Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem birok párkapcsolatban...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem birok párkapcsolatban lenni mert idegesit a másik?

Figyelt kérdés
A barátom okos, intelligens, és hasonló a gondolkodásunk a fontos dolgokban. De észrevettem magamon, hogy sokszor ideges leszek tőle. Amikor elkezd magyarázni és beleéli magát. Amikor nem lehet leállitani, csak mondja mondja.. Sokáig nem volt szivem rászólni de már muszáj mert néha már sok. Idegesit. Ha valami gondom van éz ezt elmondom neki mindjárt sorolni kezdi mit kellene csinálnom. Pedig csak elmondom neki mi a helyzet, ha már kérdezi. Engem ez zavar, főleg hogy amúgy is nagyon önálló vagyok és feltalálom magam. Másik dolog, ami nem tetszik, hogy ha nem fogadom meg a tanácsát megsértődik. De van nekem is agyam és nem mindig ugyanazt a megoldást választom mint ő, ráadásul igy is mindkettőnk megoldása jó megoldás, csak más. Nem birom már ideges leszek rá ha már elkezdi. Szerintem mással is igy lennék vagy mi a ti véleményetek?
2016. jún. 9. 11:52
 1/6 anonim ***** válasza:
Szerintem ülj le vele és ugyanígy vezesd elő, esetleg egy picit árnyaltabban fogalmazva, de azért úgy, hogy egyértelmű legyen, ez számodra zavaró. Ha valóban okos, intelligens akkor nem lesz probléma, megérti és elgondolkozik azon, hogy bár ő csak segíteni szeretne, de egy kicsit sok. :)
2016. jún. 9. 12:01
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

A nők és a férfiak közti gyakorlatilag sztereotip különbség zavar téged. Ha egy férfi megosztja a baját a másikkal, az általában azért van, mert tanácsot vár. Különben minek mondaná el? Ezért ha egy férfi "panaszkodást hall", ösztönösen arra gondol, hogy akkor a tanácsát kérik éppen ki. Ezzel szemben ha egy nő megosztja a baját a másikkal, az azért van, hogy valaki meghallgassa.

Ezzel így önmagában nincs semmi gond. A baj nálatok abból adódott, hogy nem csatoltál vissza, hogy most nem kéne tanácsod osztania, szimplán hallgasson meg. Mivel nem szóltál rá, ezért természetesnek veszi, hogy jól tette, hogy tanácsot adott. Ez harapózott el nálad belül.

Legyen ez tanulság a számodra, hogy a lehető LEGROSSZABB ötlet elhallgatni egy látszólag apró problémát, mert elharapózik. Sokan azt hiszik, hogy ez a hosszú kapcsolat titka, hogy kölcsönösen lenyelik egymás hülyeségét a párok, hogy "fenntartsák a békét". Ezzel szemben a tanulmányok azt mutatják ki, hogy azoknak van sikeres és hosszú kapcsolatuk, akik mernek szólni, hogy "figyelj, ez így nekem nem jó". Ennek köszönhetően nem harapózik el később a dolog.

Amit most tehetsz az az, hogy odamész a párodhoz és ezt mondod neki: figyelj! ha egy problémámról beszélek, mindössze annyit szeretnék, hogy meghallgass! Ne adj tanácsot, ne elemezd a helyzetet, mindössze légy empatikus. Ha a tanácsodat szeretném kérni, akkor külön szólni fogok, hogy mondd el, szerinted mit kéne csinálni.

Valami ilyesmit kéne, nyilván kedvesen. Ideje megtanulni kommunikálni egy párkapcsolatban, és nem szőnyeg alá söpörni a bajokat. Attól még nem oldódott meg semmi.

2016. jún. 9. 12:03
 3/6 anonim ***** válasza:

Amit leírtál az a két nemre tipikusan jellemző. A nők szeretik elmondani a problémáikat és nem akarnak megoldásokat hallani rá. Ez számomra meglepő volt eleinte. Egy nő tényleg képes csak úgy elmondani a problémáit, csak hogy járjon a szája, de a megoldási lehetőségekre már nem kíváncsi.

Pasiként teljesen természetes nekem, hogy ha hallunk egy problémát, akkor megoldási lehetőségeken kezdünk el agyalni. Ez a férfiakra jellemző. Amúgy gondolj bele, ha nem lennénk ilyenek, elég nagy bajban lennénk nem? És ti is! Elmondanánk egymásnak, hogy hát nem megy az autó, nem megy a számítógép, elhagyott a barátnőm, majd felhúzzuk a 10-edik vodkát és bedőlünk az árokba. Ez jó? :D

Gondolom valamiért szereted ezt az embert, akivel együtt vagy. Valamit szerettél benne eddig is, ami több mint amit itt leírtál. Nem csak ennyi, hogy okos, intelligens és hasonló a gondolkodásotok. Azt tudom javasolni, hogy úgy kezd ezeket a beszélgetéseket, hogy elmondod a problémádat, majd elmondod utána egyből hogy milyen megoldást találtál rá.

Egyébként ezt a gondodat megbeszélhetnéd vele is. Ha annyira intelligensek vagytok mindketten, akkor meg tudnátok beszélni.

Bocs, de most kemény leszek. Intelligensnek tartod magad, de közben egy ilyen egyszerűbb problémánál is kiakadsz, azt mondod nem bírod már, ideges leszel rá. És elgondolkozol azon, hogy elhagyd, hátha mással nem lennél ilyen. Te biztos, hogy intelligens vagy? Nagyon a saját szemszögedből nézed a helyzeted. Csak arról beszélsz, hogy milyen a te helyzeted, a te érzéseid, ha nemjó, akkor mennél is tovább máshoz.

2016. jún. 9. 12:05
 4/6 A kérdező kommentje:
Elmondom az én véleményem és megoldásom, de elnyomja az övével. Tudom a különbségeket, hogy a nő meghallgatást vár a férfi megoldást. Ezt neki is elmondtam igy. Hogy mit várok. De nem tudja megszokni, hogy önálló személyiség vagyok és eltér a véleményünk ami nem baj.
2016. jún. 9. 12:35
 5/6 anonim ***** válasza:

'Egy nő tényleg képes csak úgy elmondani a problémáit, csak hogy járjon a szája, de a megoldási lehetőségekre már nem kíváncsi. '

A nők nem azért beszélnek a problémáikról hogy járjon a szájuk, hanem azért, mert nekik az használ, hogy valaki simán meghallgatja őket! Érzelmekről nem hallottál még mi? Attól hogy beszélünk valamiről, általában sokkal jobb lesz és utáűna megoldani is könnyebb mert kitisztul a fejünk és megnyugszunk. A sok férfi meg megpukkad magában csak hogy ne járjon a szája, aztán nem csoda, hogy kevesebb ideig élnek mint a nők.

2016. jún. 9. 16:45
 6/6 zimmi válasza:
"Nekem ez sok!!!" Nem más részedről,mint manipulációs játszma. Nyertes-vesztes. Ezzel kiheréled a pasit. Az egód képtelen elviselni,azonosulni vele. Te inkább irányitanál egy kisfiút,az kényelmesebb. Egyébként amit másokban gyűlölsz,vagy szeretsz,azok a saját hiányosságaid. Te a romboló destruktiv kapcsolatokat szoktad meg,hogy kifogásokat keresve mutogatni tudj a másik nemre. Felelősség háritás.Belátni soha se fogod,megmagyarázni,annál inkább.
2016. júl. 25. 07:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!