Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a velemenyetek a melegekrol?
10-es
Eredetileg vallási dolog, de ma már nem(feltétlenül) az.
Tudod, polgári szertartás is van és alapvető egy polgári szerződésféle...
12-es
Tényleg nem vagyok a téma szakértője, sőt figyelemmel sem kísértem a melegmozgalmakat, de sztem messze nem egyházi esküvőre apellálnak olyan nagyon, hanem sima polgárira, tudod, ami olyan nagyon kiment a divatból: Miss Önkormányzat, tanúk, összecsukható székek, házassági anyakönyv,stb.
14: Még egyszer... tudom. De önmagában ez egy szertartás, ami vallási eredetű és nem értem, hogy miért akarnak mindenáron egy olyan vallási eredetű szertartásban részt venni, ami elítéli az azonos neműek közötti kapcsolatot. Az, hogy van egy modernebb változata, ami anyakönyvvezető előtt zajlik le, nem von le semmit az eredeti mondanivalójából.
Vannak a házasságnak modern változatai, lásd élettársi kapcsolat.
Nézd, nekem tényleg mindegy, mert mondjuk a házasságot sem tartom nagyra, de tényleg nem értem, hogy mi abban a logika, hogy őket kizárják éppen ezen az alapon.
Nem tudom, hogy ez kinek miért fájna?
16: Akkor visszakérdezek. Nekik miért fáj, hogy nem házasodhatnak?
Mondom... Ott van az élettársi kapcsolat. Azt kell olyan szintre felhozni jogilag, hogy egyenrangú legyen a házassággal és ennyi. A házasságot pedig hagyják meg az ellenkező nemű embereknek.
17
Nem mondom, jogos érv, de az övéké is az lehet, hogy minek csinálni egy "másik" házasságot, ha már van egy.
De mondom, neked hótmindegy, mert engem a házasság nem érdekel, pedig heteroként lehetne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!