Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek mit kellene...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek mit kellene tennem (szülinap, köszöntés)?

Figyelt kérdés

Szóval csak annyi a dolog, hogy a párom bátyjának lesz a szülinapja. Tavaly felköszöntöttem kis aprósággal, mert volt kis családi ünneplés, és vendégségbe amúgy sem illik üres kézzel menni, a srác menyasszonyának is volt ünneplés, őt is felköszöntöttem.

Nekem decemberben volt a szülinapom, aznap csak a szülőkkel találkoztam, ők felköszöntöttek, a sráccal és a párjával nem, velük csak pár nappal később, meg karácsonykor is (karácsonyhoz közel esik a szülinapom.

Most lesz megint a bátyj szülinapja, de nekem nincs kedvem menni, mert ő szóban se köszöntött fel engem, utólag sem.

Nem tudom, hogy tegyem félre az önérzetemet és menjek el a családi ünneplésre? Ha megyek, vigyek valamit vagy sem? Jó szívvel tényleg nem tudnék semmit sem adni, de vendégségbe üres kézzel nem illik menni.

Tudom, csúnya dolog, hogy ilyenen fennakadok, de tényleg rosszul esett, hogy szóban se tudott annyit odaböfögni nekem, hogy isten éltessen, vagy akármi, semmi ajándékot nem vártam volna, csak magát a gesztust. Megvan neki a telefonszámom is, még egy sms is elég lett volna, de nem...

Azt se tudom, hogy megéri-e egyáltalán ezt megemlítenem a páromnak, vagy sem?

2017. febr. 8. 20:26
 1/10 A kérdező kommentje:
Véletlen rossz kategóriába ment!
2017. febr. 8. 20:27
 2/10 anonim ***** válasza:
Szerintem menj el, de ne köszöntsd fel és ne adj neki semmit.
2017. febr. 8. 21:21
 3/10 anonim ***** válasza:
Elmész, megmondod boldog szülinapot kívánsz, esetleg adsz neki egy pici borítékot amiben kedves szavak vannak, esetleg egy 500-as, vagy nem tudom, aztán leléphetsz szerintem simán. Nem tudom, hogy ezzel a pasidat megbántanád-e. Vagy süssél neki valamit, esetleg lehet egyszeletenként is tortát venni. Csokit meg egytáblánként. Meg amúgy simán elfelejtheti ő is. Szerintem talán menj el, de nem kell neki valami nagy cuccot venni. Amúgy nem feltétlenül direkt felejtette el a szülinapodat; meg lehet az is, hogy esetleg azért nem írt, mert nem akarta, hogy azt higyje a tesója, hogy rámozdult a "csajára". Hát ha családi ünnepség és nem akarsz senkit megbántani, mert elvárják, hogy ottlegyél az összejövetelen, akkor szerintem menj el. Meg amúgy már te is a családhoz tartozol, és tud szép lenni egy ilyen alkalom, ha szeretetben telik, és amúgy is ritkán jöttök így össze. De amúgy talán lehet az is elég, hogyha csak beköszönsz, vagy leülsz 20 percre, utána elhúzol, esetleg leülni sem kell. A családnak a többi tagját szereted? Mert akkor a velük való időtöltés az jó lehet, hát nem kell elvárni semmi ilyesmit, hogy júj, ajándék, de mondjuk azt se tudom, hogy ők mennyire várnának el tőled miket. Szóval döntsél érzésed, szíved szerint. Amúgy simán jó az is, hogyha csak kedvesen mosolyogsz, hogy te csak beugrottál, és 2; 10; 15; 30 perc múlva otthagyod őket. Nem kötelességed velük lenni, ha nem szereted őket, nem jöttök ki jól, kényelmetlenül éreznéd magad a társaságukban.
2017. febr. 8. 21:34
 4/10 anonim ***** válasza:
*Ja meg egyébként példát is mutathatsz talán neki, hogyha azt mondod neki, hogy boldog szülinapot; vagy adhatnál neki egy noteszt, amiben megjelölöd neki szivecskerajzokkal meg virágocskákkal meg nyulacskával meg mittudomén, szóval, hogy bejelölöd egy ilyen naptáron, határidőnaplón a szülinapodat:D
2017. febr. 8. 21:35
 5/10 anonim ***** válasza:
*ja és bocsi, mégegy, lehet, hogy őneki nem is annyira fontos a szülinap. Mert amúgy pl nekem is van egy csajszi, akivel össze szeretnék barátkozni, egy másik személynek mondtam, hogy nem tudom, hogy hogyan barátkozhatnék össze vele, és akkor mondta, hogy küldjek neki karácsonyi üzenetet, ez nem rég volt amúgy; és akkor én meg mondtam erre, hogy minek küldenék neki, amikor engem nem érdekel a karácsony? :D
2017. febr. 8. 21:37
 6/10 A kérdező kommentje:

Én úgy érzem, hogy nem tartanak igazán családtagnak.

