Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Teherbe estem a volt páromtól! Hogyan tovább?
Őszintén el vagyok keseredve, bár magamnak köszönhetem azt hiszem.
Csak egy néhány hónapos "kapcsolat" volt. Én bele szerettem, ő pedig közölte, hogy nem érzi azt a lángot, amit kéne, neki ez így nem megy. Már egy hónapja nem vagyunk együtt, nem is beszéltünk egyáltalán. Anno olykor előfordult, hogy megszakítással "védekeztünk". Csupán csak 3-4 alkalommal, de úgy néz ki, hogy ez is elég volt.
Csütörtökön jeleztem neki, hogy egy hete késik a menstruációm. Lazán odavetette, hogy f***a, vegyél egy tesztet! Csak pislogtam a kedvességén, azóta meg sem kérdezte, hogy mivan velem, csináltam-e tesztet, mi lett az eredménye, stb.
Nos, természetesen csináltam tesztet, kettőt is, amiből az egyik pozitív lett, majd a másik negatív. Ma voltam orvosnál, aki megállapította a terhességet. Igen korai szakaszban vagyok. 5-6 hétre tippelte a doki, de nem is tudom mitévő legyek. Felnőtt vagyok, dönthetnék, illetve vállalhatnám egyedül, de azt gondolom még is csak tudnia kellene erről. Derogál, hogy ismét én keressem és a képébe mondjam, hogy "kössz, hogy kérdezted, igen, teherbe estem". Mintha ez csak az én felelősségem lenne...
Nagyon nagyon rosszul esik, ugyanakkor itt van ez a pici élet, aki semmiről sem tehet, a magánéletem nyomora miatt viszont el kell döntenem, hogy vállalom-e őt, vagy sem. És akárhogy is döntök, elmondom-e apukának hogy terhes vagyok, avagy sem.
Ti mit tennétek a helyemben?
Kerdezz ra h akkor alairja az apasagit vagy pereljed be ?
Vagy fizesse ki az abot ha nem akar gyereket
Minimum ennyi ha ilyen
Nem írsz sok minden "egyébb" tényezőről.
-hány éves vagy?
-képes lennél egyedül felnevelni ha megtartod?
-anyagilag hogyan állsz? munkád,pénzed, lakásod?
-lenne segitséged? szüleid? megtudnál fizetni egy babysittert ha nincs segitséged és szükséges lenne?
Mond el neki így tájékoztasd mindenképpen!
Mond meg neki mindenképp. Ha úgy érze h egyedül is tudod válalni,olyan az anyagi helyzeted,stb akkor tartsd meg. Ezt neked kell érezned. És ha ilyen ,akkor add be majd a keresetet a bíroságra. Apasági,gyerekelhelyezés,gyerektartás miatt. Válalja csak a felelöséget.
N24
Egyszer nagyon hasonló helyzetben voltam. Csak ott nem para hónapos kapcsolatról volt szó és mi védekeztünk. Mégis megtörtént.
Sokáig tipródtam mi legyen, mert ha van ember, akinek az élettel járó legminimálisabb felelősség sem való... hát ő az. (Ezért is lett végül vége). Én voltam sem túl jó lelki sem túl jó anyagi helyzetben. Kikértem pár közös barátunk véleményét, hisz amikor ennyire érintett az ember érzelmileg, nehéz 100%-ban racionálisan dönteni. Én úgy éreztem h földbe döngetné a sokk, de elvileg akkor is joga van tudni. Még akkor is, ha tudom, mire teszi a voksát. Barátaink megerősítettek ebben. Szóval én végül elmondtam neki. És azt is, hogy ne érezze pushban magát emiatt. Döntöttem, ez pusztán formai közlés. Az anyagi vonzatát csak felezni engedtem. Nem volt egy könnyű helyzet, pedig ő még bunkó se volt. (Persze így is sikerült annak lennie, de ez már egy másik történet). Azóta sem tudom hogy jól döntöttem-e, de úgy gondolom így volt korrekt és sztem ma sem döntenék másképp.
Kitartás, tudom h nehéz most.
Jav *pár hónapos
*nem voltam sem túl jó...
figyelj, amikor nem védekeztetek akkor vállaltátok, hogy terhes is maradhatsz.
ő sem húzott gumit, te sem erőltetted.
Én elmondanám neki. Pontosan abban a stílusban, amit itt fent felvázoltál.
Az, hogy ennyi érdeklődés után ő mit mondana, az nem kérdés, így nem is gondolom, hogy befolyásolnia kell a döntésben. De mindenképpen joga van tudnia a dologról, illetve kötelessége is, hiszen ha úgy döntesz, hogy megtartod, akkor segítenie is kell.
(Ez esetben az sem jó egyébként, ha vársz még, amíg érlelgeted, mert akkor máris alapot adsz annak, hogy de nem is az övé.)
Tehát: én elmondanám neki, csakazértis, ugyanis attól, hogy úgy tesz, mintha nem létezne a probléma, az még nagyon is valós...
Abban, hogy megtartsd-e, nem tudok és nem is akarok tanácsot adni. Én nem tenném, de nem ismerem a te anyagi helyzeted és a szüleid hozzáállását. Van-e, aki segít? Fel tudnád-e nevelni egyedül?
(Mert apuka hozzáállását tekintve küzdhetsz a gyerektartásért, mivel nem vagytok együtt, eleve az anyakönyvi kivonaton se szerepel, ha ő nem nyilatkozik, hogy ő az apa.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!