Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti együtt maradnának olyan emberrel, aki kimondottan rosszul kezeli a pénz és folyton kölcsönkéreget másoktól?
Barátom 20 éves, én 19, nem olyan komoly a kapcsolatunk, de azért már együtt vagyunk 2 éve és gondolkozok az esetleges jövőnkön. Az a bajom, hogy nagyon meggondolatlan, ha valamit kigondol, hogy az kell neki, másnap már meg is veszi (pl telefon). Dolgozik már, de a szüleinek elég sokat lead (autójukat veszi részletre stb) és nem sok pénze marad, azt a pár 10 ezret is elkölti két-három nap alatt. Ezért a szüleitől vagy a nővérétől kér kölcsön. Nem élünk együtt meg semmi, tudom, hogy nekem nem sok közöm lenne hozzá, hogy mit kezd a pénzével, de idegesít, hogy ennyire felelőtlen... Most telefonra kért kölcsön 75 ezret, és ráadásul még azon gondolkozik, hogy táppénzre megy... Nem értem mért nem gyűjtögeti össze a pénzét, pár hónap alatt meg tudta volna venni... Nem hiszem, hogy sokat fog változni, és nem ilyen emberrel szeretném komolyra fordítani a dolgokat. Amíg ilyen laza párkapcsolatban vagyunk addik oké, de hajlamos vagyok minden téren a jövön agyalni.
Ti mit csinálnátok ilyen helyzetben?
És szerintetek van jogom bírálni, hogy már megint kölcsönkért, hülyeségekre költ stb? Mert ugye jogosan mondaná, hogy én milyen alapon szólok bele... Csak hát szerintem neki is jobb lenne, ha megfogadná a tanácsaimat.
Nem akarjuk még összekötni az életünket, csak mondtam, hogy ha már túl későn jönnék rá erre az nem lenne túl jó. Ő is és én is komolyan gondolnánk egymással, csak hát én nem tudom így még.
Csak eszembe jutott, de pl. egyszer haveri társaságba hülyeségből felelsz vagy merszeztünk és azt kérdezték tőlem, mennyire gondolom komolyan vele, azt mondtam, hogy még szinte semennyire, lesz, ami lesz, ő meg erre majdhogynem megsértődött...
Hát ilyen korban már kialakul egy értékrend az emberben és ha már most nem spórolós es ennyire felelőtlenül bánik a pénzzel akkor valószinű ő a mának érő tipus.
A szülei sem tanitottak gondolom erre, és most már nem is fog változni egykönnyen.
ez egy nagyon felelötlen hozzáállás hogy nem sporol rá semmire hanem ha szeretne egy drágább dolgot másnap rohan érte mindenáron ha kell kölcsönpénz árán is.
én kb annyi idősen mint te, próbálkoztam ilyen pasival együtt lenni
4 évet voltunk együtt, és nem hogy benőtt volna a feje lágya, ahogy többet keresett és fix munkahelye lett, egyre többet herdált el, egyre értelmetlenebb dolgokra
most az illető 35 éves és az anyjáékkal lakik, mert egy saját albérletre telik, telefonja nincs, mert nem tudott rá kitől kölcsön kérni, munkája igaz hogy van, de náluk heti a kifizetés, azért az a pénz is megy a levesbe, szerda fele már semmi nincs belőle
én a helyedben hanyagolnám ezt a pasit, találsz nála sokkal jobbat is
akit írtam, ő csak egy példa, de nem hiszem, hogy egyedi eset lenne
most még egy nem túl komoly kapcsolatban neked igazából mindegy mire költ, mert nem közös semmi, de ilyen emberrel nem érdemes jövőt tervezni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!