Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért támadják le azt a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért támadják le azt a férfit, aki azt merészeli mondani, hogy neki a smink nélküli lányok jönnek be inkább?

Figyelt kérdés

Több kérdésben/válaszban is láttam, hogy egy férfi ilyet írt, a válaszolók többsége pedig elkezdte mocskolni, hogy mit képzel magáról.

Miért nem képesek egyes nők elfogadni, hogy léteznek olyan férfiak, akiknek NEM tetszik a smink. Én is ilyen vagyok. Tudom, nincs jogom beleszólni, hogy sminkel-e egy lány, vagy sem, és nem is akarok. Ahhoz viszont jogom van, hogy eldöntsem, hogy tetszik-e nekem, vagy sem, vagy ahhoz, hogy elmondjam a véleményem. Ez miért zavar egyeseket?

2015. szept. 16. 19:06
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%

Nőként hozzászólva, az érvelésed jogos, de még mindig túlzottan általánosítás.

Saját környezetemben maradva: párom kereken közli velem, hogy jobban tetszem neki smink nélkül. És nem azért, mert a példához hasonlóan "vak" lenne a témára, hanem mert neki a bőrhibák, a karikák, az egyéb felsorolt hibák azt jelentik, hogy természetes vagyok, nem csak egy viselt maszk. :) Gondolom, nincs egyedül ezzel az ízlésével, a kérdező is hasonló lehet.

Szerintem ilyen témában nem lehet objektívnek lenni, ahogy azt te írtad. Mert önmagában az, hogy "szebb", relatív. :)

(Ettől függetlenül én is sminkelek, mert emberekkel dolgozva el kell adni magam, függetlenül attól, hogy teszem azt egy hete nem aludtam, karikás-pattanásos-stb vagyok. De azért jó tudni, hogy jobban tetszem "gyűrötten" és természetesen. :))

2015. szept. 17. 11:55
 22/31 anonim ***** válasza:

Ez egy anonim oldal, de a valóságban azt tapasztaltam, hogy kétfajta férfi utálja a sminket.

Az egyik a kamaszok egy része, vagy aki még nem teljesen nőtt ki a kamaszkorból, huszonévei elején. Ebben a társaságban az a bosszantó, hogy egyrészt nem ismerik fel a közepes sminket sem, másrészt úgyis tudjuk hogy öt év múlva teljesen más véleményen lesz.

A másik a paraszt. Nála nem elég hogy nem tetszik neki a "cicoma", de hasonló stílusban adja közre a véleményét is.

Én is szeretem, ha néha, de csak néha smink nélkül van a barátnőm, mert egy idő után már az lesz az intim.

2015. szept. 17. 12:12
 23/31 anonim ***** válasza:
78%

Mert kamuzik. Azt mondják, nem szeretik a sminkelt nőket, és fő a természetesség, mégis az agyonmázolt nőket nézik meg (a párom is....), ha én kevés sminkkel lépek utcára (mint ma is), alig néznek meg, na de ha erősebb sminkkel, úgy csekkolnak, hogy majd felbuknak a saját lábukban :D

Nem baj, ha ez jön be, csak akkor ne nyomják nekünk az oltovárit! :)

2015. szept. 17. 13:19
 24/31 anonim ***** válasza:
47%
Azért a "megnézik" és az "élnének vele" közt akad egy hajszálnyi különbség. :)
2015. szept. 17. 13:52
 25/31 anonim ***** válasza:
82%

én is nő vagyok, nőként szóltam hozzá a témához.

"Saját környezetemben maradva: párom kereken közli velem, hogy jobban tetszem neki smink nélkül. És nem azért, mert a példához hasonlóan "vak" lenne a témára, hanem mert neki a bőrhibák, a karikák, az egyéb felsorolt hibák azt jelentik, hogy természetes vagyok, nem csak egy viselt maszk."

erről beszéltem. ez az ő ízlése, mert valami jobbat gondol mögé, ha nem vagy kisminkelve. de most komolyan, nem lehet belátni, hogy ettől még az emberek döntő többségének az tetszik? és hogy szebbé tesz? nem igazivá, nem állítom hogy jobb aki sminkel vagy bármi hasonló.

nem mondtam hogy mindenkinek a smink tetszik, el sem hagyta a számat ez. ezért használtam a többség szót pl, és egyebeket.

én önmagához képest értem, hogy valaki szebb vagy sem. azt pedig meg lehet állapítani.

bármit meg tudsz vizsgálni objektíven, ha akarod. nem hasonlítottam egymáshoz két különböző embert.

2015. szept. 17. 14:23
 26/31 anonim ***** válasza:

"nem hasonlítottam egymáshoz két különböző embert"

Akkor viszont eleve nem rólad van szó a kérdésben. Valahol vicc, hogy a kérdező szóvá teszi, bárhol ha hozzászól, és mások véleménye mellett elmondja a sajátját, letámadják érte (mert nem értik, hogy nem megváltoztatni akar vagy másoknak előírni mit tegyenek)... majd mikor ennek a miértjére itt rákérdez, ugyanúgy megy az értetlenkedés. Engem is irritál, tudom a különbséget semmi és minimális közt, ennyi. Senkit nem akarok lebeszélni róla, felőlem pandaszemeket is mázolhat, vagy lehelet vékonyan korrigálhat szem alatti karikát, ez ízlés, ez szubjektív, talán legyen már jogom hozzá. Ugyanúgy, ahogy egy nőnek is teljes joga van dönteni arról, akar-e sminkelni vagy sem. Nem nekem akar tetszeni, így nem is tudna, nem kell ezen felháborodni. Valamit elmondani, mert témába vág még nem egyenlő a korlátozással vagy ítélkezéssel. Ennek ellenére zsinórban és törvényszerűen mindig hisztit vált ki.

