általában a férfiakat leíró szavak semlegesek, nincs mögöttes tartalmuk. Fazon, ürge, pasas, hapsi. Meg a nemi szervekkel is így van. Képzeld el, hogy nőnek is, férfinak is azt mondod, "de faasz vagy". Ezt bármire lehet mondani, beteg viccre, hülye hozzászólásra, de semmi köze a férfiassághoz. Míg ha azt mondod akármilyen nemű embernek, hogy "pina vagy/punci vagy", az negatívat jelent. A nőket leíró szavakat mindig negatívvá teszik. Pl hercegnő, semmi sértés benne, de ahogy az emberek elkezdik használni, az lesz.
Nekem volt egy tesitanárom, aki a túlszőkített, túlbarnított, túl magas hangon nyivákoló lányokat, ún pitsákat (látod), művésznőnek hívta. Ezzel azt a szót is tönkretette, ahogy affektálva kérdezte, hogy "a művésznők a mai órán sem vesznek részt?"
1. Sok férfinek már a "pasi" is sértő. Nem kifejezetten rá értve, hanem úgy általában, ha egy nő a pasikról beszél, már kikéri magának.
2. Különbség van a "faszi", mint szleng, és aközött, hogy valakinek azt mondjuk, hogy ő egy "fa sz". Utóbbi sértő és degradáló. De az is igaz, hogy én már semmin nem lepődök meg, mióta azt hallom, hogy fiatal srácok ge cinek, ge cónak szólítják egymást.
Nekem csak simán nem tetszenek a csaj, pasi szavak.
Hát én azt, hogy "faasz vagy", csak nevetve mondtam, csak olyan embernek, akit szeretek. Nekem sem mondta még bántásból senki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!