Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek ha kaptam egy kiskutyát a szülinapomra, de nem szeretném megtartani?
Először is,azért ebbe a témába raktam a kérdést,mert félek hogy gondok adódhatnak az eset miatt a párommal.
Szóval,a múlt héten volt a szülinapom,és a barátnőm "meglepett" ajándékba egy labrador kiskutyával.Már ott teljesen ledöbbentem,alig tudtam mit mondani.Nem kedvelem a kutyákat (inkább a macskákat és a kisebb állatokat),ezért elkerülöm őket,ezt ő is tudta.Fogalmam sincs mit tegyek,mert semmiképpen sem akarok kutyát tartani,de ezt nem tudom hogy elmondani neki.
Amúgy,van egy olyan sejtésem,hogy igazából magának vette a kutyát,de én ebben az esetben sem akarom megtartani,mert bele kéne szállnom a gondozásába.
Mit tanácsoltok?
26/F
Pontosan az ilyen példák miatt NEM SZABAD KISÁLLATOT AJÁNDÉKOZNI.
Az, hogy a barátnőd mit fog gondolni a kisebbik probléma. A nagyobbik probléma, hogy mi a f-szt fogsz kezdeni a szerencsétlen kiskutyával?
Elég aljas húzás volt tőle. Tudja, hogy nem rajongsz a kutyákért, de ő akar egyet, ezért neked adja ajándékba, így nem ellenkezhetsz...
Alapszabály, hogy állatot nem ajándékozunk. De ilyen körülmények között ez hatványozottan igaz.
Pontosan az lesz, amit írtál, hogy ha meg is mondod neki, hogy te nem akarod, akkor is lesz, csak majd ő gondozza neked =>tehát az övé lesz.
Ezek alapján ő volt a bunkóbb, hisz tudja, hogy nem szereted a kutyákat. Szerintem ezt kerek perec mondd meg neki, és azt is, hogy keresel neki másik gazdit.
Ha fent vagy facebookon, ott egy egyszerű nyilvános posztban is meg tudod hírdetni, esetleg kutyás vagy fajtamentő csoportokba. Csak nagyon kérlek, ne tedd ki az utcára, vagy menhelyre, szegény jószág nem tehet a barátnőd hülyeségéről. Megérdemel egy szerető gazdit, és mivel kölyök kutya, szerintem nem is lesz nehéz gazdit találni.
Barátnőddel meg nagyon komolyan beszélgess el a viselkedéséről...
Hát akkor megsértődik, és viheti a sátorfáját.
Mert egy kutyának nem jó, ha le van szarva, szétharapja a lakásodat unalmában..
Ha megsértődne, nem jogosan tenné, ne foglalkozz vele, ő volt az idióta. Még ha tudom, hogy rajong a másik X állatért, akkor is megbeszélem vele, van-e most ideje, energiája foglalkozni vele.
Jó hogy nem szült neked egy gyereket meglepetésből, csak mert egyszer rámosolyogtál egy kisbabára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!