Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vannak itt olyan nők, akik szerint a hagyományos, feminizmus előtti férfi és női szerep és a két nem közötti kapcsolat sokkal jobban működött, mint a mai modern "felállás"?
Azért elárulom, hogy attól, hogy a férfi volt a családfenntartó, még közel sem biztos, hogy ő volt a domináns is. Régebben is voltak papucsférjek, nem is kevés, és uralkodó típusú nők is, szintén nem kevés.
Az emberek személyisége nem sokat változott az évezredek folyamán, csak a társadalmi viszonyok.
Szomorú, hogy a nők így gondolkoznak erről, de nagyjából reprezentálják a válaszok a valóságot:(
Sok férfinak ez nem jó, többek közt nekem se. Jobb volna úgy, hogy megkeresem a pénzt, feleségem meg háztartást vezet...stb Persze értem én, hogy ma kevesen keresnek annyit, hogy egyedül el tudnak tartani egy családot és ha mindkét fél dolgozik akkor a házimunkát is meg kell osztani. De ez sehogy se jó így. Ezért is vagyok egyedülálló. Pláne, hogy én domináns típus vagyok, szeretek irányítani...
A nők ezt akarták, ez lett...:(
'hatalmuknál, befolyásuknál, tiszteleküknél, bölcsességüknél fogva. '
A felsorolt dolgok nincsenek nemhez kötve. Ilyen alapon az legyen a vezető és a családfő is, aki rátermettebb. Miből gondolod, hogy ez mindenképpen a férfi?
És vajon akkor is ilyen lelkesen támogatnád a hagyományos szerepeket ha te lennél a nő? Könnyű úgy beszélni, hogy neked mindenképpen megmaradna a hatalmad és a szabadságod. De a nőket cirka 100 éve még teljesen legálisan eladhatták a marhavásáron. Kösz nem, nekem ebből semmi sem hiányzik.
A számok azt mutatják, hogy brutálisan fogy a népesség. Európa kihal.
Ezen sajnos nincs mit szépítgetni. Hiába van egyenlőség, azellen egyszerűen nem működik fizikailag, hogy a gyermekáldás mellett, alatt valaki a karrierre koncentráljon.
Ezért van rengeteg egyedülálló 30-as nő, akik az egyenlőség jogán, nem vállalnak gyereket és a férfiak világában próbálnak karrierista harcot vívni. Utóbbi 5 évben megszámolni nem tudom hány ilyen kiégett nőt láttam a versenyszférában, akik aztán kepesztve fognak 35-40-esként egy hapsit, két hétre elmennek szülni és vissza a darálóba.
Mert a modern feminizmus ezt a választást nyújtja nekik. A versenyt a férfiakkal.
Nem mondtam, egy szóval sem, hogy otthon KELL egy nőnek gyereket szülni... de a kettő, a gyerekvállalás és a karrier sajnos nagyrészt összeegyeztethetetlen biológiai/társadalmi tény. Torz, csonka családok, felneveletlen egyke és céltalan generáció lesz a vége...
Akit pillanatok alatt kiszorít az erősebb életforma. Indiaiak, arabok, kínaiak, afrikai törzsek. Hamarosan eltűnik Európa.
Hiába az egyenlőség, a szigorúan vett fajfenntartás egyszerűen nem így működik, ami a populáció végét is jelenti egyben.
Mondom ezt masszívan Orbán és Fidesz ellenesen.
Utolsó, régen nem azért volt több gyerek, mert a nők nem dogloztak, hanem azért mert nem volt fogamzásgátlás illetve a nőnek nem volt választási lehetősége ha a férjének állt a farka. A gyerek nem érték volt, hanem fogyóeszköz mint a macska. Az általad említett népeknél a fent említett dolgok ma is megfigyelhetők, ha esetleg kételkednél bennük. Ez valóban igen csodás élet lehetett mindenkinek a férfin kívül! Inkább haljon ki a Európa, mint hogy tenyészkoca váljon a nőkből akiket bárkit meg lehet erőszakolni mint egy tárgyat. Ezerszer is hálát adok az égnek, hogy nem abban a korban születtem.
Ha pedig a fajfentartásról beszélünk, mindenképpen meg kell említenünk az állatokat, hisz ők is ugyanolyan élőlények mint mi. Hogy is lehet az, hogy egy nőstény állat képes túlélni ugyanazon körülmények között mint a hím, elfutni ugyanolyan ragadozó elől, elfogni ugyanazt a prédát mint a hím ÉS még az utódait is felnevelni miközben semmiféle engedményt nem kap a neme miatt (nem nyitják ki neki az ajtót, nem cipelik fel neki a hűtőt az emeletre)? A monogám állatfajoknál a hím és a nőstény ugyanolyan mértékben vesz részt a kölykök gondozásában, a legtöbb állatfajnál pedig a nőstény egyedül neveli a kölykeit, és láss csodás emellett magát is el tudja tartani. Kizárólag az emberi hímek fejében vetődött fel egyszer az a téves következtetés, hogy ha ők egy kicsit erősebbek és kicsit máshogy viselkednek, akkor az azt jelenti, hogy a nők sok dologra nem képesek (pl gyereket szülni és dolgozni egyszerre) ami miatt a férfiak felsőbbrendűek és joguk van uralkodni a másik nem felett. Fura nem?
Amúgy meg én rengeteg nőt látok akinek karrierje is van és családja is. Nem attól lesz jó egy gyereknek, hogy 18 éves koráig a csecsen lóg. És nem csak az a karrier amitől milliárdos leszel egy éven belül. Meg ugye persze ott egy olyan személy is, hogy 'apuka'. Apuka egészen nyugodtan kiveheti a részét az otthoni teemdőkből és a gyereknevelésből, ugyanis ez az ő élete is. Nem fog leesni a műkörme tőle. Sőt akár otthon is maradhat drága utódjával amíg a nő dolgozik! Úgy persze hogy nem működik a női karrier ha mellette a konzervatív elvárásoknak is meg kell felelnie és mindent egyedül csinálnia otthon. Melyik könyvben van az szabályként megírva, hogy csak a férfinak van joga a karrierhez?
És különben meg mi van akkor ki kihal Európa vagy a Föld? Nem tudom mit számít ez embereknek, mikor addigra már úgysem fogunk élni. Elég egoista elképzelés, hogy a világ körülüttünk forog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!