Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Vannak itt olyan nők, akik...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Vannak itt olyan nők, akik szerint a hagyományos, feminizmus előtti férfi és női szerep és a két nem közötti kapcsolat sokkal jobban működött, mint a mai modern "felállás"?

Figyelt kérdés
2016. ápr. 15. 18:48
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
97%

Azért elárulom, hogy attól, hogy a férfi volt a családfenntartó, még közel sem biztos, hogy ő volt a domináns is. Régebben is voltak papucsférjek, nem is kevés, és uralkodó típusú nők is, szintén nem kevés.

Az emberek személyisége nem sokat változott az évezredek folyamán, csak a társadalmi viszonyok.

2016. ápr. 15. 20:49
 12/22 anonim ***** válasza:
97%
Talán van, akinek a régi felállás jobban megfelel, de azok választhatják is ezt az életmódot, ha van lehetőségük rá. Ez a legfontosabb, a választás. Elvileg az kapja az állást, aki alkalmas rá, és szavaznak az államfőre, ami szerintem jobb, mintha bárkinek, legyen gyerek, elmebeteg vagy nemtörődöm, járna a hatalom, csak mert jó helyre, elég kék vérrel született, hiába nem volt minden király és földesúr gonosz. Ugyanúgy a férfinak se járjon csak a neme jogán több tisztelet. Az nem érdem.
2016. ápr. 15. 21:10
 13/22 A kérdező kommentje:
Ezért szerepel a hagyományos szó a kérdésben. Természetesen mindenhol vannak kivételek, de én most a tradicionális felállásra gondoltam. (Ami egyébként nem azt jelenti, hogy a nő, mint a férfi FELEsége, ne segíthetett volna neki a döntéshozatalban)
2016. ápr. 15. 21:11
 14/22 A kérdező kommentje:
Persze, mindenkinek a saját választása ez. A kérdést inkább kíváncsiságból tettem fel, hogy vajon én vagyok-e itt egyedül, aki "régimódi". Egyébként érdekes dolog az, hogy némi ellentmondás van a mai kor ideológiája és a régi értékekhez való hozzáállása közt. Lásd az énekes Ákost mennyire meghurcolták az emancipációellenes kijelentései miatt, pedig ő senkire nem akarta ráerőltetni a nézeteit, nem mondta, hogy mindenkinek úgy kéne tennie. Most a demokráciában nem az van, amit te is írtál, hogy "mindenki szabadon válasszon"?! Amíg Ákosnak és a feleségének megfelelő ez a felállás, és nem ártanak ezzel másnak akkor miért kiabálnak rá kígyót, békát?
2016. ápr. 15. 21:16
 15/22 anonim ***** válasza:
95%
Ákos feleségének volt választása, ez a különbség.
2016. ápr. 15. 22:48
 16/22 anonim ***** válasza:
20%

Szomorú, hogy a nők így gondolkoznak erről, de nagyjából reprezentálják a válaszok a valóságot:(

Sok férfinak ez nem jó, többek közt nekem se. Jobb volna úgy, hogy megkeresem a pénzt, feleségem meg háztartást vezet...stb Persze értem én, hogy ma kevesen keresnek annyit, hogy egyedül el tudnak tartani egy családot és ha mindkét fél dolgozik akkor a házimunkát is meg kell osztani. De ez sehogy se jó így. Ezért is vagyok egyedülálló. Pláne, hogy én domináns típus vagyok, szeretek irányítani...

A nők ezt akarták, ez lett...:(

2016. ápr. 15. 23:15
 17/22 anonim ***** válasza:
41%
Az én válaszom igen a kérdésre. Bár mindennel vissza lehet sajnos élni, nekem az a felállás jobban tetszik. Én nőként arra vágyok,hogy feleség legyek, anya és háziasszony. Szeretnék a gyermekeimről gondoskodni és nagyon boldoggá tenni a férjem. Viszont egyelőre ott tartok, hogy tanulok, aztán próbálok majd dolgozni. Persze családom amellett is lehet, de az egészen biztos, hogy nem tudok majd annyi energiát beleadni, mint egyébként szeretnék. Sokkal fusztráltabb leszek, kevésbé leszek türelmes a gyerekekhez és a férjemhez.
2016. ápr. 16. 01:48
 18/22 anonim ***** válasza:
91%

'hatalmuknál, befolyásuknál, tiszteleküknél, bölcsességüknél fogva. '

A felsorolt dolgok nincsenek nemhez kötve. Ilyen alapon az legyen a vezető és a családfő is, aki rátermettebb. Miből gondolod, hogy ez mindenképpen a férfi?

És vajon akkor is ilyen lelkesen támogatnád a hagyományos szerepeket ha te lennél a nő? Könnyű úgy beszélni, hogy neked mindenképpen megmaradna a hatalmad és a szabadságod. De a nőket cirka 100 éve még teljesen legálisan eladhatták a marhavásáron. Kösz nem, nekem ebből semmi sem hiányzik.

