Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért nem akarnak a mai nők főzni? Én vidéken nőttem fel - teljesen normális volt, hogy a nők, lányok főznek, a férfiak pedig férfiak - megcsinálják a férfi dolgokat.
Mindenki elfárad munka után, én arra gondolok még, hogy esetleg sokat pepecsel főzéssel. Nem tudom, miket szokott főzni. A nagyon macerás ételeknek az én családom sem esik neki, ha kimerült, viszont egy rakás remek gyorsan elkészülő, kevés előkészítést és odafigyelést igénylő ételünk van, amit akár este munka után is összedobunk, hogy másnapra meglegyen, ha épp elfogyott az aktuális menü. Én otthonról viszem az ebédet munkahelyre, így olcsóbb, gazdaságosabb, és kiadós.
Te tudsz főzni?
A nők főznek, mosnak, vasalnak, takarítanak, stb., mert asszonydolog, a férfiak TV-t néznek, söröznek, fociznak, büfögnek, finganak, stb., mert ezek a férfias dolgok!
Mit nem lehet ezen érteni? :-) (És némelyik még szexel is. Persze csak neki jó, de ez már csak szőrszálhasogatás!
Miért nem tud kielégülni egy nő 3 perc alatt?)
F/60
Régen egy nő nem nagyon dolgozott, otthon volt a gyerekkel, persze, hogy sok ideje volt főzőcskézni. Manapság azonban már szerencsére a nők is kiteljesedhetnek egy karrierben vagy hobbiban, így nyilván csökken az az idő, amit házimunkával pl főzéssel töltenének. Nyilván alapvető dolog hogy egy férfi és egy nő tudjon főzni és egyéb módon gondoskodni saját magáról illetve a házról, lakásról, de mikor én 8-8-ig dolgozok és utána elmegyek edzeni, hazaesek hullafáradtan, nekem könnyebb rendelni valamit vagy útközben enni valahol, mint nekiállni főzőcskézni, nyugodtan el lehet égetni máglyán ezért.
Persze, szoktam főzni, de nem vagyok túl ügyes, nem szeretek sok időt vacakolni rá (max hétvégén, akkor szeretek lakomákat csinálni), de van egyéb más fontosabb dolgom mint az, hogy főzzek.
"Biztosan attól is függ a nők főzéshez való hozzáállása, hogy gyermekkorában mit látott az édesanyjától vagy nagymamájától. Ha azt látta, hogy szeretettel főznek a családnak, akkor teljesen természetes volna neki, hogy ő is így tegyen - fel sem merülne az, hogy a párja megkérje rá, mert ösztönösen így állna az egészhez. "
Ez abszolút nem igaz...
Én pl olyan családban nőttem fel, ahol nagymama kifejezetten örömét lelte a főzésben, anyukám se panaszkodott (nálunk mondjuk nem volt lehetőség erre az éttermi étkezésre, és arra meg még kevesebb, hogy drága apám odaáljon akár évente egyszer a tűzhely mellé)
Engem az idegenített el kamasz éveim végén attól, hogy rám, mint nőre legyen bízva a főzés, hogy a férfiak körülöttem MEGALÁZÓNAK éreztek női munkákat végezni.
Ha egy pasi ismerősöm elszólja magát, hogy ő főzött egyszer a barátnőjének, vagy isten ments kiporszívózta a lakást, akkor a társaság többi férfi tagja húzza a száját, hogy mekkora csicska.
Viszont ha a nő nem tud valamit (mondjuk bojlert szerelni, vagy mittudomén) akkor ugyanezek a férfiak mosolyogva bólogatnak, hogy hát igen, a nők nem tudnak a férfiak nélkül meglenni, meg hiába, vannak dolgok, amiket csak a férfiak tudnak megcsinálni.
Innentől nekem az egy dolog, hogy tudok-e főzni, vagy nem, aki lenézően tekint a női munkára, arra az emberre nem akarok, és nem is vagyok hajlandó páromként tekinteni.
Persze ez azzal jár, hogy én sem rohangálok a páromhoz minden csip-csup villanykörte cserével, meg redőnyt is szereltem már youtube vodeo alapján, hogy ne kelljen a páromnak 12 óra meló után.
Természetes, hogy az főz, aki kevésbé van lestrapálva.
Segíteni kell egymásnak, nem pedig a ilyen dolgokon lovagolni.
#25 Ok, hát akkor az a férfi, aki nem tudja teljesen egyedül eltartani a családját, az nem is igazi férfi..
Szomorú, hogy mára már kihalt ez a faj :(
De örülök, hogy így egymásra találtatok a férjuraddal ^^
Hát ja! Lehet az a baj, hogy a férfiak elnőiesedtek, a nők pedig elférfiasodtak. A világ tényleg megváltozott...
Akkor az nem túl pozitív tulajdonságom ezek szerint, hogy hagyományos pasi vagyok, és hagyományos nőre vágyom?
Pár dolgot én is tudok azért... :) tepertős pogácsa, kenyérbundában sült virsli, rakott krumpli, sertéspörkölt, stb... Sőt, még kovi ubit is gyártottam a héten. Viszont mégis más íze van ezeknek igazi női energiával és szeretettel elkészítve. Vagy nem?
Azért még hiszek a mesékben és a varázslatban... :)
18: Nekem amíg a nagymamám élt, teljesen kisajátította magának ezt a területet - és a konyhát is.
tilos volt bármihez nyúlni, még csak bemenni is a konyhában. Övé volt a teljhatalom.
Ezért aztán 2008-ig, nagymamám megbetegedéséig senki másnak a családban nem volt lehetősége és joga ilyesmivel foglalatoskodni. És szerinted aki 40, 60 éves koráig teljesen el van tiltva ettől a tevékenységtől, az később mennyire fog beletanulni vagy beleszokni a heti többszöri főzésbe??:))))
"női energiával és szeretettel elkészítve" - részben van benne valami. Ezért írtam korábban, hogyha a párod kényszer miatt főz, akkor az olyan is lesz...
Viszont szerintem nem nemfüggő, ha valamit egy pasi készít el szeretettel, az is ugyanolyan finom lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!