Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg ilyenek egyes lányok?
"Gondolom nálad is vannak bajok."
Nincsenek, mint láthatod: tisztában vagyok vele, hogy a nők nagy része normális férfiakkal jár/van párkapcsolatban, és nem az elenyésző kisebbségből vonok le következtetéseket.
"Amúgy igen a kérdés komoly volt mert sajna én ezt látom, és hallom. Mert sajna ebből sok van. "
Lehet, hogy rossz körökben mozogsz. Vagy rossz helyen keresel.
"De azok akik folyamatosan kötekednek és leoltanak másokat, nem sok mindenre lehetnek büszkék. "
Akkor te nem sokra lehetsz büszke, ugyanis a kérdésedben egy bekezdéseden át kötekedtél/szidtál olyan férfiakat és nőket, akiket közelről valószínűleg nem ismersz, csak külső meglátásból alkottál véleményt.
"Csak bosszant az hogy egyesek, akik tényleg küzdenek azért hogy megkaphassanak 1 lányt, azokat figyelembe se veszik."
Mi van? Szerinted a párkapcsolat, kölcsönös vonzalom egy "jutalom", egy küzdelem díjazása? NEM AZ. Minden nő más, és ezáltal más férfiakhoz is vonzódik. Az pedig egyenesen felháborító, hogy úgy tekintesz a nőkre, mint valami trófeára, amit "meg lehet kapni"! Nem tárgyak vagyunk, hanem emberi lények, saját érzésekkel és gondolatokkal. Nem "megkaphatóak" vagyunk, hanem van választási lehetőségünk, és az ízlésünknek megfelelően szelektálunk, ahogy ti férfiak is.
". Másrészt laza vagyok ezért skacok, csajok és egyéb :D…. "
Ez huszonévesen nem lazaság, hogy lánynak nevezed a nőket, hanem gyerekesség. Idétlen benyomást kelt.
"Ráadásul ha azt gondolod hogy a helyesírás számít akkor, nézz körül a világban. Észre vettem hogy egyesek ha mást nem is de a kérdezők helyes írását kritizálják. Szépen is meglehet mondani hogy ”edd meg, figyelj oda a helyes írásra” de ennél tovább mentek. Ha valakinek nem jó a helyes írása még a lelkébe is tapostok, legyetek magatokra büszkék. Tájszólásról meg annyit hogy ahol én vagyok, ez a megszokott. De ha kicsit nagyobb rálátásod lenne az életre, magadtól is rájönnél."
Ne haragudj, de szerintem kulturált, értelmes ember egyrészt felfogja, hogy a nyelvjárás írásban nem használatos, mert a standard nyelvet illik használni; másrészt nem büszke a hibás írásmódjára, hanem megpróbál azon javítani. A helyesírás egy igényesség magaddal és a külvilággal szemben is. Akiben ez nincs meg, az sokak szemében leírta magát, mert ez egy alapvető dolog, amely bármely művelt felnőtt embertől elvárható. Ha te még büszke is vagy rá, hogy így képviseled magadat a külvilággal szemben, arra nem tudok mit mondani.
Nos látszik hogy Ti kötekedtek. Nézzük csak. A helyes írás fontos számotokra, de megehetitek az egészet ha millióból csak százan ha vagytok. Elvárt dolog, de csak egyeseknek. Annyit mondok legyetek büszkék a helyes írásotokat, engem nem zavar hogy ha valaki nem ír helyesen, mert hát értelmes ember vagyok és megértem mit is akar a másik. De egyesek mind ti, úgy érzitek felsőbb rendűek vagytok és okosabbak. De ezt csak ti gondoljátok így. Ti is ugyan olyan szerencsétlenek vagytok mind én vagy bárki más. Senki se jobb attól hogy, jó a helyes írása vagy gazdag. Egy szegény embernek is ember. Ne légy előítéletes. Azt írtad hogy megítélek másokat
” Akkor te nem sokra lehetsz büszke, ugyanis a kérdésedben egy bekezdéseden át kötekedtél/szidtál olyan férfiakat és nőket, akiket közelről valószínűleg nem ismersz, csak külső meglátásból alkottál véleményt. ”
Nos… Nem ismerem annyira azokat akikről írtam, de nekik se jobb a helyes írásuk az enyémnél… Másrészt Te is megítéltél helyes írás alapján engem, úgyhogy ne prédikálj. Amúgy én nem ítéltem meg senkit csak tudom azt ami van, mert az orrom előtt történik.
"Csak bosszant az hogy egyesek, akik tényleg küzdenek azért hogy megkaphassanak 1 lányt, azokat figyelembe se veszik."
