Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Akik ide írnak, elvileg...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Akik ide írnak, elvileg felnőttek, mégis képesek leírni olyan szavakat, hogy kirohannék a világból. Tényleg ilyen sok a műveletlen ember? Ti választanátok ilyen embert párotoknak?

Figyelt kérdés
Mijen, muszály, nálla, ilyesztő, menyi es társaira gondolok.
2016. márc. 21. 06:45
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%

Én igazi nyelvtannáci voltam/vagyok, de a párom nem igazán jeleskedik a helyesírásban. Ha neten ismerkedtünk volna, bizony elgondolkodtam volna rajta, hogy a verbális hiányosságai ellenére meg akarom-e ismerni, mivel nekem nagyon fontos a kommunikációs képesség.

De mivel személyesen ismertem meg, így nem került előtérbe az írásbeliség. Szerencsére. Így előítéletmentesen tudtam rá koncentrálni, és személyében egy roppant intelligens és művelt illetőt ismertem meg. Az írásbeliség csak később jelent meg a kapcsolatunkban, és akkor tudatosult, hogy diagnosztizálatlan diszlexiája van. Ennek ellenére képes volt két (műszaki) diplomát szerezni és ami még nagyobb elismerést érdemel, több nyelven beszél. Csak becsülni tudom azért, hogy ilyen hátrányokkal indulva remekül megtanulta kompenzálni a hiányosságait.

2016. márc. 21. 12:46
 22/27 Sunshinedoll ***** válasza:
16%
Egy csomó embernek van valamilyen szintű diszlexiája vagy diszgráfiája, vagy épp egyéb mentális probléma (kisebb vagy nagyobb) miatt nem tud megfelelően írni-olvasni (akár ADHD is), kapkodva ír, vagy egyszerűen csak rossz helyesíró, vagy csak nem volt lehetősége megfelelő oktatásban részt venni, vagy rossz családi háttere van és emiatt nem tud tanulni. Ettől véleménye még lehet, sőt, lehet normális és értékes véleménye, szóval nem lehetne az, hogy nem ez alapján ítélünk meg valakit? Hihetetlenül gáz dolog ilyenekért lehurrogni valakit.
2016. márc. 21. 15:32
 23/27 Költőnő? ***** válasza:
100%
Hát ha gáz, akkor gáz vagyok. Engem akkor is zavar.
2016. márc. 21. 15:38
 24/27 anonim ***** válasza:
Az en kedvenceim: annya, mennyek, hadlyuk.
2016. márc. 21. 21:21
 25/27 anonim ***** válasza:
Engem is zavar, ha valaki nagyon rosszul ír, de ismerek olyan srácot, aki kiskora óta szeret olvasni, és mégis iszonyatos a helyesírása. A rossz helyesírás visszatartó erő, de attól még adnék esélyt, mert az ő példája is mutatja, hogy nem csak a műveletlenek írhatnak rosszul. Egy hozzá hasonlóan értelmes embert választanék páromnak, de a legtöbb rossz helyesíró bizony nem az általa képviselt típusba tartozik, őket nem választanám.
2016. márc. 21. 22:36
 26/27 anonim ***** válasza:

Nem is tudom, mit gondoljak erről. A párom elég hibásan ír, néha zavar, de egyébként nem tartom műveletlennek, mindenről el lehet beszélgetni vele, nem sötét, viszont a sulijában még a tanár se vette komolyan a magyarórákat. Ez legyen a legnagyobb gond vele.

A "muszály" pedig nagyon gyakori hiba, nem is veszem már fel igazán, ha valaki így írja.

2016. márc. 21. 23:53
 27/27 anonim ***** válasza:
100%

Engem iszonyatosan zavar az, ha valaki nem tud normálisan, helyesen írni. Ha egy-két hibát vét, az oké, valószínűleg én is vétek, pláne akkor, ha sietek. De mikor valaki arra nem képes, hogy mondatvégi írásjeleket használjon, tagolja a mondatait, nagy kezdőbetűvel kezdje a mondatokat, az igen is felidegesít, mert sokszor szinte teljesen olvashatatlanná teszi a szöveget. Van, hogy az ilyen kommenteket egyszerűen végig sem olvasom, annyira zavaró.

A diszlexia kicsit más téma. Azt vettem észre itt az oldalon, hogy aki azt állítja magáról, hogy diagnosztizált diszlexiás, az egyáltalán nem ír olyan borzalmasan, mint ahogy az ember várná. Ugyanis az értelmesebb emberekben van annyi igényesség, hogy odafigyel, illetve ellenőrzi az írását. 68%-s válaszadó magas is leírta:

"Mindenesetre egy ilyen terjedelmű szösszenetet leírok, átolvasok, ahol észreveszem, ott javítok, így eltart 10-15 percig is."

EZ mutatja azt számomra, hogy egyébként egy értelmes, intelligens, igényes emberről van szó. Mert lehet, hogy 15 percig tart és nem 3 percig egy komment megírása, de igen is veszi a fáradtságot arra, hogy a többiek számára olvasható, értelmezhető legyen.

2016. márc. 22. 10:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!