Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért kell rejtegetnem a "nők...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért kell rejtegetnem a "nők által képzelt" "alkoholizmusom" a nők elől? Ha már piálgat valaki, az ennyire elfogadhatatlan?

Figyelt kérdés

Sosem dohányoztam. Sosem drogoztam. Nem vagyok okostelefon-föggő (aki előveszi két percenként az utcán vagy a buszon, vagy állandóan az van előtte). Nincs szerencsejáték-függőségem, evési zavarom, számítógép függőségem, stb. Tévét soha nem nézek.

De azt hogy szeretem az alkoholt, jobban mint az átlag és szégyentelenebbül fogyasztva mint az átlag, úgy érzem rejtegetnem kell. Ha randi előtt a lazábbságért megiszom 2 sört, utána muszáj fogat mosnom és rágóznom hogy a nők ne érezzék. Ha buli előtt és a bulin megiszom 4-5 sört, ugyanez a helyzet. Ha odamegyek egy lányhoz napközben és van bennem pia, akkor is.

Amúgy a rejtegetés elég jól megy: Most 4 hónapja van egy nagyon szép barátnőm. Napi szinten iszom alkoholt (néha 2 sörnyit, néha 5 sörnyit) és még csak kétszer szólt azért, hogy szerinte túl sokat iszom. Mindkét alkalommal három sört ittam meg kb. 2-3 óra alatt.

Hozzátenném, már vele is volt olyan, hogy négyes társaságban voltunk és ő úgy berúgott pálinkától, hogy éjfél után semmire nem emlékezett, míg én csak pár sör mellett nagyon is tudtam magamról és én vittem haza, míg ő ordibált és magáról nem tudott.

És mondom, mindeközben úgy, hogy szinte minden más defekt (az első bekezdésben felsoroltak, amik közül ezzel-azzal mindenki rendelkezik) meg totálisan hiányzik belőlem. Ráadásul még sosem ittam le magam annyira, hogy ne emlékezzek a dolgokra és inkább gyakran iszom kevesebbet, mint mondjuk havonta párszor sokat. Ha te olyan vagy hogy havi kétszer nagyon berúgsz bulikon, én olyan hogy egy héten 7-ből 6-szor iszom, de sosem rúgok be nagyon úgy, hogy látszódjon.

Jogos vagy túl sok a félelem? Normálisabb ha havi kétszer iszod le magad döglésig, mintha heti 7-ből 5-6-szor iszol viszonylag keveset? Könnyen kicsúszhat a talaj? Milyen tapasztalataid vannak az alkoholistákkal? Te magad mennyit iszol? Miért kell rejtegetnem magam a nők előtt?

2015. okt. 19. 15:21
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
De nem az a lényeg, hogy milyen a szájhigiéniád vagy hogy érezni-e rajtad a piaszagot. Fogmosás reggel-este alap dolog A lényeg az, hogy iszol és nem akar senki egy függő ember mellett lenni, aki nem tudja letenni a piát. Néhány fiatal kimegy, iszik a haverokkal és erre fogják: azért isznak, mert haveroznak. Oké, keresek egy 30 éves pasit, akinek már nem ez a fontos, ez ennyire egyszerű :) 22 évesen még nem fogod ezeket átlátni, mert én sem láttam át, csak jó volt és kész. Ennyi idő alatt is sokat változhat az ember, férfiaknál lehet ez az "életérzés" tovább él. Majd ha komolyabb kivitelű leszel, akkor elérkezel egy olyan pontra, hogy vagy jobban rászoksz a piára vagy pedig leszoksz/jelentősen mérsékled ezt. A Te döntésed lesz. Hiába mondod, hogy tudsz uralkodni ez felett, hogy Te ezt kézben tartod... :)
2015. okt. 19. 16:23
 12/24 anonim ***** válasza:

Mintha apám hallanám... "nem vagyok alkoholista!!!" Aztán volt hogy napi 10 sör 3 zugivásként rövidek...

Alkoholista leszel, ha így haladsz. Tudom most jön a a "leszarom" a "meddógozom érte" meg a "aki nem iszik az meleg" dumák kombója :(

Sajnálom a leendő gyerekeid. Tudom milyen érzés egy alkesz gyerekeként felnőni

2015. okt. 19. 16:24
 13/24 anonim ***** válasza:

"hogyha nem bírnám letenni"

Az azt jelentené, hogy már olyan fázisban vagy, ahonnan nincs visszaút (legalábbis rendőri segítség és folyamatos felügyelet nélkül).

Értsd már meg, hogy az alkoholizmus nem attól függ, hogy AMÚGY megállod-e a helyed a munkában, randikon, ágyban.

Még az elején vagy, ezért MÉG nem tett tönkre az alkohol.

De ha már most függő vagy, akkor innen csak lefelé vezet az utad. Hogy milyen gyorsan (20 év vagy csak 20 hónap) - az attól is függ, hogy közben mi történik veled.

Elképzelhető, hogy pl. történik valami tragédia veled, melletted - és ez elég ok lesz ahhoz, hogy a 20 évből pikk-pakk 20 hónap legyen.

2015. okt. 19. 16:27
 14/24 anonim ***** válasza:

A hozzád hasonló zugivók és dohányosok szeretik azt hinni hogy nem érződik rajtuk semmi, óriásit tévednek.

A szag mellett árulkodó az arcbőr, a szemek állapota. állapota.

