Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Támogatnád-e, hogy kötelezővé tegyék a házassági szerződést?
Nem.
Férjnél vagyok, nincs semmiféle szerződésünk. Brrr. Bízom a férjemben, hogy ha netán valamikor elválnánk, akkor sem nyúlna le...csak azt vinné, ami megilleti. És én is pont így cselekednék. Nem vagyok áruló, nem vagyok link....én még tudom, mi a tisztesség.
Aki akar, kössön szerződést. Szíve joga. De engem még a gondolat is elborzaszt... A szerelem, a házasság nem erről szól...mi értelme van így bárkivel is összeházasodni, ha még a minimális bizalom sincs meg egymás iránt..ráadásul már előre a váláson gondolkozunk?? Jajj. Szörnyű.
Az egy dolog, hogy hol nem ártott volna.
De nehogy már törvény által kényszerítve legyen erre egy pár, csak mert X számú ember haragszik a saját exére, meg a szomszédéra, mert többet kapott váláskor, mint ami jár.
Ez baromira gyerekes hozzáállás.
Persze, mulyáknak biztos jó lenne. Döntsön mindenben az állam, mint régen anyuci, fogja a kezünket.
Ez kb. olyan kérdés, mint anno az a másik, hogy minden 30 évet betöltő ember mellé kötelező jelleggel kirendelnének egy párt.
Gyerekek, nem kéne már felnőni? :)
Nem.
Aki akar, kössön szerződést, aki nem akar, az ne.
"Az a baj, hogy van a jog, meg van az igazságosság. Nem baj, ha a felek igyekeznek ezt a kettőt egybe olvasztani. Ismerek olyan párt, akik huszonévek után mentek szét. Gyerek nem volt. Mindketten folyamatosan kerestek, de a feleség azon felül, hogy ő is bevásárolt, semmi egyebet nem fizetett. Sem rezsit, sem felújítást, sem benzint, semmit. Mindent a férj állt, leszámítva mondjuk a kaja felét. Mikor elváltak, a nő mindennek a felét követelte, és meg is kapta, mert jog szerint az övé volt. Csak ugye ha igazságosak akarunk lenni, nem illette meg. Na, náluk nem ártott volna egy házassági szerződés."
Ez szemétség volt a nőtől. Ezért mondom, hogy aki akar, nyugodtan csináljon házassági szerződést, mert másképp megeshet az ilyen. Viszont ne legyen kötelező.
Nem. Szerintem a feleknek joga van eldönteni akarnak-e szerződést kötni. Ha valaki akar az köt. Aki meg nem akar mert felesleges azt megkíméli az ügyvédi díjtól.
Többnyire a paranoid pasik támogatják, de sokuk abba helyzetbe sincs, hogy egy házasságnak a közelébe szagoljanak. Manapság azért akad bőven közös megeggyezéses válás és már nem olyan ritka, hogy a nő visz be több vagyont.
Szerintem jobb megadni a lehetőségét valaminek amit ha valaki akar megléphet, mint megfosztani a választástól anélkül, hogy élet vagy közbiztonság veszélyben lenne. Ennyi erővel a hitel felvételt is megtilthatnád hisz az meg ráfizetés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!