Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » A férfiak is próbálnak változt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A férfiak is próbálnak változtatni magukon?

Figyelt kérdés

Megfigyeltem azt az általános tendenciát az ismerőseim körében, hogy míg a nők tisztában vannak a jellemhibáikkal és folyamatosan próbálnak javítgatni azokon, addig a férfiaknál az "Én ilyen vagyok, engem így kell elfogadni!" mentalitás az uralkodó. Tudományosan bizonyított, hogy a férfiak nárcisztikusabbak, de szerintem ez akkor sincs rendben. Ha nem hajlandóak kompromisszumot kötni, csak azt várják, hogy a nők idomuljanak hozzájuk, akkor hogyan várhatják azt, hogy valaha is boldog, kiegyensúlyozott kapcsolatban fognak élni? Nem tudom vannak-e kivételek ez alól, de én még nem sokkal találkoztam.

Ti mit gondoltok? Férfiak és nők véleményét is egyaránt várom.

U.i.: Semmi szín alatt sem az volt a célom a kérdéssel, hogy összeugrasszam a két nemet.

2016. okt. 24. 10:53
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
54%

Én is a fordítottját tapasztalom. Sőt, tulajdonképpen nem is vagyok benne biztos, hogy láttam-e valaha olyan nőt, akinek egyáltalán eszébe jutott, hogy magától változnia, fejlődnie kéne. A közvélemény is ugyanez: a nő az van, ahogy van, és kész, a férfi dolga pedig hozzá idomulni, kiszolgálni.

Ha egy nő nem talál társat: ne aggódj, majd jön valaki, aki magadért szeret, csak legyél nyitottabb, mert biztos vannak most is olyanok, akik próbálkoznak.

Ha egy férfi nem talál társat: változz meg, vágass hajat, változtass testalkatot, ruhatárat, stílust, változtass a szokásaidon, változtass a személyiségeden, lényegében vegyél fel egy standard "jópasi"-kinézetet, állj be a sorba, és nehogy saját gondolatod, ízlésed legyen.

Ha a két fél nem illik össze, az mindig a férfi hibája, hogy nem tudta elfogadni a nőt úgy, ahogy van, és hogy ez mennyire helytelen dolog, mert az elfogadás egy Szent Dolog, még akkor is, ha a másik egy rosszindulatú buta birka, aki csak árt másoknak, nem baj, ő ilyen, így kell elfogadni. De ha te férfiként tegyük fel szeretsz Simpson családos pólót felvenni néha, vagy szeretsz a tudományról beszélgetni, akkor pfhűű, mekkora egy ízlésficamos hernyó vagy, a személyiségedről elég ennyit is tudnom, nem csoda, hogy nem találsz senkit, te mülye.

És amúgy igen, nyilván közrejátszik az is, hogy egy nőnek azért nem kell semmit sem tennie, mert mindig lesz valami hímegyed, aki bepróbálkozik, még az egészen vállalhatók közül is, kereslet-kínálat ugyebár, csak én azt hittem, érző emberi lények vagyunk, és nem tőzsde.

2016. okt. 24. 12:22
 12/19 anonim ***** válasza:
58%

Az EMBEREK túlnyomó része nem hajlandó változni, hanem másoktól várja, hogy hozzá idomuljanak. (Nem csak nárcisztikusok.)

És van egy elenyésző kisebbség - nemtől függetlenül - akik hajlandóak szembenézni önmagukkal és dolgozni magukon. Ez nem azt jelenti, hogy egyoldalúan igazodnak a másikhoz! Az érett személyiség tisztában van önmagával és azzal, hogy milyen igényei vannak: ezekben NEM köt kompromisszumot, hanem olyan társat választ, aki megfelel az igényeinek. És amiben csiszolódni kell, abban hajlandó csiszolódni. Összességében ilyen emberből van nagyon kevés - férfiak és nők között egyaránt.

2016. okt. 24. 12:58
 13/19 anonim ***** válasza:

Én látok példát egyik, illetve másik oldalról is.

Barátnőm pasija idomul inkább a lányhoz, eltartja a barátnőjét, mindent megvesz neki, mindent úgy csinál, ahogy ő akarja, mert ha nem akkor kitör a világháború méretű hiszti.

