Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szétmentünk, most kiderült, h a volt párom tehes. Mit csináljak? Többi lent.
Szóval szétmentünk a párommal, mert egyszerűen nem tudjuk egymást elviselni. Egyikünk sem akar engedni....
De közben kiderült,h terhes.
Én el tudnám tartani a gyereket, a volt páromnak nincs munkája, még egyetemista.
Elvetetni nem akarja. Felnevelni nem tudom, miből akarja. Én anyagilag mindent meg tudok adni neki, viszont jogosan várnám el, h akkor én is neveljem. Tudom, h nem egyszerű, de én nem vagyok hajlandó a volt paromnak semmit fizetni,max ha gyerektartást is kell fizetni inkabb megveszem a gyereknek a dolgokat. Ez mennyire valosithato meg.
De ha neki nincs keresete, akkor hogyan tovább?
Lehet, h hülye az én felfogásom is. De gondolj már abba bele,h van egy jól működő vállalkozásod,havi masfel millios bevetellel. Ebbol ha 20szazalekot adok gyerektartasra....
En nem a volt páromat akarom eltartani hanem a ggyerekemet.
Nem százalékban állapítják meg te nagyokos :)
És mindig van előtte valami felmérés tehát annyit fizetsz ami tényleg szükséges és elvárható.
És tényleg nőjetek fel, közösen, együttműködve próbáljátok átzongorázni ezt az egészet, és vegyétek igénybe egy szakember segítségét mert bocs de leírás, plusz hozzáállásod alapján tényleg szükségetek lenne rá.
Egyikőtök sem hajlandó engedni? Akkor valszeg egyik 19, a másik 1 híján 20.
Fizetni annyit kell, amennyi a bíróság megítél. Azért szokás pénzben elszámolni, mert ha természetben (pl. 12 doboz pelenka) adod, akkor nehezebb nyomon követni. Ha pedig nincs nyomon követhetőség, akkor lehet ugyanannyi értékben megvettél mindent, de akár ugyanazt az összeget meg lehet próbálni követelni még egyszer, mondjuk bíróságon és végrehajtók keresztül.
Ha a fizetésed x százaléka átmegy, annak nyoma marad a bankban, azzal nem lehet mit trükközni.
Persze alá lehet íratni az anyukával, hogy adott értékben bevásároltál nekik, de az elég problémásnak is hangzik.
Szóval vagy megpróbáltok békülni, vagy ha elsimíthatatlan az ellentét, akkor majd a bíróság megmondja hogy legyen.
Az indokoltnál magasabb mértékű gyermektartás nem ítélhető meg. Erre kiváló példa az olyan kiemelkedő jövedelemmel rendelkezők, akiknek bevételeiknek 15-25 százaléka messze meghaladná a gyermek tényleges szükségleteit.
Már nem a fizetés meghatározott százalékáról beszélünk
Jelentős változás a gyerektartás megállapításában, hogy már nem a tartásdíjat fizető szülő fizetésének meghatározott százalékára vonatkozik a díj, hanem egy meghatározott összeget állapítanak meg
Ez az első két google találatból kiemelt szövegrészlet, tehát ne aggódj nem kell irreális összeget fizetned, hanem annyit amennyi ténylegesen a gyerek szükségleteire megy.
Egy szoptatási korban lévő kisbabát csak akkor választanak el az édesanyától ha az édesanya életveszélyesen veszélyezteti a gyereket. (drogos, alkoholista, stb.) Az nem indok, hogy egyetemista vagy rossz a természete.
Kiemelkedően magas bérnél pedig nem fognak százalékos gyerektartást megállapítani. Igen, lehet, hogy magas lesz a gyerektartás akár 100 ezer forint, de ilyenkor azt veszik figyelembe, hogy ha együtt lennének a szülők sokkal több jutna a gyerekre is, mintha két minimálbéres szülőről beszélnénk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!