2015. okt. 19. 16:28
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
És még valami, a szag nem csupán a szájüregből tör elő, remekül konzerválja a hajad, a testszőrzeted, a ruhád és párolog a bőrödből.
2015. okt. 19. 16:35
 16/24 A kérdező kommentje:

10: Nem mondtam hogy normális vagy hogy követendő példa, amit csinálok. Írtam, hogy nincs más defektem, csak ez, vagyis ezt defektnek tartom magamon. Csak hogy annyi, de annyi ember van körülöttem is ezer más függőséggel, amik kihatnak az életére negatívan, mégis nekem ezt kell titkolnom.

Azért kell titkolni, mert ha én el is fogadom magam, a többség nem úgy gondol erre, mint elfogadhatóra.

11: Ugyanaz, mint a 10-esnek, plusz hogy régen sem voltam ilyen. Kb. 19 évesen kezdődött az egész, amikor egyetemre jöttem és elszakadtam az otthontól, a családtól. Segítséget ha keresnék, hol kaphatnék?

12: Pont hogy az apukám is alkoholista és mellé még leszar mindent. Egész nap csak gépezik, alszik, eszik és piál. Nem agresszív, nem bánt senkit, csak éppen leszar mindenkit magán kívül és a 8 órás munkaidőn kívül. Mostani fejjel nem tudom elképzelni, hogy igyak a gyerekem előtt, vagy közelében, vagy hogy piásan lásson a gyerekem. Pont hogy kifejezetten nagyon jó apa szeretnék lenni a negatív élményeim miatt.

14: Akkor ennyire leszarja mindenki? Odamegyek napközben a suliban 3 sör után egy szép, aranyos csajhoz délután 2-kor és simán felszedem, elhívom randira. A randira is piásan megyek, ott már az első randin csókolózunk, aztán pár randi után lefekszem vele. Mindez pl márciusban történt.

Akkor a szép lányok ennyire leszarják hogy piálok, ha szerinted amúgy szinte mindenki megérzi rajtam?

15: Van két lakótársam az albérletben (5 éve ismerem őket, közeli jó, őszinte barátaim), akik tudnak a dologról. Miután elkészültem (fürdés, hajmosás, rágó, fogmosás, dezodor), utána mindig odamegyek valamelyikükhöz és miután 20 centire hajolok hozzájuk, megkérdezem érződik-e rajtam valami. Az arcukba lehelek, beszélek, stb. direkt ezért és ők is tudják. Mindig azt mondják csak a jó, finom illatot érzik.

---------

Segítséget ha keresnék, hol kaphatnék?

2015. okt. 19. 16:46
 17/24 anonim ***** válasza:

10es vagyok, az az egyetlen baj, hogy te nem látod be, hogy ez kihat az életedre. Lehet úgy érzed most még nem, de ha nem hagyod alább ki fog hatni, biztosan, s nem csak a te életedre. Ha volt direkt ilyen a családban, akkor nem értem miért nem kerülöd el mindenestől az alkoholt? Nem lehet havi 1 bulizós piázással beérni?

Nagyapám alkoholista volt, meghalt 60 évesen, mindkét fia iszik, egyik nagyon vadul allandóan mióta ismerem, a másik ilyen alvós (de azért csipkelődő) típus, az utóbbi az apám. A nézésén is látom ha ivott, vagy a hanglejtésén, úgy van ahogy valaki írta, a bőrén is érződik.

Apám se állandóan részeg (bocsánat, vicces, ő így mondja), munkába soha nem iszik, vezető beosztása van, elmegy dolgozni, hazajon, eszik, leigya magát, alszik, felkel, iszik, alszik, elmegy munkába, hazajon s kezdi elölről, pedig annyira kár érte, okos, műszaki egyetemet végzett, annak idején még tanított is az egyetemen, de hiába okos értelmes ember, ezt nem tudja abbahagyni.. Én már rég nem lakom otthon, s annyiban hatott ez ki rám, hogy a férjemen ha megérzem az ital szagot undorodom érzésem lesz egyből, nem tőle, a szagtól. Szerencsémre ritkán iszik, de ha huzamosabb ideig inna én elválnék tőle.

A te döntésed, hogy mit kezdesz magaddal.

2015. okt. 19. 17:08
 18/24 anonim ***** válasza:
Remek a szaglásom, nekem nem kellene az arcomba lehelned anélkülis érzek minden ilyesmit, hiába leplezik mentollal meg szegfűszeget rágcsálva :D
2015. okt. 19. 17:19
 19/24 A kérdező kommentje:

17:

Tudom ehhez már inkább szakember, pszichológus vagy engem nagyon szerető ember kellene.

Ami őszintén érdekel: A piáláson kívül nem volt jó apa? Beszélgetett veled? Bement a szobádba? Érdeklődött felőled? Megölelt téged? Mondta hogy szeret? Megpuszilt? Mindig biztos voltál benne, hogy szeret és kiáll melletted?

+1: Ha a fentiek megvannak mind, akkor el tudtad volna neki nézni, hogy iszik?

2015. okt. 19. 17:25
 20/24 anonim ***** válasza:

Anonim Alkoholisták? Kezdő, alkoholizmustól függő embereket is bevesznke szerintem.

Mondjuk az első amit be kell ismerned, hogy nagyon erős hajlamod van a dologra.

2015. okt. 19. 18:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!