Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A férfiak azért akadnak fent mindig a egzisztencia, fizetés, stb. témán, mert igazából ez számukra prioritás?
Normális nőtől (amilyet állítólag az itteni férfiak keresnek) én még nem hallottam, hogy x kereset, lakás, meg bmw alatt nem áll össze férfival, kizárólag itt hajtogatják ezt az elvárást, de nem is a nők, hanem a férfiak állítják ezt róluk.
Azon a kérdésen is fennakadnak egy randin, hogy mivel foglalkoznak, mert szerintük ez azt jelenti, hogy egyből a pénztárcájukban akarnak turkálni. (Pedig igazából csak egy alap dolog ismerkedésnél, hogy a napjai jó részét mivel, milyen területen tölti a másik, hogy ez alapján mi érdekli, stb.)
Azt is csak a férfiak állítják, hogy kocsi meg lakás nélkül felesleges kezdeményezni, a legtöbb nő szerintem pont magasról tesz erre.
Nem lehet, hogy igazából a férfiak ennyire pénzközpontúak, hogy inkább náluk prioritás ez? Főleg, hogy kapcsolat előtt-után nagyon számon tartják, hogy "mennyibe került a barátnő".
Elgondolkodtató kérdés, de bevallom őszintén, hogy azóta nem hiszem, hogy ez a nőknél a prió, mióta jól keresek. Azelőtt én is így voltam vele, szóval meglehet ez valóban a mi komplexusainkból rügyezhet ki.
Viszont a folytonos elutasításban kell keresni valamiféle sémát, hogy kezeljük az általatok néha bosszantóan könnyen és lélektelenül okozott frusztrációt.
Ha nem vagy fogalmatlan srác, van humorod, nem vagy ocsmány, akkor azt várnád, hogy pozitívan fogadják a közeledésed, ehhez képest amit kapsz, az maga a kognitív disszonancia és ezt fel kell oldani.
A baráti körömben a párok mikor összejöttek egyik pasinak se volt saját lakása, autója. Mind értelmes srácok voltak, vagy tanultak vag dolgoztak, albérletben vagy otthon éltek a lányok nemkülönben. És mindkét fél tartalékolt, hogy együtt építkezzenek. Párommal én is így vagyok. Most még albérletben, de pár hónap múlva költözünk az első közös saját házba. Ez a 25-30 korosztály.
Szerintem is inkább a frusztráció miatt gondolják így, illetve egymást hergelik az ilyen oldalakon. Sokszor pont azok gyártják a legvadabb elméleteket akik semmilyen gyakorlati tapasztalattal nem rendelkeznek.
Mindenkinek jól esik, ha van pénze és lakása. Nőnek és férfinak, egyaránt. De a férfiak nem azon akadnak fent, hogy nincs egzisztenciájuk (mert azt bármikor lehet még építeni), hanem azon, hogy anélkül egy bizonyos korban nehezebb a csajozás.
"Normális nőtől (amilyet állítólag az itteni férfiak keresnek) én még nem hallottam, hogy x kereset, lakás, meg bmw alatt nem áll össze férfival, kizárólag itt hajtogatják ezt az elvárást, de nem is a nők, hanem a férfiak állítják ezt róluk. "
Kinek, mi a normális.
Nem túl sok nőt fogsz látni, aki azt mondja ismerkedéskor, hogy legyen bmw és az alatt nem áll össze senkivel. (Bár, már olyan csajok is vannak, akik első randinál kérdezik az autót és az alapján változik a kedvük.) A legtöbb nő próbál egy társadalmilag pozitív képet kialakítani magáról és az alapján adja elő a mondandóját. Az más kérdés, hogy ennek általában köze nincs a valósághoz. Ha tényleg annyi csaj a kedves és aranyos srácot szereti, aki megbecsüli és hasonlók, akkor miért szűz még jó pár ilyen kaliberű egyetemista ismerősöm? És én bunkózva, jobb kinézettel, miért tudok aránylag könnyedén csajozni, kevesebb próbálkozással?