Egyetemre járok, hétvégente tudok otthon lenni, általában 1-2 hetente egy fél estét vagyok náluk, mert éppen csak hazaérek, kipakolok, megfürdök, anyukámmal beszélek kicsit, és megyek. Másnap délelőtt pedig jövök haza tanulni, vagy a saját nagymamáimat meglátogatni, mert öregek, betegek mindketten, hol az egyik van kórházban, hol a másik, szerintem természetes, hogy legalább hetente meglátogatom őket, pláne ha az egészségük sem olyan jó már (csak azért írom ezt, mert volt olyan már itt gyk-n, aki nekem esett, hogy nőjek már fel, miért kell minden hétvégén a nagyszülőkhöz rohangálni, váljak le a családról, stb), vagy ha a párom dolgozik szombaton, akkor meg reggel jövök haza, nélküle minek maradnék ott?

Azt vettem észre, hogy egyetem előtt, mikor heti 2-3x találkoztam velük, közvetlenek, aranyosak voltak, de mióta csak ilyen keveset tudok menni, ridegek, nem foglalkoznak velem, sokszor hozzám se szólnak, de ha bemegyek/megyünk a párom szobájába, megy a rinya, hogy ki se megyünk hozzájuk, csak elvonulunk. Persze, nekem egy szóval sem mondják, csak a páromnak.

Most, hogy 1,5 hónapig vizsgaidőszak volt, csak vizsgákra jártam az egyetem városába, így tudtam a páromhoz is gyakrabban menni, és kb 1 hét után már megint kedvesek voltak meg beszélgetősek.

Oké, legyenek ilyenek, de én feszélyezve érzem magam emiatt, és nem érzem úgy, hogy szívesen látott lennék náluk.

2017. febr. 8. 21:51
 7/10 anonim ***** válasza:
Hát, akkor szerintem elég, hogyha nem mész el, és hát esetleg a pároddal küldhetsz egy szóbeli "az XY üdvözöl mindenkit"-et, vagy nem tom. Csak mondjuk akkor is meg fogják kérdezni, lehet, hogy rendesen faggatják is, hogy miért nem mentél, és hogyha nem ügyes, lehet, hogy nem fogja tudni kivédeni. Szóval akkor nem tudom. Talán az lenne a legjobb, hogyha beköszönnél, aztán akkor is csak addig tudnának téged faggatni, vmi 5 perc, amíg ott lennél. Habár nem tudom, hogy milyen messze laktok pl, mert az is számít, hogy pl visszaérjél a kollégiumhoz, ha mondjuk ottlaksz. Nem tudom, hogy milyen nap lesz, ha pl péntek, akkor mennyire lenne hihető, hogyha azt mondanád, hogy "bocsánat, de most sietnem kell." És akkor nem kell mondani, hogy hova, csak egyszerűen lerázod őket azzal, hogy sietned kell, de te meg persze hazafelé sietsz, arra veszed az irányt:) "Sajnos, bocsánat, de tényleg mennem kell", és akkor elrohan. De mondjuk akkor is faggatnák a párodat, meg piszkálnák, hogy lehet, hogy a szeretődhöz mész. Gyönyörű helyzet:D Mert ha meg a párodat otthagyod, akkor őt hagyod egyedül a pácban, hogy szolgáljon magyarázattal, hogy mire ez a nagy sietség, vagy hogy miért nem vagy ott. Fúha, fogalmam sincs. Meg ha tényleg konkrétan ridegek is, akkor valószínű, hogy annyira nem szívlelnek, mert akit ritkán lát az ember, ahhoz is tudnia kéne kedvesnek cukinak lenni. Mert ha olyan flegma meg lekezelő meg nemtörődöm a stílusuk, akkor valszeg nem szeretnek téged annyira, csak régen mutatni akarták feléd a mintacsalád képét, és bájologtak hozzád. Fogalmam sincs. De ha nem nagy távolság , akkor szerintem beugorhatnál, utána fél óra múltán kereketoldhatsz. Vagy akár lehet ez 10 perc is, vagy 1, nem tudom.
2017. febr. 8. 22:16
 8/10 A kérdező kommentje:

Nem lekezelőek, nem flegmák, szimplán sokáig figyelmen kívül hagynak, nem foglalkoznak velem.

Mint írtam, az egyetem előtt, mikor még otthon voltam, és többet tudtam menni, heti 2-3x, aranyosak, kedvesek voltak.

A szorgalmi időszak alatt ridegeket és nemtörődömök lettek.

A vizsgaidőszak alatt pedig ismét beszédesek lettek, mióta többet tudok menni.

Én elfogadom, ha nem kedvelnek, de akkor miért rinyálnak, ha pl nem megyek hetekig? 1x volt ilyen, és akkor is ment a siránkozás, hogy én biztos nem szeretek ott lenni, miért nem megyek én is, miért csak a barátom jön. Miért baj, ha a párom szobájában vagyok? Szóval nem értem.

2017. febr. 8. 23:32
 9/10 anonim válasza:
44%
Egyedi feliratos bor saját fényképpel egyedi felirattal linket privátba tudok küldeni
2017. febr. 9. 08:47
 10/10 anonim ***** válasza:
Az, hogy ott vagy a családi ünneplésen, az oké, hogy kedvesen felköszöntöd, az is. Ajándékot én nem adnék a helyedben, szerintem ebben az esetben butaság ez a "nem illik üres kézzel menni". Illetve, ha mindenáron ragaszkodsz ehhez, akkor vigyél egy tálca sütit, vagy egy üveg bort/pezsgőt, de ne a srácnak ajándékba, hanem hozzájárulásként a családi bulihoz.
2017. febr. 9. 10:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!