Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért van ennyi a kövér nőkre gyűlölködő férfi?
Az alábbi hozzászólást egy friss kérdés alól másoltam ki:
"Egyértelműen a vékony mellett tenném le én is a voksomat. Aki kövér az azért az mert igénytelen, ráadásul nehezebben is mozognak (az ágyban) lévén a sport nagy ellenségük. Ráadásul aki már szülés előtt is kövér az ellés után konkrétan úgy fog kinézni mint egy felfúvódott bálnatetem a parton... Annyi hájon dolgozni éjszaka olyan mintha egy téglányi margarint dugna az ember."
Ha meg is van a vélemébye valakinek, hogy lehet egyszerűen így fogalmazni egy embertársról? A kövér férfiak miért elfogadottabbak, a nöket pedig hogy lehet ilyen undorító módon leszólni???
Ez tényleg undorító megfogalamzás,de sajnos igaz.
Aki kövér,az lusta,legyen akár ffi,akár nő.
Nyugi a férfiak is kapják az ívet a virtuális küzdőtéren.
Amúgy ezen sztereotípia többségében a tudatlanságból fakad. Nem érdekli, nem is akar utánajárni, nem fér bele a világlátásába, ami ebbe a sablonban nem illik bele. Ezen túl kell lépni.
Én ismerek sportos moletteket, akik aktív életet élnek, középiskolából olyat akit rendszeresen vitt felmérőzni a tanár, mert nem lustálkodta el a tesit. Konditeremben is sok moletett látni, ahol pont a kockahasú fitneszistenek segítenek az újoncoknak fejlődni és fogyni.
És azzal is hatalmasat mellé lehet lőni, hogy aki lányként kövér volt az csak még nagyobb lesz szülés után, amit persze a józan paraszti ész diktál. De konkrétan a családomban is volt egy testes lány, aki az istenért nem tudott lefogyni, szülés után, meg szinte leolvadt róla a sok kiló, mert a hormonháztartása teljesen megváltozott.
Ilyen esetek voltak, vannak, és lesznek is. Akinek így jó az éljen így. De ezt a gyűlöletládát felesleges kinyitni, felvenni meg még annál is. A sztereotípiákat nehéz leküzdeni, én is küzdöttem vele egész tinikoromban és soha egy közvetlen ismerősöm sem szólt, be, mert tudták, hogy nem az van, ami a nagy könyvben le van jegyezve. A fenti kategória emberei is csak ennyit tudnak tenni: a saját környezetük véleméynét tudják formálni, úgy hogy megmutatják, nem minden kövér otthon tesped és a napi mozgás csak a tv-hűtő-wc bűvös bermudájába korlátozódik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!