A nőknek nem ártana, hogyha a reális igényeiket kezdenék el sorolni. Rengeteg női barátom jött már panaszkodni, hogy nem találnak normális pasit. Elmondták a sablon igényeket, aztán végigvettük, hogy kik jöttek volna össze velük. Hirtelen előbújtak a rejtett igények és kiderült, hogy az illetők nem elég magasak, izmosak, helyesek, stb. Ne gondold azt, hogy mi férfiak random kitaláljuk, hogy mit várnak el tőlünk a nők. Ezt naponta halljuk, látjuk, tapasztaljuk.
"Azon a kérdésen is fennakadnak egy randin, hogy mivel foglalkoznak, mert szerintük ez azt jelenti, hogy egyből a pénztárcájukban akarnak turkálni."
Nem azon akadunk fent, ahogy megkérdezik, hanem azon ahogy megkérdezik és ami a reakció. Gépészmérnökként, elég kiábrándító, amikor átlagos arccal megkérdezi a csaj a munkám, majd amikor meghallja, hirtelen teljesen megváltozik a viselkedése és ha addig nem érdekeltem komolyabban, utána fogom. Aztán megy a meglepetés, amikor pár perc múlva szó nélkül felállok és lelépek.
"Azt is csak a férfiak állítják, hogy kocsi meg lakás nélkül felesleges kezdeményezni, a legtöbb nő szerintem pont magasról tesz erre. "
Miből gondolod, hogy a legtöbb nő tesz erre? Kevés mondja ki egyből és az ember arcába, de rengeteg nőt érdekel ez. Én is kaptam már minden barátnőmtől célzást, hogy jó lenne, ha lenne kocsim meg de jó, hogy xy pasinak van.
Lakásnál hasonló, bár mivel pályakezdő és fiatal vagyok, nem igazán lepődnek meg, hogy nincs saját lakásom. 30 éves ismerőseimnél azonban sokszor egyből ment a csajok részéről a koptatás, mert nem volt saját lakásuk.
"Nem lehet, hogy igazából a férfiak ennyire pénzközpontúak, hogy inkább náluk prioritás ez? Főleg, hogy kapcsolat előtt-után nagyon számon tartják, hogy "mennyibe került a barátnő"."
Nálunk amúgy miért és hogy lenne? :D Szerinted mi, pasik, az alapján sörözünk egymással, hogy mennyi pénze van a másiknak?
De, ha megnézed, egyáltalán nem mondja azt a legtöbb pasi, hogy az egzisztencia a nyerő. Az egzisztencia vagy a helyesség vagy az izom és hasonló dolgok a nyerők.
"Normális nőtől (amilyet állítólag az itteni férfiak keresnek) én még nem hallottam, hogy x kereset, lakás, meg bmw alatt nem áll össze férfival, kizárólag itt hajtogatják ezt az elvárást, de nem is a nők, hanem a férfiak állítják ezt róluk."
Ez azért van, mert ezek a nők burkoltabban fogalmazzák meg ezeket az elvárásokat. Kiszagolják ezt anélkül, hogy nyíltan meg kelljen kérdezniük.
Én mondjuk nem akadok fent az egzisztencia témán, mivel nekem van. Mondjuk én a másik féltől is elvárom.
Az a baj főleg a gyk-n panaszkodó pasikkal, hogy nem tudják felfogni, hogy mindenki olyan párt szeretne, aki tetszik neki külsőre is, belsőre is egyaránt, akihez vonzódik. Így muszáj volt egyéb kifogásokat keresni, hogy a nők ezért és azért se állnak le velük.
Pedig a való életben, a nők nagy részét ismerkedéskor nem igazán érdekli, hogy mennyi a fizetési, autója van-e egyáltalán, ha igen milyen.
Persze, ezek az állandóan panaszkodó pasik is se állnának össze egy olyan nővel, aki külsőre nem tetszik nekik, nem indítja be őket, hiába kedves rendes aranyos szerethető.
Egyszerűen kettős mérce.
#9: Már ott bukik a dolog, hogy amiről szó van, nem csak a gyk-s pasik állítják.
Nincs a társkereséssel nagyobb problémám, de azért feltűnő, hogy ha veszek egy táskát, amin virít a márka meg hozzá egy pulcsit, mindjárt pozitívabb visszajelzéseket kapok, mint a kínai cuccaimban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!