Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férfiak ti a fizetésetek hány százalékát költitek a nőre?
Bocsi, hogy nőként válaszolok, de...
Szerintem nem egy konkrét összegben kell meghatározni azt a szintet, aminél tovább már nem költesz rá. Ha olyan, akkor lehúz akkor is, ha csak 500 ft-t költesz rá egy hónapban. De hiába költesz rá többet, anélkül, hogy ezt számolgatnád, ha egyébként ez valamilyen formában viszonzást vagy kárpótlást nyer- oké, hogy meghívod a moziban, és még a nasit is te fizeted, de lehet, hogy másnap nála vacsoráztok, ahova max egy üveg bort vagy virágot viszel (vagy éppen semmit), és a vacsora költségét meg nem fogja senki számon kérni rajtad, pedig gyakorlott vendéglátó háziasszonyként hidd el nekem, hogy nem két fillér egy igényes és kellemes vacsora összeállítása, ha mást nem, a rá fordított munka az, ami sok. Oké, hogy technikailag nem fizet semmit, de ad valamit cserébe. Nem feltétlenül szexuális dolgokra gondolok, de ha egyébként kedveskedik, néha esetleg meghív erre-arra, akkor tök mindegy, mennyit költesz rá, valószínűleg nem lehúzós fajta. Vagy mi, ha esetleg jónak tűnik a kapcsolatotok és megkérnéd a kezét, akkor ha a kinézett gyűrű ára meghaladná azt az egy hónapban rászánt x összeget (és gyanús, hogy meghaladná, ha nem gagyi bizsut akarsz venni), akkor azt megelőzően pár hónapig nem költesz rá semmit (értsd: nem mentek sehova, nem hívod meg semmire, nem kap csokit/virágot/akármit, stb), hogy összegyűljön a pénz, vagy veszel egy olcsó gagyit? Nekem ez elég nonszensz.
És most oké, anyagias lehúzósnak leszek titulálva, de abba is gondolj bele, hogy sok esetben, ha meghívod, azzal magadnak is ugyanolyan örömet szerzel, hiszen pl egy állatkerti belépő árát ha kiperkálod neki is, akkor lehet, hogy tök sokat költöttél rá aznapra, de valószínűleg nélküle nem is mentél volna el az állatkertbe (vagy bármilyen ehhez hasonló belépős helyre- koncert, kiállítás, akármi). Szóval magadnak is szereztél ezzel élményeket, nem csak elvesztettél egy belépőnyi pénzt.
Nálunk úgy van egyébként, hogy a párom elég jól keres, így ha azt mondom, hogy a fizetése kb 20%-a megy el rám (ránk), akkor az már eleve a többszöröse az itt kijelentett maximumoknak. Én meg a fizetésem 95%-át rá/közös dolgainkra költöm (rezsi rám eső fele, kaja, satöbbi). Mennyiségét tekintve mégis sokkal kevesebbet adok bele a közösbe, mert sokkal kevesebbet is keresek. Szám szerint egyébként kb ugyanott van. Csak akkor amit félreteszünk az ő fizetéséből, az megy az esküvőre, a házra, a kocsira, a hasonló dolgokra, amikre gyűjtünk, mert én a hónap végére le vagyok nullázva, ő meg nyilván nem. Ha meg ezeket is összeadod, akkor elég magas szám lesz, amit rám költ végeredményében, hiszen pl egy húszmilliós ház felét nem tudom kifizetni, akkor gyakorlatilag ő 10 milliót csak úgy hozzám vág. Mégsem húzom le anyagilag.
Kicsit túlmagyaráztam, de azért remélem érted, mire akartam kilyukadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!