Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a véleményetek a MGTOW mozgalomról?
MGTOW = Men Going Their Own Way, azaz a Maguk Útját Járó Férfiak. Ők azok, akik a feministává váló világ ellen sajátságos módon tiltakoznak.A maga útját járó Férfi úgy vélekedik, hogy mostanra már a Világ legeldugottabb pontján sem találni olyan nőt, akinek az agyát nem mosta volna még át valamennyire a feminizmus harmadik hullámának a hetvenes évek óta tartó Férfiellenes propagandája. Így nem érdemes velük sem házasodni, sem gyereket nemzeni, de még akár csak bármiféle kapcsolatot is kialakítani. Ők nem tárgyalnak, nem kuncsorognak, hanem csak megvonják a nőktől azt, amire a legnagyobb szükségük van: a figyelmet és a támogatást. A MGTOW létnek négy szintje van:
1. A helyzet felismerése Ebben a csoportban levő Férfiak tisztában vannak azzal, hogy milyen kockázatokat tartogat számukra a társadalom, de ők elfogadhatónak tartják ezeket és belemennek a játékba. 2. A hosszútávú kapcsolat elutasítása. Ezek azok a Férfiak, akik elutasítják a nőkkel való hosszútávú kapcsolat minden formáját, beleértve ebbe a házasságot és mindennemű együttélést. Elkerülik az egyedülálló anyákat, és minden olyan helyzetet, aminek kapcsán a bíróságon lehet kikötni. 3. A rövidtávú kapcsolatok elutasításaŐk azok a Férfiak, akik a fentiek mellett még egy olyan rövidtávú kapcsolatot sem hajlandóak bevállalni, mint a randizás, az egy éjszakás kaland, vagy a egyszerű barátság. Minden nőkkel való kapcsolatuk szakmai vagy munkához köthető és ezeket is igyekeznek minimalizálni. 4. Gazdasági kivonulás. Ők azok a Férfiak, akik nem hajlandóak többet keresni, mint ami a személyes túlélésükhöz feltétlenül szükséges. Mivel kevesebbet keresnek, mint ha egy családot kellene eltartaniuk, kevesebb adót fizetnek, de ez még mindig magasabb életszínvonalat biztosít nekik, mint ha családjuk lenne.
Rám itt mondták, hogy "helyes" vagyok, de ha mgtow lennék, nyilvál "lúzer lennék" én is, holott voltak/lesznek is kapcsolataim vagy kapcsolatom. Nyilván van olyan is aki annyira nem szép hogy nem kell senkinek, de mondom, a számok nagysága, miatt ezt már nem lehet mondani. Volt már előzőleg ez a téma, ott volt olyan válasz, hogy az lesz mgtow akinek a csajozás soha nem volt opció. De ezzel csak az a baj hogy átlagos+jópasi még mindig több van mint nem jó pasi, ebből annak kéne következni, hogy a mgtow nem lenne beszédtéma, nemhogy mozgalom. Arról van csak szó, hogyha csak az az opcióm, hogy egyéjszakás vagy érdekkapcsolat, akkor azt mondom, hogy inkább hagyjuk. A mgtow is ezt mondja, ettől még nem lúzer senki. Gondolom mgtow is összejönne "normális" nővel, itt hangsúlyoznám továbbra is, hogy vannak, csak az ember fia a nyugati típusú társadalmakban vérthugyozik mire ilyet talál. Azt meg ne vitassuk már, hogy jóval több nő van akinek van valamilyen elképzelése arról, hogy miben, hogyan egyenlő egy férfivel és ez probléma. Azért probléma, mert eleve hülyeség. Ugyan olyan hülyeség mintha egyenlőségjelet teszünk a virsli meg a fazék közé. Van köze a két dolognak egymáshoz, de más a kettő. Férfi-nő viszonylatban sincs ez másképp.
30/f
#27 Egy kapcsolat nagyon király dolog, semmi köze az élősködéshez, szóval ja, csak az ilyen szélsőséges emberek társaságáról beszéltem. Mondjuk az előző hozzászólásomhoz hozzá teszem, hogy vannak, akiknek TÉNYLEG nem fekszik ez az egész házastárs-gyerek-buksi nevű labrador típusú élet, ami végül is tökre rendben van, és sok boldogságot nekik, de ezeknek a radikális mozgalmaknak a követői azért fosztják meg magukat a családtól, mert valamilyen szinten rühellik a másik nemet, paranoiásak, azt hiszik, hogy ki akarják őket használni, és képtelenek engedni az igazukból.
És had ne magyarázzam már, hogy mitől durcáskodás ez az "én asztán nyem osztozkodom senkivel :/" hozzáállás.
Ok, tartsd meg a pénzedet, biztos neked lesz a végén igazad. Most képzeld el, ahogy az ökör férfiak kidobálják a pénzüket olyan nonszensz dolgokra, mint pl a lányuk esküvője, amin aztán zokognak a boldogságtól, és még 40 év múlva is mutogatják a fotóalbumukban, hogy milyen jó is volt az a nap, meg ugye számtalan másik nap, amit a családjukkal töltöttek. De a végén persze te nyersz, mert lesz egy pár árkategóriával jobb kocsid, meg egy kicsivel drágábban berendezett házad, csak aztán persze a kocsiddal nem mész az unokáidat látogatni, a házadban meg sosem lesz úgy igazán meghitt, családias légkör, tudod... igazi család nélkül. De ja,te megmutattad a női nemnek, és téged nem használt ki senki.
