Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért van mostanában annyi önbizalomhiányos, lelki sérült, depressziós fiú?
Mostanában egyre több ilyen fiúval találkozom. Nem értékelik magukat nagyra, problémáznak mindenen, bizonytalanok. A párom is ilyen volt, de szerencsére rengeteget beszélgettünk és mára kilábalt ebből a kórból. Kérdezgettem több embert is erről, ők azt mondták, hogy manapság nem érzik hasznosnak magukat (nem úgy mint régi időkben, amikor még vadásztak :))
Nektek mi a véleményetek?
Lányból is elég sok van, talán több is mint fiú. Az emberek mindig a problémákon rágódnak, ha történik valami jó az hamar feledésbe merül, de a gondok maradnak és azon rágódnak. Az exem is depressziós volt, vagyis még most is az, mindent és mindenkit hibáztat azért hogy "nincs élete" és nincs barátnője, nem veszi észre hogy tennie kéne azért hogy legyen, nem csak ülni egy helyben.
De ezen kívül még sok dolog lehet, elutasítás, csalódás amik miatt önbizalomhiányban szenvednek.
Egyetértek a 2. válaszolóval. Szerintem is a korai csalódásokra vezethető vissza az önbizalomhiány, hiszen fiatal korban formálódik a személyiség és ha ilyenkor érnek negatív tapasztalatok, akkor ez visszafordíthatatlan lelki deformitásokat okozhat.
Ha egy tizenéves fiú nem tetszik a lányoknak, állandóan csak visszautasítások érik, akkor nem is várható el, hogy felnőttként egészséges önbizalommal rendelkezzen. Ráadásul egyre inkább jellemző, hogy a lányok nem veszik figyelembe a fiúk érzéseit, és egy-egy visszautasítás során eléggé megalázóan rázzák le a próbálkozót.
Plusz, amikor valaki azt látja, hogy az osztály legszebb csaja(i) jó módú, vagyány, sportos srácokkal járnak (ami végül is érthető) akkor ez is gátlásokat kelthet a fiukban, hiszen azt látják, hogy ők nem elég jók, kevésbé sikeresek stb.
A megfelelési kényszer, és a sikerélmény hiánya nagyon erősen rombolja az önbecsülést és a mai teljesítmény orientált világban egyre több a lelkisérült fiatal, főleg a férfi.
Én csak a saját példámból tudok kiindulni.Szerintem a pozitív visszajelzésektől nő az önbizalom.
Ha nincs,vagy csak rossz tapasztalat van,mitől érezzem hasznosnak magam?A gyerekkori dolgokon is túl lehet lépni. A családi háttér se mérvadó, nyugodt rendes családom van, rájuk tényleg számíthatok.
Manapság nehéz annak,akit arra neveltek,legyen becsületes tisztelettudó, tanuljon, csak szív,ha nem elég pofátlan,törtető,és másokkal nem törődik. Ha azt látod,hogy az tud érvényesülni az életben,aki lop, csal, hazudik...neked meg mindenért meg kell szenvedni.
A lányok meg...tényleg lehet rossz helyen próbálkoztam eddig...túl pénzesek voltak hozzám képest, kedvesnek kedvesek egy darabig,de jót nevethettek rajtam, mit is akarok tőlük...
A mai lányok egy részének csak a külsőségek számítanak,nem nagyon izgatja őket a belső.Összeállnak bárkivel,nem számít,hogy néz ki ,csak kocsija legyen meg pénze.Persze rájöttem,hogy nem mind ilyen.Csak őket sokkal nehezebb megtalálni. Nem is az van, hogy nem tennék érte semmit,de nem is tudom hol keressem az ilyen lányokat.
Ha egy ilyen srác talál egy rendes lányt,akire számíthat,jó hatással lehet rá.
Ez a probléma amit a kérdésben felvetettél,szerintem azért még nem depresszió,mert abból orvosi segítség nélkül nem gyógyul ki az ember.
(21 éves srác)
Megkérdezhetem,mennyi idős volt a barátod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!