A kapcsolatomban pedig én idomulok a barátomhoz, nagyon erős és határozott személyisége van, legalábbis ezt mutatja, elég önző néha és nagyon nehéz rávenni dolgokra.

Persze van, amikor leszarom az akaratát, ha az az én káromra lenne, de legtöbbnyire én vagyok az, aki alkalmazkodik hozzá.

Szóval nem lehet ezt a dolgot egyértelműen ráhúzni egyik nemre sem.

2016. okt. 24. 13:19
 14/19 anonim ***** válasza:
62%

Szerintem itt mindannyian csak a saját nemünket érintő elvárásokat tudjuk, a másikat nem.

Írhatom válaszként, hogy a pasiknak csak a szép, sovány lányok kellenek, és akkor már ott van, hogy fogyj le, legyél izmos, ne legyen narancsbőröd, striád, ne hízz el, de ne egyél nyúlkaját. A hajad növeszd meg, az a nő ékessége, rövid hajjal nem vagy nő. 30 év felett bukta, afelett már nem kellesz senkinek. Minden házimunkát szeress meg, akkor is te vasalj, ha amúgy vasalód sincs, mert nincsenek olyan ruháid. Fogadd el, hogy a férfi egy nagy gyerek, neki elő kell készíteni a ruhát, kaját, emlékeztetni kell mindenre...

Csakhogy ezt már megszoktuk.

2016. okt. 24. 13:27
 15/19 anonim ***** válasza:
61%

"míg a nők tisztában vannak a jellemhibáikkal"

Nincs ez így. És feminista nő vagyok.

Tudod, milyen kevés ember van tisztában a hibáival? És hogy abból milyen kevesen akarnak változtatni?

Férfitól, nőtől is hallottam, hogy mondta, hogy pl. "önző vagyok, na és? Legalább tudom magamról." Mire megkérdeztem, hogy miért nem változtat, az a válasz, "mert ez vagyok én".

Nincs a nőknek nagyobb önkritikájuk. Esetleg el lehet mondani, hogy jobban érdekli őket az emberi lélek, és több pszichológiai cikket olvasnak, de azt sem az IPM magazinban, hanem a Nők lapjában. És ha megismernek egy diagnózist, utána mindenkire rámondják.

Nagyon kevés EMBER ismeri fel a hibáit. Ha odaadnál egy pszichológiai elemzést mindenkinek SAJÁT MAGÁRÓL, alig lenne, aki magára ismerne.

2016. okt. 24. 13:35
 16/19 anonim ***** válasza:
61%
Én találkoztam már olyan sráccal, aki beismerte, hogy hibázott, és jól ismerte a rossz tulajdonságait is, és szeretett volna változtatni rajtuk. Viszont ahhoz, hogy valaki elérje ezt a szintet, érzelmi intelligencia kell, függetlenül attól, hogy férfi vagy nő az illető. Ha valaki soha nem gondolkodik el az életén és a hibáin, akkor értelemszerűen nem is fogja tudni, hogy esetleg neki is másképp kellene csinálnia valamit.
2016. okt. 24. 13:50
 17/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek az eddigi értelmes válaszokat! Nem gondoltam volna, hogy ilyen rövid időn belül ennyi választ kapok.

October15! Te egy tipikus trollpista infant vagy, aki mivel nem tud semmi érdemi dolgot írni, egyből átcsap személyeskedésbe. Gondolom helyesírásra is átnézted a kérdést többször is, csak nem találtál semmit. Forrás, mint a tenger, írd be a keresőbe, hogy "men are more narcissistic" és keresgélj a találatok közt kedvedre valót, ami nem brit tudósoktól származik. Vagy vegyél a kezedbe egy könyvet, mert minden jel szerint rád férne. Egyébként alaposan melléfogtál, mert én jól tudok alkalmazkodni, és igyekszem folyamatosan jobb emberré válni, úgyhogy a "fail" itt kizárólag téged illet.

12-es válaszoló, nagyon tetszik, amit írtál, talán a te válaszod a leghasznosabb számomra! :)

Írta valaki, hogy "Barátnőm pasija idomul inkább a lányhoz, eltartja a barátnőjét, mindent megvesz neki, mindent úgy csinál, ahogy ő akarja, mert ha nem akkor kitör a világháború méretű hiszti.". Az eltartott nők kérdése szerintem nem idetartozik, az egy teljesen másfajta kapcsolat... Pénzről szó sem volt a kérdésben, és nem is értem hogy jön ide.

