Rendszergazdák! Meg lehet az alábbiakat valósítani?
Tegyük fel, a Karib-térségben, Trinidad és Tobago államának szigetein regisztráltatok egy szervert.
Ezt a szervert természetesen üzembe szeretném helyezni, kis leterheltségű célokra.
A szerverhez Trinidad és Tobago államától - a legfelsőbb szintű tartománynevük alá - szeretném lefoglalni a "szo" fődomainnevet. (fontos, hogy pontosan ez a domainnév kell)
A lényeg, hogy ehhez a fődomain-hoz kellene nekem egy e-mail szerverrész is, e-mail szolgáltatással, amiben első körben egy, pontosan "kib" felhasználói névvel.
Tudnátok ahhoz támpontokat, leírásokat adni, hogy a technikai és a dolgok jogi/hivatali intézésének hogy tudnék nekilátni?
Ugyan nem jó semmire, mert kb. egy hétig jópofa, utána előbb-utóbb kellemetlenné válik, de azért megoldható.
Semmilyen külföldi szerver nem kell, a szerver az lehet bárhol. A szo.tt domain-t kell valahol regisztrálnod, onnantól olyan IP címre irányítod az MX-et, ahova akarod (ahol a levelezésed van). Ha van NS szervered (szervereid, mert kettő kell), akkor még csak erre sem kell külön költeni.
Én hasonlót akartam egy "sehol" nevű svéd domain névvel, de már létezik.
Üdv,
Senki
"A szo.tt domain-t kell valahol regisztrálnod"
Hát... kézenfekvő, de igazából ezen a téren vagyok legkevésbé képben.
Az legalább "biztos" - elméletben ;) -, hogy második-szintű ("second-level") domain regisztrálható, és valóban, geológiailag függetlenül ~ Legalábbis az alábbi lista szerint : [link]
Bár most már itt is kezdek belezavarodni. :)
De technikailag is azért, hogy úgy mondjam, "újszerű" lesz nekem, mert én magam egyedül szervert még nem csináltam, eddig csak kollégám Linux-os szerverével foglalkoztam időnként, amikor magával cibált a szerverterembe. (remélhetőleg ragadt is valami rám ;) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!