Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Párkapcsolat az, ahol a pénz dominál?
Figyelt kérdés
Kb. 3 hónappal ezelőtt munkanélküli lettem, azóta sok minden változott az egy éves kapcsolatomban. Merész fejjel azt gondoltam majd, hogy a kedves barátom átsegít ezen a mélyponton. Sosem volt lelkizős, de most jólesett volna egy-két biztató szó. Anyagilag pedig rendszeresen megaláz (nem keres rosszul). Édesapámat kellett megkérnem, hogy segítsen a lakásom rezsijébe (ahol a kedves pár hónapja él!). Mondtam neki, hogy amíg nem lesz munkám, addig segítsen már ki valahogy: pl. kaját vesz. Hát most is üres a hütő itthon, ő elment az anyjához és ott ebédel, vitt a melóhelyére is ennivalót. Szerintem ez undorító. De a leggyalázatosabb az, hogy eszébe se jut adnia nekem valami pénzmagot, vagy megkérdeznie, hogy lesz elég pénzed az utazásra, a bevásárlásra, egyéb számlákat kifizetni? Megvárja, míg én kérek tőle szégyenkezve, igen-igen minimális összeget.
Amíg volt munkám, addig én nem is ismertem erről az oldaláról. Vagy csak én vagyok szimplán hülye és ez így működik egy kapcsolatban?
én a barátomnak szó nélkül szoktam adni, ha tudom, hogy szüksége lenne rá, de nincs..
spór k*csög a barátod, már ne is haragudj, most mutatta ki a foga fehérjét..
szerintem ideje leülni vele elbeszélgetni, aztán kitalálni, hogy hogyan is tovább..
2010. ápr. 10. 11:35
2/15 anonim válasza:
Ez nem működik, én kidobnám és nem foglalkoznék vele... Bárki bármit mondd nem fog megváltozni soha
2010. ápr. 10. 11:35
3/15 anonim válasza:
Érdekes felállás az biztos.Amikor hozzád költözött,akkor nem beszéltétek meg,hogy a rezsit és a kosztpénzt felezitek?Ez alap lenne,hisz ő is használja ott a dolgokat,fürdik,tévézik,eszik stb,eddig úgy fest te tartottad el őt ott.Aztán most,hogy gázos a helyzet,menekül az anyjához,mint a patkány,elhagyja a süllyedő hajót.Másrészt,ha a párom elveszíti a munkáját és tényleg szeretem,akkor segítek neki,amiben tudok,nyilván elvárom,hogy ne éljen vissza a segítséggel,de nem is járnék olyannal,aki inkább henyélne otthon,szarna munkát keresni és tőlem várná el,hogy a keresetemből megteremtsem az életkörülményeket.Ebben az esetben gondolom nem ez van,biztos töröd magad,hogy legyen munkád,ha a párod nem empatikus,akkor viszont gondold át,hogy később,ha más jellegű problémák lesznek pl. egy betegség,akkor is otthagy a bajban?
2010. ápr. 10. 11:39
4/15 anonim válasza:
A testveremeknel is ilyen a helyzet. Soha sem fog megvaltozni. Meg hogy nem ad a rezsibe? Neki kellene mindent fizetni (ha van normalis keresete), teged pedig kenyeztetni! Felhaborodtam az torteneteden. Ki nem allom az eloskodo embereket. Lepjel tovabb, ha birsz! 36F
2010. ápr. 10. 11:50
5/15 A kérdező kommentje:
Persze, hogy keresek munkát! Most először lettem 31 évesen munkanélküli, nagyon rossz, megalázó, gyötrelmes egy érzés, nem kívánok ebben az állapotban maradni. Most úgy néz ki, hogy a jövő héten lesz is valami...De a lényeg az, hogy a társam ebben a helyzetben nem társam, még jobban megnehezíti a helyzetemet. A lakásomba pár hónapja költözött, akkor megegyeztünk valóban, hogy ki mit fizet. Amit én segélyként kapok az államtól, azt ugye nem kell ecsetelni, hogy mire elég, így szerintem az lett volna a normális, ha leülünk, és megbeszéljük, hogy akkor most egy kicsit rosszabbul élünk, és ha lehet, kicsit több számlát fizessen ki helyettem, vagy legalább a kajába segítsen bele. Egy ideig vett kaját, de aztán már nem, aztán szóltam, hogy hát izé...még nincs munkám, akkor meg képes volt kiszúrni a szemem 1000 Ft-tal, hogy akkor ebből oldjam meg a kettőnk ebédjét, vacsoráját kb. egy hétre (hétvégén nem nagyon van itthon, gondolom így számolta ki). Nekem ez nagyon kiábrándító!
2010. ápr. 10. 11:51
6/15 A kérdező kommentje:
A barátom amúgy havi 150ezret keres.
2010. ápr. 10. 11:54
7/15 anonim válasza:
Kedves kerdezo, legalabb idoben rajottel. Legyen boldog a 150 ezrevel. Minek neked egy pup a hatadon?
2010. ápr. 10. 12:02
8/15 anonim válasza:
Gyere hozzám, és garantáltan többet keresek havi nettó 150-nél és nem is sajnálom a csajtól a pénzt, hogyha jól néz ki és rendes velem.
2010. ápr. 10. 12:07
9/15 A kérdező kommentje:
Repülök! :)
2010. ápr. 10. 12:08
10/15 anonim válasza:
Egyáltalán nem te vagy a hülye!! Nehogy így gondold, ez egyik normális kapcsolatba sem működik így!! Felháborítónak tartom ezt a "párodtól". A családon belüli erőszak egy külön válfaja az anyagi függés kialakítása. Betegnek tartom ha abban leli örömét, hogy szégyenkezve kérj tőle pénzt!! Ez nem kapcsolat, sőt.. még ha barát csinálja ezt baráttal azt is undorítónak tartom, nem még ha az ember az állítólagos szerelmével teszi ezt!!! Mondanám hogy üljetek le, beszéljétek meg, de ilyen undorító, szemét emberre ne pazarold az idődet. Nem tudom hány éves vagy, de szerintem ez egyik korosztályban sem elfogadott. Ritkán olvasok kérdést, ami ennyire felbosszantana! Szerintem tedd ki a szűrét, és ha annyi pénze van, majd szépen keres magának egy albérletet, vagy odaköltözik anyucihoz.. Ez aztán a "férfi".. Legszívesebben leköpném az ilyet!!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!