Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért kell rejtegetnem a "nők által képzelt" "alkoholizmusom" a nők elől? Ha már piálgat valaki, az ennyire elfogadhatatlan?
Sosem dohányoztam. Sosem drogoztam. Nem vagyok okostelefon-föggő (aki előveszi két percenként az utcán vagy a buszon, vagy állandóan az van előtte). Nincs szerencsejáték-függőségem, evési zavarom, számítógép függőségem, stb. Tévét soha nem nézek.
De azt hogy szeretem az alkoholt, jobban mint az átlag és szégyentelenebbül fogyasztva mint az átlag, úgy érzem rejtegetnem kell. Ha randi előtt a lazábbságért megiszom 2 sört, utána muszáj fogat mosnom és rágóznom hogy a nők ne érezzék. Ha buli előtt és a bulin megiszom 4-5 sört, ugyanez a helyzet. Ha odamegyek egy lányhoz napközben és van bennem pia, akkor is.
Amúgy a rejtegetés elég jól megy: Most 4 hónapja van egy nagyon szép barátnőm. Napi szinten iszom alkoholt (néha 2 sörnyit, néha 5 sörnyit) és még csak kétszer szólt azért, hogy szerinte túl sokat iszom. Mindkét alkalommal három sört ittam meg kb. 2-3 óra alatt.
Hozzátenném, már vele is volt olyan, hogy négyes társaságban voltunk és ő úgy berúgott pálinkától, hogy éjfél után semmire nem emlékezett, míg én csak pár sör mellett nagyon is tudtam magamról és én vittem haza, míg ő ordibált és magáról nem tudott.
És mondom, mindeközben úgy, hogy szinte minden más defekt (az első bekezdésben felsoroltak, amik közül ezzel-azzal mindenki rendelkezik) meg totálisan hiányzik belőlem. Ráadásul még sosem ittam le magam annyira, hogy ne emlékezzek a dolgokra és inkább gyakran iszom kevesebbet, mint mondjuk havonta párszor sokat. Ha te olyan vagy hogy havi kétszer nagyon berúgsz bulikon, én olyan hogy egy héten 7-ből 6-szor iszom, de sosem rúgok be nagyon úgy, hogy látszódjon.
Jogos vagy túl sok a félelem? Normálisabb ha havi kétszer iszod le magad döglésig, mintha heti 7-ből 5-6-szor iszol viszonylag keveset? Könnyen kicsúszhat a talaj? Milyen tapasztalataid vannak az alkoholistákkal? Te magad mennyit iszol? Miért kell rejtegetnem magam a nők előtt?
De, a piáláson kívül jó apa volt, azt a fél-1 órát naponta, mivel utáltam, hogy iszik kerültem a házban, anyagilag biztosított mindent, törődött azzal, hogy tanuljak s álljak helyt, hogy olyant tanuljak amivel viszem valamire, nem mondta, hogy szeret soha (az nálunk nem volt divat), de bejött érdeklődni, meg is puszilt, de ugyanúgy bejött kötözködni is minden nap miután ivott, s minden nap bíztosított róla, hogy ha így folytatom nem viszem semmire és mehetek fejni, hogy mindenre volt egy sokkal jobb verziója, hogy mindenki más mindent jobban csinált/tudott mint én.
Nagyon kettős érzésem van feléje, egyrészt tudom, hogy szeret s aggódik miattam, én is szeretem, de másrészt undorodom tőle amikor piás, még most is, jó 10 év különélés távlatábol azt várom, ha hazamegyek látogatóba, hogy lássuk most mivel szúr oda.
A fentiek (amiket írtál) a szeretet kimondása nélkül megvoltak, úgyhogy nem, nem tudtam volna elnézni neki, hogy iszik, nem haragszom én rá, igazából sajnálom.
Nem az volt a baj, hogy szigorú volt, sőt azért hálás is vagyok neki, azt józanon is űzte keményen, azzal volt a baj, hogy amikor ivott felvett egy olyan csipkelődő stílust amire nem volt példa soha józanon, és nagyon lehet ám szavakkal bántani.. Másnap meg úgy csinált mintha minden ok lenne.
Most gondold el ha én csak ennyitől meg tudok undorodni, akkor milyen érzések lehetnek azokban akiknek olyan alkoholistával volt dolguk aki agresszív, tör-zúz s még félni is kell tőle.
Most őszintén, lehet, hogy túl óvatos vagyok, de én nem kezdenék olyannal, aki ennyit, ilyen mértékben iszik, akkor sem, ha elvileg más területen nincs vele baj. Ez lehet az alkoholizmus kezdete, és nekem elég rossz tapasztalataim vannak (konkrétan egy szomszédunk volt folyton részeg, folyton ordított, gyerekként rohadtul féltem tőle, még 12-13 éves koromban is volt olyan, hogy elbújtam a telefonfülke mögött, és fél óráig nem mentem haza, amikor hallottam az üvöltözését a lépcsőházból, és aztán kitántorgott).
Aztán. Akinek a randi előtt kb. kötelező legurítani két sört, mert amúgy nem oldódik fel eléggé, azzal bajok vannak (kiv. ha buliban ismerkedik)... ha nem együtt iszogatunk, elég kiábrándító tud lenni az erjedt sörös szájszag. Szintén nem normális az, ha több sört legurít pár óra alatt, és azzal semmi baj nincs. És engem az sem érdekel ezzel kapcsolatban, hogy látszik-e rajta, vagy mennyire van berúgva. Sőt az alkoholizmus sem attól függ. Én életemben egyszer csiccsentettem be (hányásig, önkívületig sosem voltam részeg), és már az is nagyon szar volt.
Szerencsére azért létezik más verzió a havi 2x összeesésig meg a minden nap piáláson kívül is. Párom nem nagy alkoholos, ebédhez megiszunk egy pohár bort kb. 2x egy hónapban, meg néha, ha kimozdulunk, és az nekem bőven elég.
23. vagyok
Ja igen, én is az a típus vagyok, aki mindenféle fogkrém meg egyéb mellett is kiérzi a piaszagot, ez van.
(és kicsit degradálónak is érzem, ha a randira bepiálva érkezik hozzám vki)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!