Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyire gyakori, hogy kapcsol...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire gyakori, hogy kapcsolatban a két fél ízlése ennyire egyező?

Figyelt kérdés

Ugyanazokat a zenéket szeretjük (régóta, szóval nem azért tetszik, mert be akarok vágódni nála, meg ilyenek :D ), adott bandától ugyanazok a kedvenc számaink.

Ugyanazokat a filmeket szeretjük, moziműsort böngészve ugyanazt a filmet nézzük ki, hogy arra menjünk.

Ugyanazok a könyvek vannak meg mindkettőnknek, vagy ami neki megvan, nekem meg nincs, az már a kívánságlistámon volt, és fordítva.

Egymástól függetlenül ugyanolyan laptopot vettünk mindketten.

Ugyanolyan autókkal szemezünk, hogy meg kéne venni.

Ugyanazokat a programokat nézzük ki mindig, hogy mire kéne elmenni.

Ugyanolyan márkájú kozmetikumokat és élelmiszereket vásárolunk.

Ugyanakkor álmosodunk el, és egyszerre ébredünk (max 2 perc eltérés)

Ételek terén kb ugyanaz az ízlésünk, ugyanazt akarunk főzni, és ugyanúgy fűszerezzük.

Soha nem volt még, hogy valami témáról más lett volna a véleményünk. (vagyis egyszer, mikor kiderült, hogy a tonikot ő kicsit jobban szereti, mint én)

Ugyanaz az igényünk takarítás/rendcsinálás terén.

Ugyanaz az igényünk olyan téren, hogy mennyit foglalkozzunk egymással, mennyi programunk legyen mikor együtt csinálunk valamit, meg mennyit foglalkozzunk a saját dolgunkkal.

Holnapig tudnám sorolni. Kb mindenben egyezünk, nagyobb kaliberű dolgokban is, meg semmiségekben is. Olyan fura :D

Ez mennyire gyakori kapcsolatban? Nem igazán láttam még hasonlót, szóval nem tudom, furák vagyunk? Vagy ez nem olyan ritka?

2017. jan. 24. 11:23
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Az első egy-másfél évben az ember a hasonlóságokat veszi észre, utána meg már inkább az eltéréseket.

Majd egy év együttélés után vedd elő újra ezt a listát. Különösen az utolsó pont alakulására leszek kíváncsi, mert a kapcsolatok túlnyomó részében az összeköltözés után drasztikusan megváltozik a közös programok mennyisége és minősége.

2017. jan. 24. 11:45
 2/11 anonim ***** válasza:

Nem te írtál ki véletlenül egy összeköltözős kérdést nemrég?

Volt ismerősöm (akivel lehetett volna köztünk bármi), akivel kb mindenről ugyanazt gondoltuk, először persze vicces az ilyen rácsodálkozás, de őszintén szólva megijedtem, hogy ez egy idő után nagyon unalmas lesz. Nem saját magammal akarok kapcsolatban lenni :) Szóval nem is mentem volna bele semmi komolyabba vele.

2017. jan. 24. 11:51
 3/11 A kérdező kommentje:
Félig már együtt élünk, legalábbis egy szobát bérelünk közösen, és ott vagyunk heti 1 estét leszámítva.
2017. jan. 24. 11:57
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Tulajdonképpen mi ezzel a kérdéssel a célod, mi a haszna a valaszoknak? A kérdésed teljesen haszontalan.

Sok boldogságot.

2017. jan. 24. 12:23
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Tudományos elméletek szerint minden fejlődés alapja a konfliktus (vagyis az egymásnak ellentmondó igények, érdekek - ami lehet az egyénen belül, vagy egyének között is). Konfliktusok hiányában a fejlődés megreked, stagnálás áll be, nem alakulnak ki megküzdési stratégiák, rugalmas alkalmazkodás az új helyzetekhez.

Igaz ez a párkapcsolatokra is: ha a felek nem tanulják meg kezelni a kettőjük közti igénybeli eltéréseket már a kezdetektől, akkor nem alakulnak ki azok a közös problémamegoldási stratégiák, amik a későbbiekben átsegítik őket a kapcsolati kríziseken (ami minden kapcsolatban törvényszerűen előjön bizonyos időközönként).

Persze szerencsés, amikor egy pár tagjai nagyjából hasonlóak, ez egy jó kapcsolat alapja. Viszont a különbségeket is célszerű észrevenni és kezelni.

Gondolj bele, kérdező... most még az a dilemmátok, hogy tonikot igyatok, vagy mást. Pár év múlva ennél jóval nagyobbak lesznek és ha nem tanultátok meg kezelni "kicsiben" a problémákat, akkor az első komolyabb nehézség szét tudja robbantani az idillt.

2017. jan. 24. 12:23
 6/11 anonim ***** válasza:
51%
tini kategória..
2017. jan. 24. 12:49
 7/11 A kérdező kommentje:

Mint írtam feljebb, érdekel, hogy ez gyakori-e, csak mert még nem láttam ilyet, és nem tudom, mennyire számít furának. Kíváncsi vagyok, ennyi.

Voltak már komolyabb gondjaink, simán elbírtunk velük együtt.

Miért tini kategória? Bőven elmúltunk már 18 évesek.

2017. jan. 24. 13:08
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Azért tini kategória, mert számodra említésre méltó dolog, hogy ugyanazt a márkát veszitek kozmetikumokból vagy hogy ugyanannyira szeretitek-e a tonikot. El nem tudom képzelni, hogy ennek milyen jelentősége lehet egy felnőtt párkapcsolatban.
2017. jan. 24. 13:32
 9/11 A kérdező kommentje:

Hát én mondjuk sehol nem írtam olyat, hogy ezek hű de fontos dolgok, csak érdekesnek tartom, és azért írtam bele hogy lehessen látni miről van szó nagyjából.

2017. jan. 24. 13:57
 10/11 anonim ***** válasza:

# 8: Hasonlóan látom én is. Persze, tök jó, amikor kiderül, hogy hasonló az ízlésünk, de szerintem felnőtt embereknél ez amúgy is alap a párválasztásnál... én legalábbis értelmiségiként nem gyári munkással szerettem volna párkapcsolatot, így fel sem merült, hogy egyikünk mondjuk Éjjel nappal Budapestet néz, a másik meg művészfilmeket.

A hasonló életformából és személyiségből eleve következik, hogy az emberek ugyanazokat a dolgokat választják előszeretettel.

Az apróságoknak meg az égvilágon semmi jelentősége nincs. Nálunk a párom szappannal szeret fürdeni, én meg tusfürdővel. Az égvilágon semmi hatása nincs a kapcsolatunkra, ki van téve mindkettő a fürdőszobában.

2017. jan. 24. 14:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!