A válaszok alapján másnál meg a nő ismerősök olyanok, mint a kérdésben megemlített férfiak. Érdekes. Azzal viszont sehogy sem tudok egyetérteni, hogy a férfiakat jobban unszolják a változásra.

2016. okt. 24. 15:05
 18/19 anonim ***** válasza:
Én inkább úgy állok hozzá, hogy: "Én ilyen selejt vagyok, ha megpróbálnék bármiben is változni se jönne össze párkapcsolat".
2016. okt. 24. 18:18
 19/19 anonim válasza:

9-es!

Nem csak a külsővel, tehát ne csak jól nézzen ki, hanem a belseje is passzoljon?

Sajna erre szokták mondani, hogy tökéletes pedig nincsen!

Volt barátnőm, aki nem tudott főzni 30 éves kora felett sem.. Anyuci és Apuci mindent megcsinált, semmi szüksége nem volt rá, hogy megtanulja.

Mint amikor összehajtva tette be a ruhákat a mosógépbe is, engem sokkolt kicsit..de Apuék ezt is megcsinálták helyette!

Viszont megtanítottam főzni, segített nekem az elején és magyaráztam mit és miként kell! Amikor pedig megpróbálta, dícsértem és mondtam mire figyeljen, de már így is jó, csak mindent lehet tökéletesíteni! ;-)

Aztán a következő alkalommal már FANTASZTIKUSAT főzött és látta rajtam, mondtam is Neki, hogy le vagyok nyűgözve! Így kedvet kapott és hol én -hol Ő főzött a későbbiekben, mikor miként volt kedvünk és kinek volt ideje rá!

Két nővel nevelkedtem, szóval életem nagy részében azt hallgattam, hogy milyen az ideális férfi és mikkel kell rendelkeznie. Ügyes legyen és házias, ndm árt ha jól főz, ugyanakkor a ház körüli szereléseket is meg tudja csinálni, legyen illedelmesen és tisztelettudó, okos és intelligens, lehessen Vele minden témáról beszélgetni, tudjon MEGJELENNI, így sose kell szégyellni sehol, legyen vicces és humoros, Kockás hasa, magas szexuális kultúra és sportos testalkata, kedves és türelmes, egzisztenciálisan stabil, stb..

Mire ezeket magamévá tettem, jött a sokk!

Én birtoklom ezen tudásokat, de a Lányoknál ez nem normális, hogy Ők is tudjanak főzni, vagy mosni és takarítani!

De ez mellé még nem is mindig néznek ki olyan "tökéletesen"!

És szokták mondani, hogy az ember azt keresi párjában, amit Anyutól/Aputól látott, tanult.

Így ha én is azt kerestem, amit Édesanyám képviselt, hát katasztrofálissá vált a helyzet, holott Neki is csak két keze és két lába van és nála is csak 24 óra egy nap!

Következő nehézség, párválasztás estén, amit Nőktől hallani gyakran,

"nem akarom senki szaros gatyáját és zokniát mosni és senkinek nem akarok a cselédje lenni"!

De én legyek az Ő cselédje, mert önellátásra is képtelenek, ez mellett még Bankautomatának is néznek?!

Amikor elmondom, hogy én nem cselédet keresek, Társat (nem csak barátnőt,aki nyafizik mindenen és TALÁN csak szexre jó, vagy sokszor arra sem sajnos!!!), már is háttérbe szorítom magama, mert kissebségi komplexusaik lesznek és el sem kezdődik semmi, mert már is véget ér!

Most próbálok ismét változtatni, hiszen így hülyének néztek az esetek 90%-ban, de azt láttam, hogy a hülye és bunkó fazonoknak pedig hűséges és ragaszkodó jó nőik vannak, akik olyan bunkók, hogy cipőben is felteszik a lábukat az asztalra, kupkeráj a lakásuk mert nem képesek rendet tartani, stb..

Akkor talán majd én is megtalálom akit keresek?!

Az eredményt még nem tudom, tesztelés alatt van! ;-)

De a válasz szempontjából, igen, mindkét fél próbál sok esteben, csak más szinten.

Látod, olvashattad, egyeseknél kimerül ez abban, hogy "megyek körmöshöz"! :-) :-)

2016. nov. 6. 17:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!