Mi van? Szerinted a párkapcsolat, kölcsönös vonzalom egy "jutalom", egy küzdelem díjazása? NEM AZ. Minden nő más, és ezáltal más férfiakhoz is vonzódik. Az pedig egyenesen felháborító, hogy úgy tekintesz a nőkre, mint valami trófeára, amit "meg lehet kapni"! Nem tárgyak vagyunk, hanem emberi lények, saját érzésekkel és gondolatokkal. Nem "megkaphatóak" vagyunk, hanem van választási lehetőségünk, és az ízlésünknek megfelelően szelektálunk, ahogy ti férfiak is.”
Ebben van annyi igazság hogy nem úgy gondoltam én se hogy megkapható. De ebben igazad van senki se lehet trófea.
Ha csak a helyes írással tudtok jönni itt ezen az oldalon akkor legyetek ere büszkék. Hogy másokat lenézhetek. Ahelyett hogy megértenétek másokat, és finoman jeleznétek hogy javíthat a helyes írásán leoltjátok. Őszintén……... szerencsétlenek vagytok, ha azt hiszitek bármibe is jobbak vagytok másoknál.
"Nos látszik hogy Ti kötekedtek. Nézzük csak. A helyes írás fontos számotokra, de megehetitek az egészet ha millióból csak százan ha vagytok. Elvárt dolog, de csak egyeseknek. Annyit mondok legyetek büszkék a helyes írásotokat, engem nem zavar hogy ha valaki nem ír helyesen, mert hát értelmes ember vagyok és megértem mit is akar a másik."
Nem kérdező, ez pont fordítva van. A falun minden hülye megérti a másik szavát, akkor is ha félsüket és üvölteni kell. Az értelem és az intelligencia viszont a helyesírásodon látszik meg, az pedig nálad csapnivaló.
Azon pedig ne csodálkozz, hogy nem találsz értelmes nőket, ha ilyen szinten mozogsz, és még büszke is vagy rá. Igen, így meg tudom erősíteni a teóriádat: a műveletlen, falusi, elszegényedett rétegben SAJNOS gyakori, hogy a nő egy bántalmazó, agresszív férfival van együtt.A környezetedben akkor érthető, hogy ez van többségben.
"Nos… Nem ismerem annyira azokat akikről írtam, de nekik se jobb a helyes írásuk az enyémnél… "
Írtam fent miért :(
"Másrészt Te is megítéltél helyes írás alapján engem, úgyhogy ne prédikálj."
A helyesírás ad rólad egy képet. Közvetlen kontakt, személyes benyomás. Nem KÜLSŐ megítélés, hanem olyasvalaminek az értékelése, amit TE ADSZ, magadtól. Amilyennek te tartod magad, amennyire igényes vagy magadra.
"Ebben van annyi igazság hogy nem úgy gondoltam én se hogy megkapható. De ebben igazad van senki se lehet trófea.
Ha csak a helyes írással tudtok jönni itt ezen az oldalon akkor legyetek ere büszkék. Hogy másokat lenézhetek. "
Nem nézlek le!! A hibáidra próbálok rámutatni! Beképzelt vagy arra, hogy alulképzett vagy, és egy olyan alapvető dolgot, mint a helyesírás sznobizmusnak titulálsz. Szerinted ez egy művelt, értelmes emberre vall? NEM! És mennyire egyszerű lenne ezen változtatni, ugye? Egy jó megjelenés, íráskép és beszédstílus POZITÍV tulajdonságokat közvetít.
Ha odaállsz valaki elé, és megszólalsz, hogy "csajok, jösztök táncikálni" (elnézést a torzításért, remélem érzed mire célzok) az szerinted vonzó? Ellenben ha megkérdezed, hogy "szia, felkérhetlek egy táncra?" (és nem felkérhesselek és hasonlók, meg csaj meg nőci meg egyebek) az udvarias, jó benyomást kelt. Csak úgy példának kedvéért. Ha azt mondod valakinek "fú de jó csaj vagy" az lesz a válasz hogy " te meg mekkora paraszt". Ha azt mondod neki, hogy "nagyon csinos vagy ma" akkor ÖRÜL a bóknak.
"Ahelyett hogy megértenétek másokat, és finoman jeleznétek hogy javíthat a helyes írásán leoltjátok. "
A te helyzetedet nem megérteni kell, hanem javítani rajta.
"A helyes írás fontos számotokra, de megehetitek az egészet ha millióból csak százan ha vagytok. Elvárt dolog, de csak egyeseknek."
Az én köreimben igen, elvárt dolog. Egyébként nem csak százan vagyunk szerencsére, akik igényesek és műveltek, annak ellenére sem, hogy te egészen más szinten lévő embereket ismersz csak.
"De egyesek mind ti, úgy érzitek felsőbb rendűek vagytok és okosabbak. De ezt csak ti gondoljátok így. Ti is ugyan olyan szerencsétlenek vagytok mind én vagy bárki más. Senki se jobb attól hogy, jó a helyes írása vagy gazdag."