2015. szept. 18. 00:07
 27/31 anonim ***** válasza:

miért ne lenne rólam szó a kérdésben?

itt arról volt szó, hogy egy adott nő sminkkel vagy smink nélkül néz-e ki jobban. tehát nem kell két különböző embert összehasonlítani.

az irritáló, amikor azt mondják hogy meg tudják állapítani hogy valakin minimális vagy semmi smink nincs, csak úgy ha az utcán elhalad mellettük valaki. ennyi idő alatt nem tudod eldönteni, nem tudod annyira megnézni. mégis mindenki olyan okos.

persze a vita végén mindig az a legutolsó, kétségbeesett érv, hogy ezt nem tudod objektíven megállapítani, vagy ez szubjektív, ez relatív. ez nem egészen így működik. mindent visszavezethetsz a tudományra. itt pl evolúciósan az alakult ki mindenkiben, hogy az tetszik, aki egészséges. mert annak vannak a legjobb génjei, az a vonzó neked. és ezért hazudik általában az, aki azt mondja hogy neki a smink nélküli vs sminkelt csaj közül a smink nélküli tetszik. a pattanások, a büdös száj, a rossz fogak, a töredezett haj, a soványság, a kövérség stb, ezek mind azért nem tetszenek az embereknek, mert egészségtelen. ezért minden amivel ezt eltakarhatod, jelen esetben a smink, az tetszik az embereknek. gondolj csak arra, hogy ha van egy pattanásos, ragyás arcú fiú, aki ráadásul nem is sminkel, nem is sminkelhet mert leszólják, hogy beszopta. az se tetszik senkinek. max egy hasonlóan csúnyának. az a baj, hogy általában az szidja a sminket lányok közül is, aki nem tud, valami okból nem akar sminkelni, vagy önbizalomhiányos. ez elég furcsa nekem, mert a külsőmet tekintve nekem sincs sok önbizalmam, nem is sminkelek valami sokat, mégis látom, hogy sminkkel szebb vagyok, szebb más is.

tehát nem baj az, ha neked vagy másnak nem tetszik a smink, csak nem kell hülyeségeket beszélni mellé.

2015. szept. 18. 13:54
 28/31 anonim ***** válasza:

Szépségről beszélsz folyamatosan. Hogy egy nő így szebb vagy úgy. És ténylegesen hasonlítgatsz, csak nem máshoz, hanem saját magához. :)

Ez a téma sosem lesz objektív. Mert ami neked szép, nekem lehet, hogy nem. Függetlenül attól, hogy van-e rajta smink, vagy nincs. :)

Egy szóval sem vitattam, hogy te a többségről beszéltél, de adott kérdésben nincs olyan, hogy többség. Lehet alapul venni a kutatásokat, meg a sok nőklapjás okosságot, hogy a szabályos arc meg a szőkék meg a genetikailag programozottság, de attól még szubjektív maszlag marad. :)

Ettől a véleményed még nem ér kevesebbet, és ahogy elsőre is írtam, jogosnak tartom részben, de a "többség" miatt túlságosan általánosítasz, ami megint csak elferdíti a dolgokat, ahogy az eredeti kérdés is rávilágított. "Miért nem képesek egyes nők elfogadni, hogy léteznek olyan férfiak, akiknek NEM tetszik a smink."

2015. szept. 18. 15:20
 29/31 anonim ***** válasza:

"miért ne lenne rólam szó a kérdésben?

itt arról volt szó, hogy egy adott nő sminkkel vagy smink nélkül néz-e ki jobban"

Nem, tényleg nem érted meg. A kérdés arról szól, hogy miért támadják le azt a férfit, aki hozzászólva egy beszélgetéshez megosztja az ízlését (mert kérdezik, mert témába vág), nem pedig azon, hogy hogyan néz ki jobban a nő, mint tényszerű kijelentés. Személyes ízlés, nehéz ezt felfogni?

Tényleg ezért lehetetlen normálisan beszélgetni ezen az oldalon, ha azt mondom, én személy szerint jobban szeretem a kék színt, leugatnak (nem te, mert te civilizáltan írtál), hogy én miért bírálom a kék színt, én miért mondom azt, hogy az jobb a többinél? Holott rohadtul, egy szóval sem mondok ilyet. Nekem tetszik, ha egy lány nem leplezi az anyajegyét, hogy nem tökéletes a szeme alatti rész, mert ettől emberi, a hibáival együtt szerethető. Ez egy ízlés, másnak más tetszik, ennyi. A kérdés az erre kapott letámadásokról szólt, és nem arról, hogy most kell-e smink vagy sem.

2015. szept. 18. 15:47
 30/31 anonim ***** válasza:
60%
A példának belinkelt képnél olyan nagy a különbség, hogy az jutott eszembe, ha valakinek tényleg smink nélkül tetszik, az talán azért van, mert tudatosan vagy tudat alatt úgy gondolja, hogy a csajnál kisminkelt állapotában neki nem lenne esélye. Én ugyan sminkpárti vagyok, de észrevettem magamon hasonló gondolatokat, és pontosan úgy fogalmaznám meg, ahogy egy fenti sminkellenes válaszoló, egy két kis hibától lesz "emberi". Mert egyébként tökéletes hozzáférhetetlen szépség lenne. Vagyis magunknak is hazudunk. Ezzel egybe esik a nők tapasztalata, hogy sminkelve jobban megnézik őket. És jogossá teszi a leugatást.
2015. szept. 18. 20:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!