Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Akik ide írnak, elvileg felnőttek, mégis képesek leírni olyan szavakat, hogy kirohannék a világból. Tényleg ilyen sok a műveletlen ember? Ti választanátok ilyen embert párotoknak?
"Legjobb barátom 33 éves létére szótagolva olvas"
Én ilyen párra vágyom.
Ami engem legjobban ki tud akasztani: az igekötős igék helytelen írása. Félelmetes, hogy mennyire elterjedt az utóbbi pár évben. Ilyenekre gondolok, mint pl.:
- megakarom nézni,
- eltudom tenni,
- fellehet akasztani
és társaik. Brrrrrrr.......
7# Azon kéne csodálkozni, hogy valaki matematika szakon végzett, miközben gyengén tud olvasni? :D Ez olyan mintha azt írnád, megbukott nyelvtanból, mégis matek tanár lett. Na erre varrjál gombot.
Egyébként a magyar oktatás minősége miatt semmit nem árul el valakiről az, hogy miként teljesített a suliban.
6# vagyok,
Na jó most belefutottam egy dologba, engem is idegesít egyetlen egy dolog, de az borzalmasan...
A leg(szóköz)melléknév(bb)
Hogy mi a rákért tesznek oda szóközt egyre többen :) pedig ez ténylegesen egy tanulható szabály nem olyan, mint a j meg ly, hogy vagy ráérzel vagy nem :D
+ oké van helyesírás ellenőrző, de mobilra még nem találtam értelmeset, ráadásul ha gagyibb telefonod van, akkor küzdesz a szabad memóriáért, nem még helyesírás ellenőrzővel is terheled azt, jó mondjuk nekem iphone-om van, de főleg angolul használom, a tanult nyelvvel pedig nincsenek gondok, az valahogy máshogy rögzül az agyban, mint az anyanyelv... Ha gépen írok, oké aláhuzigál mindent pirossal és átszaladok a végén és kijavítok mindent, de mobilról vagy eltalálom, vagy nem...
Mindenesetre egy ilyen terjedelmű szösszenetet leírok, átolvasok, ahol észreveszem, ott javítok, így eltart 10-15 percig is.
A kedvenceim a 3-om, 2-tő, cm-er, néz helyett nézz, rolla, tölle.
Oké, lehet hibázni, lehet néha nagyobbakat is hibázni, a nagyon ritkán és a soha között még egy súlyos nagy tévedés is belefér, de aki ENNYIRE gyökér, hogy leírja, hogy '3-om', az mégis mit vár az élettől? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!