Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férfitársaim! Ti járnátok feminista nővel?
Feminista alatt itt nem azt értem, aki egalitarista, tehát támogatja, hogy a nőknek egyenlő jogaik legyenek a férfiakkal, és akire itt az oldalon gyakran alkalmazzák a fenti kifejezést.
Feminista alatt az olyan szervezetek tagjait, támogatóit értem, mint a Femen; valamint Kiran Gandhival és a többi nyugati feministával egyetértő nőket.
A Femen, és Kiran Gandhi lényegében egyenlő az első mondatodban vázolt feministával. Annyi a különbség, hogy a társadalom nagy része nem látja (és nem is akarja látni) az ún. radikális feministák tettei, nyilatkozatai mögötti tartalmat, ami UGYANAZ, mint a - többségi társadalom által - "elfogadható feministáké".
Ajánlom figyelmedbe a következő írást, ami - szerintem - letisztítja, érthetővé teszi a dolgot:
Amúgy a párom válasza a kérdésedre (itt ül mellettem): igen, és hamarosan el is veszem feleségül. :)
Nem hiszem, még összejárásra sem.
Ami a jó feminizmusból mára lett az explicit férfigyűlölet. Alig maradtak páran, akik ezt megtagadnák és inkább kooperálnának, együtt fejlesztenének. Amelyik nő agyát ezzel megmérgezték, nem akarom, hogy köze legyen hozzám, nem hogy a leendő gyermekeimhez.
Aki engem ellenségként kezel, annak az ellensége is leszek. Aki viszont nem engem kirekesztve, engem megfosztva és engem vádolva akarja a saját ügyét előrevinni, azzal boldogan küzdök vállvetve.
A barátom ismertetett meg igazából a feminizmussal, most találtam meg egy könyvet, amit a kapcsolatunk elején (4 éve) nyomott a kezembe:)
25L
Az egyenlőség híve vagyok, de a feminizmus ma már régóta nem az egyenlőségről szól, hanem a nők felsőbbrendűségéről, illetve a férfiak ócsárlásáról (gyakorlatilag egy soviniszta férfigyűlölő politikai mozgalom lett). Szóval nem, semmiképp nem lépnék még csak baráti kapcsolatba sem egy feminista nővel.
Aki csak szimplán a valódi egyenlőséget támogatja, mindenféle politikai genderideológia nélkül, azzal semmi bajom nem lenne.
"When did I ever say I support equality?
Feminism is about anything as half assed as “equality.” Equality for whom? With whom? Who is to be made equal with whom, and at what cost? With white men, the most well off group in our world? But white men only have it so good because they’ve exploited and brutalised the entire world for centuries. Their benefits have come to them at the cost of every one else. God forbid anyone else be equal to them, can you imagine? We need less f that, not more.
Can’t be done under capitalist patriarchy.
Feminism is a radical politics that tears down the whole system with all its inherent structural inequalities and beginning anew. It’s revolution. It’s not EQUALITY."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!