Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miert varjak el az emberek nagyresze hogy a tarsuk ertsen olyan dolgokhoz ami nem a szakmajuk?
A szakacsnak chefnek ez a vegzettsge hogy foźon. Miert kell egy nonek foznie amikor ott az etterem es lehet rendelni?
A villanyszerelonek a villanyszereles a dolga nem a ferfie. O ezt tanulta, ehhez ert.
A takatitono takarit. Miert mas csinalja amikor a talarito profin megcsinalja?
Remgeteg peldat fel tudnek hozni.
Miert fontos hogy olyan szakmahoz ertsen vagy legyen kedve tarsnak ami nem az o terulete??
pl mert a takarítónő 10e
villanyszerelő óradíja 4000 nettó + anyagár
rendelés az fejenként 1500-2000, napi 3x
örülök nagyon, hogy neked ez nem okoz gondot, de az országban a többség még mindig 150 nettó alatti összeget keres! abból ezt az életet nem lehet fenntartani!
Én nem várok ugyan semmit, de ha te azt várod, hogy mindig legyen szakácsod, meg takarítónőd, akkor téged is apuka pénzelt egész életedben.
2 példát a háromból olyan, hogy jó esetben nem most csinálja először a párod, tehát egy mimimális gyakorlatot elvárhat az ember. Ebben a világban amúgy is alapkövetelmény, hogy több dologhoz érts, meg több poziciót betölts a munkahelyen, mivel már néznek, hogyha 1 helyen dolgoztál csak és nem 30-on pályakezdőként.
Sőt, bébi szitter, csecsemő ápoló és szoptatós dajka se vagyok.
Se nővérke, se betegápoló.
Se prostituált, ha már itt tartunk!
Igazaz van, ne várjon el tőlem semmit! Jó pénzért mindent meg lehet oldani.
Gyerekrol nem volt szo.
A szexet pedig mindket fel elvezi. Ez nagyon buta pelda volt.
Arra akaraok kilyukadni hogy ha pl. En nem takaritok mert inkabb dolgoxom es azt az idot munkaba fektetem kijon a takarito fizetese az miert baj???
Én azt mondom, hogy egyéni hozzáállás és anyagi helyzet függvénye, hogy kinek mi éri meg.
Mondjuk egy takarításért nem fogok takarítót hívni, mert én is ki tudok takarítani, ha takarítót hívok, az pedig pénzkidobás lenne így, ráadásul nem is szeretem, ha idegenek járkálnak a házban.
Étteremből nem szeretek rendelni, a mai világban már tele vannak a boltok könnyen elkészíthető, félkész ételekkel, de pl. egy borsólevest elkészíteni sem nagy kunszt, még pasi létemre sem.
Amihez pedig nem értek, ahhoz szakembert hívok. Egy villanykörte kicseréléséhez nem fogok villanyszerelőt hívni, de mondjuk egy villanykapcsoló bekötéséhez igen, mert nekem az nem megy, életveszélyes erősségű árammal pedig nem fogok kísérletezni.
Ha a biciklim meg gallyra, elviszem bicikliszerelőhöz. Mert ő jobban ért hozzá, mint én, és nekem megéri azt a plusz pénzt, hogy szakszerűen meg legyen csinálva.
Nyilván aki profin ért hozzá, annak meg ez lenne felesleges pénzkidobás.
Nem vagyunk egyformák, mindenki máshoz ért. Az évszázados sztereotípiákon alapuló, "kőbe vésett" szerepeket én is hülyeségnek tartom. Nincs olyan, hogy valami valakinek a dolga. Ha valaki meg tud valamit csinálni, akkor csinálja. Ha nem, akkor meg ott van a szakember.
Csak akkor mennék bele, ha én választhatom ki a takarítónőt.
Egyébként a takarítás/főzés és a villanyszerelés nagyon nem ugyanaz a színt. Takarítani és főzni sacc bárki tud, aki nem lusta és nem túl veszélyes. Elektromosság azért nem teljesen ilyesmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!