Igen, okosabb vagyok, ezt hidd el nem csak én érzem így, ez tény. Szerencsére nem vagyok szerencsétlen és de, jobb vagyok attól, hogy nem vagyok buta.
Ja és könyörgöm "helyesírás" nem "helyes írás"!!!!
Én voltam (valamikor) az 5-ös, most a negyedik hozzászólás az enyém.
Az a baj kedves kérdező, hogy ő milyen rendes egy csajjal, meg mennyire figyel az érzéseire, de ezt igazából csak a párja tudja... teljesen megértem, hogy valaki, aki sokáig nem talál párt, hirtelen úgy látja, hogy még nála "rosszabb" emberek is látszólag boldog kapcsolatban élnek. Voltam én is ilyen helyzetben, utáltam párokat, magamban húztam le nőket, férfiakat a választásuk miatt, úgyhogy ismerem az érzést.
Aztán amikor megfogalmaztam magamban, hogy de én szerelmes szeretnék lenni, és azt szeretném, hogy valakinek ÉN kelljek, tulajdonképpen meg is szűnt a konkurencia. (Ha érted mire gondolok...hiszen ha valakinek én kellek, miért érezzem fenyegetőnek, hogy mások is párt keresnek emellett?)
Tök jó, hogy te meg akarod becsülni a lányok érzéseit, maradj is ilyen, hiszen ha ilyen karaktered, a kedvesség belülről fakadó tulajdonságod, akkor ez addig ki fog tartani, míg nem találsz valakit, aki szintén megbecsül téged.
14. Figyelj ha intelligensnek tartod magadat akkor gondolkodj. Az oldal nem kéri hogy írj helyesen. De kellene valamilyen program ami oda figyel a helyes írásra. Nektek ez nem lenne rossz mert, nyugodtan aludhatnátok, ugyanis a kérdező holnap és holnap után is helyesen fog írni.
Egyébként még mindig ott tartatok hogy jobbak tartjátok magatokat, pedig aztán nem vagytok semennyire se jobbak. Próbálók titeket tanítani ara hogy legyetek empatikusak, de nem sok sikerrel. Óvódások szintjén tartatok, ahol csesztetik egymást a gyerekek. Mert ha megnézitek nem kötelező válaszolni, nem várja el senki, de ti odaböktök azért is. Ti vagytok azok akik csesztetik a kérdezőket.
Tanuljátok meg attól hogy valaki máshol él, máshogy még nem rosszabb. Tegyetek 1 kirándulást Erdélybe, nagyon érdekelne milyen véleménnyel jönnétek haza. Na de leírom az aki a helyes írás alapján ítél meg valakit az nem értelmes, ott valami gond van. Egy valamibe jó csak mások cseszegetésében, és hát Ti ezt az állítást csak megerősítitek.
Amúgy nem vagyok ennyire paraszt mind ahogy körbefoglaltak, értem kicsit torzítottál, de ha rászánnátok magatokat és 1 hónapra elmennétek más közegbe rájönnétek menyire beképzeltek vagytok. Ugyanis másfelé, más a kultúra, más a helyi beszédstílus.
16-os köszönöm a kedvességed. :)
A helyesírás ”bajnokainak” írom. Ha ti annyira jónak tartjátok magatokat, utána szoktatok nézni annak hogy mi az ami változott a Magyar Helyes írásban? Mert vannak változások. Ha nem néztek utána és nem javítjátok magatokat (nem engem és másokat) akkor TI sem írtok helyesen. Ha utána néztek akkor stréberek vagytok. Legyetek büszkék magtokra.
De leírom, hogy értsétek. Még véletlenül se igaz az, hogy aki helyesen ír az okosabb is. Ez csak a beképzeltek mondják, lényegtelen hogy épp mire gondolnak. Lehet hogy jók vagytok helyesírásból, de másból nem. Empátia, értitek ez sokat jelent és ha ezt sikerül feldolgoznotok, rájöttök ara hogy nem kellene kötekedni, mert nem kötelező hozzászólni a dolgokhoz. Nem mondtam azt, hogy büszke vagyok ara hogy helytelenül írok, de ez van. Azért nem fogom megtanulni ezt hogy ti itt boldogok legyetek. Ti legyetek büszkék magatokra, rendezetek gyűléseket, alapítsatok klubokat, utáljátok azt aki nem ír helyesen, stb….. Jó úton jártok, de lehetnétek kicsit empatikusabbak is. Nem kötelező válaszolni, csak azért hogy leoltsatok valakit, mert nem ír helyesen, példát mutatat magatokról menyire de menyire, stréberek is vagytok. Normális, értelmes válaszokat is lehet adni, ha ez nem megy, ne írjatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!