2016. ápr. 16. 21:33
 19/22 anonim ***** válasza:
38%

A számok azt mutatják, hogy brutálisan fogy a népesség. Európa kihal.

Ezen sajnos nincs mit szépítgetni. Hiába van egyenlőség, azellen egyszerűen nem működik fizikailag, hogy a gyermekáldás mellett, alatt valaki a karrierre koncentráljon.

Ezért van rengeteg egyedülálló 30-as nő, akik az egyenlőség jogán, nem vállalnak gyereket és a férfiak világában próbálnak karrierista harcot vívni. Utóbbi 5 évben megszámolni nem tudom hány ilyen kiégett nőt láttam a versenyszférában, akik aztán kepesztve fognak 35-40-esként egy hapsit, két hétre elmennek szülni és vissza a darálóba.

Mert a modern feminizmus ezt a választást nyújtja nekik. A versenyt a férfiakkal.

Nem mondtam, egy szóval sem, hogy otthon KELL egy nőnek gyereket szülni... de a kettő, a gyerekvállalás és a karrier sajnos nagyrészt összeegyeztethetetlen biológiai/társadalmi tény. Torz, csonka családok, felneveletlen egyke és céltalan generáció lesz a vége...

Akit pillanatok alatt kiszorít az erősebb életforma. Indiaiak, arabok, kínaiak, afrikai törzsek. Hamarosan eltűnik Európa.

Hiába az egyenlőség, a szigorúan vett fajfenntartás egyszerűen nem így működik, ami a populáció végét is jelenti egyben.

Mondom ezt masszívan Orbán és Fidesz ellenesen.

2018. jan. 13. 02:13
 20/22 anonim ***** válasza:
81%

Utolsó, régen nem azért volt több gyerek, mert a nők nem dogloztak, hanem azért mert nem volt fogamzásgátlás illetve a nőnek nem volt választási lehetősége ha a férjének állt a farka. A gyerek nem érték volt, hanem fogyóeszköz mint a macska. Az általad említett népeknél a fent említett dolgok ma is megfigyelhetők, ha esetleg kételkednél bennük. Ez valóban igen csodás élet lehetett mindenkinek a férfin kívül! Inkább haljon ki a Európa, mint hogy tenyészkoca váljon a nőkből akiket bárkit meg lehet erőszakolni mint egy tárgyat. Ezerszer is hálát adok az égnek, hogy nem abban a korban születtem.

Ha pedig a fajfentartásról beszélünk, mindenképpen meg kell említenünk az állatokat, hisz ők is ugyanolyan élőlények mint mi. Hogy is lehet az, hogy egy nőstény állat képes túlélni ugyanazon körülmények között mint a hím, elfutni ugyanolyan ragadozó elől, elfogni ugyanazt a prédát mint a hím ÉS még az utódait is felnevelni miközben semmiféle engedményt nem kap a neme miatt (nem nyitják ki neki az ajtót, nem cipelik fel neki a hűtőt az emeletre)? A monogám állatfajoknál a hím és a nőstény ugyanolyan mértékben vesz részt a kölykök gondozásában, a legtöbb állatfajnál pedig a nőstény egyedül neveli a kölykeit, és láss csodás emellett magát is el tudja tartani. Kizárólag az emberi hímek fejében vetődött fel egyszer az a téves következtetés, hogy ha ők egy kicsit erősebbek és kicsit máshogy viselkednek, akkor az azt jelenti, hogy a nők sok dologra nem képesek (pl gyereket szülni és dolgozni egyszerre) ami miatt a férfiak felsőbbrendűek és joguk van uralkodni a másik nem felett. Fura nem?

Amúgy meg én rengeteg nőt látok akinek karrierje is van és családja is. Nem attól lesz jó egy gyereknek, hogy 18 éves koráig a csecsen lóg. És nem csak az a karrier amitől milliárdos leszel egy éven belül. Meg ugye persze ott egy olyan személy is, hogy 'apuka'. Apuka egészen nyugodtan kiveheti a részét az otthoni teemdőkből és a gyereknevelésből, ugyanis ez az ő élete is. Nem fog leesni a műkörme tőle. Sőt akár otthon is maradhat drága utódjával amíg a nő dolgozik! Úgy persze hogy nem működik a női karrier ha mellette a konzervatív elvárásoknak is meg kell felelnie és mindent egyedül csinálnia otthon. Melyik könyvben van az szabályként megírva, hogy csak a férfinak van joga a karrierhez?

És különben meg mi van akkor ki kihal Európa vagy a Föld? Nem tudom mit számít ez embereknek, mikor addigra már úgysem fogunk élni. Elég egoista elképzelés, hogy a világ körülüttünk forog.

2018. jan. 25. 18:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!