Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Így lehet boldogan élni?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Így lehet boldogan élni?

Figyelt kérdés
Eddig rosszul választottam. Most találkoztam valakivel, aki csendes, megértő és nyugodt pasi. Kedvelem, de nem vagyok szerelmes. Még. Változhat ez később? Vagy ha nem is, le lehet élni úgy az életet, hogy nem vagy szerelmes, de tudod, hogy olyan emberrel élsz, akire mindig számíthatsz, aki biztonságot ad, aki nem csap be. Szerintetek?
2016. máj. 19. 20:46
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha szexuálisan vonzódsz hozzá és a belső tulajdonságai is tetszenek, akkor előbb utóbb úgyis beleszeretsz, főleg ha körbeudvarol és egyre jobban megismered egyre több jó élményetek lesz együtt.
2016. máj. 19. 20:48
 2/6 anonim ***** válasza:

"Változhat ez később?"

Igen, változhat. Az hogy most szerelmes vagy belé, az nem jelenti az hogy később is az leszel, ha nem vagy az pedig nem jelenti azt hogy később se leszel (pl ha megmenti az életedet jó esély van rá hogy beleszeretsz). A jövő kifürkészhetetlen.

2016. máj. 19. 20:51
 3/6 anonim ***** válasza:

Szerelem nelkul elni? Haaat ... nem igazan jo.

De meg lehetsz bele szerelmes szerintem. :)

2016. máj. 19. 20:51
 4/6 kíváncsicska ***** válasza:
Ideig óráig lehet.Aztán jön valaki aki jolly jokert játszik és mindent visz.Onnantól rájössz,hiába szeret a másik úgy hogy azt hiszed egy életre elég mindkettőtöknek,és rájössz,hogy nem.A világ legjobb embere lehet melletted,ha hiányzik a szikra,valami mindig is hiányozni fog az életetekből.Saját tapasztalatból mondom 😞
2016. máj. 19. 22:29
 5/6 anonim ***** válasza:

Bocs, de egy kicsit pszichológiai oldalról fogom értelmezni a dolgot... remélem, érthető lesz.

Azt, hogy kihez vonzódunk, tudattalan sémák határozzák meg. Rendszerint a családi mintákat ismételjük valamilyen módon, valamelyik szülő személyiségjegyeit választjuk. Tesszük ezt azért, mert ez az "ismerős", ez tűnik biztonságosnak. Akkor is, ha egyébként maga a pokol. (Pl. nem ritka, hogy valaki alkoholista szülő mellett nő fel, és alkoholista társat választ.) Ez sokszor nem egyértelmű, nem látványos, a sémákat nem igazán lehet tudatosan érzékelni. (Jómagam kb. egy év pszichoterápia után jöttem rá, hogy a házastársam és az egyik szülőm viselkedési, kommunikációs mintái teljes mértékben megegyeznek.)

Ezért van az sokszor, hogy ami jó lenne nekünk, ahhoz nem vagyunk képesek vonzódni (se rövid, se hosszú távon). Volt életemben több olyan férfi, akik a tenyerükön hordoztak volna, de egyszerűen képtelen voltam vonzódni hozzájuk, mert nekem nem volt belső mintám arra, hogy engem szeretnek és elfogadnak, ezért hárítottam az érzéseimet. Tudattalanul mindig mérgező kapcsolatokat választottam, amikben nem éreztem jól magam.

A megoldást a belső séma átírása jelentette, analitikus terápiával. A vonzalmat nem lehet tudatos szinten szabályozni, a tudattalanhoz pedig házilagos módszerekkel nem lehet hozzáférni. Ehhez külső segítség kell.

Nekem segített: jelenleg harmonikus, minden szempontból kielégítő, boldog párkapcsolatban élek.

2016. máj. 20. 11:39
 6/6 A kérdező kommentje:
Eddig épp a ellenkezője volt a jellemző a párjaimnak és most tudatosan választottam mást. Nagyhangú, éncentrikus, másikat semmibevevő férfiakat fogtam ki, tény, hogy eleinte vonzó a férfias megjelenés, viselkedés, de hosszabb távon nem jött be. Mindig sérültem a kapcsolatban. Szeretném, ha sikerülne beleszeretnem olyan emberbe, aki megbecsül, aki nem csap be, aki mellettem van a bajban is. Egy idő után a legtöbb kapcsolatban elmúlik a szerelem, mégis együtt maradnak. Ebben bízok én is, hogy a szeretet is elég vagy sikerül beleszeretnem.
2016. máj. 20. 12:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!