"de ezeknek a radikális mozgalmaknak a követői "
Csak a saját nevemben beszélhetek, de én előbb gondoltam azt, hogy nagyon nem éri meg ez a párkapcsolatos játék, minthogy tudtam volna a a mgtow mozgalomról. ma sem vagyok semmiféle mozgalom követője, ennek a témának sem mentem bele a részleteibe, pusztán tudom hogy létezik, és konkrétan egyetértek azzal, amit sugall. (illetve meg is nyugtat, hogy nem én vagyok helikopter, mások is hasonlóképp gondolkodnak)
Olyan nőből nincs azért olyan sok, aki konkrétan férfigyűlölő és a férfiak felett akar állni, ez a feministáknak egy szűkebb rétege, őket messziről elkerülöm.
Szerintem akinek összességében baja van a feminizmussal, és ilyen mozgalomhoz "csatlakozik", kizsákmányoló szemétládát lát minden egyes nőbe, az simán rosszindulatú és paranoiás és mellesleg igazából legbelül baja van már azzal is, hogy a nők egyenjogúak (csak ezt általában tagadja). Úgy gondolom, legbelül lenézik a nőket, nem tartják őket olyan okosnak, mint a férfiakat, úgy gondolják, nem kompetensek a legtöbb területen. Az ilyenek szokták kihangsúlyozni, hogy nem rosszindulatból mondják, de a nők érzelmi lények, nem valók erre, nem valók arra, nem vezetheté nő a kocsijukat, nem bíznának a nőkre ezt, azt amazt... Meg ha egy kapcsolatban bármire kifogásot emel a nő, akkor vagy hisztis feminista, aki papucsot akar csinálni, vagy ha egyértelmű, hogy a férfi az idióta, akkor meg a nő egy felszínes liba, aki magának választotta az idiótát külső alapján, egye meg amit főzött. :D Az egyedülálló anyák mindegyike a legundorítóbb ellenség, akiket teherbe qrt az undorító ALFA (xD) aztán lelépett és éljen a szégyennel szépen örökre, és ne merészeljen új kapcsolatot kialakítani, mert úgyis csak egy balekot keres aki felneveli az alfa gyerekét.
És még sorolhatnám.
Az én álláspontom az, hogy nem érdekelnek a ténylegesen férfigyűlölő, hisztériás nők, és keresem azt a hölgyet, aki szellemileg is partnerem, hasonló életvitelű mint én (tanult ember, aki tisztességesn kíván dolgozni), jól kijövünk egymással és mindenben egyenrangú félként fogom kezelni és elvárom, hogy ő is engem. Én is szeretnék párt, figyelmet, törődést, támogatást, és nem dacoskodnék soha, hogy nyenyenye én bizony megvonom ezt a nőktől. Szívesen megadnám - egy konkrét nőnek, aki a párom lehetne.
33, amit a második bekezdésedben irtál, rendkivül meginditó, csak az a helyzet, hogy manapság amiről irtál nagyjából ugy néz ki, hogy 10 év házasság után fizetheted a gyerektartást, végignézheted, hogy a gyereked más hapsi neveli fel, te meg csak x napokon láthatod, aztán ha ezek után is családozásra adod a fejed, ujraházasodsz, csinálsz egy másik nőnek is gyereket, ám az uj feleséged idegbeteg ha a M"másik" gyerekkel vagy, lesi a telefnod, nem tartod e a "normálisnál többször a kapcsolatot az exeddel, stb...
Amiről te irtál, korrekt. Olyasmit én is szeretnék, csak éppen arról dumálok, hogy elég energiát fektettem már abba, hogy legyen egy "ilyenem", és nem lett. Manapság a nők 70-80%val oylan kapcsolatot kialakitani, amiről te beszélsz, egészen egyszerüen lehetetlen. Én meg már nem vagyok hajlandó több energiát (sem anyagit, sem lelkit, sem érzelmit, sem semmiylent) befektetni abba, hogy találjak egyet abból 20-30%ból, mert túl nagy a hibalehetőség, és elég tapasztalt vagyok ahhoz, hogy tudjam, NEM ÉRI MEG.
Ilyen idiótákkal nem kell foglalkozni, főleg nem párkapcsolati szinten. Amúgy minden ember elsősorban érzelmi lény. Egyénfüggő, hogy ki mennyire tudja kontrollálni, ki hogyan éli meg és mennyire képes logikusan, ésszerűen gondolkodni. Semmi nemi különbség nincs.
Aki áldozat szerepbe helyezi majd elhagyja magát, és a férfitól meg természetellenes keménységet vár el, az simán csak idióta, főleg ha a másik támogatása, szeretete szerinte szemben áll a karrierrel. Mégis mi köze a kettőnek egymáshoz? Semmi.
Párkapcsolatban alap, hogy érzelmileg támogassák egymást a felek és ne kelljen játszmázgatni. Számomra az egy rossz kapcsolat, ahol én ezt nem kapom meg.
"Én is szeretnék párt, figyelmet, törődést, támogatást, és nem dacoskodnék soha, hogy nyenyenye én bizony megvonom ezt a nőktől. Szívesen megadnám - egy konkrét nőnek, aki a párom lehetne."
Le is szarnak a nők annak rendje és módja szerint. (egyébként bocs, hogy több részletben irkálok, több részletben is olvasom...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!