Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Támogatnád-e, hogy kötelezővé tegyék a házassági szerződést?
Ellenezném. Azért ennyire ne korlátozzuk már az emberek szabadságát. Ráadásul csinálunk egy sor papírmunkát olyan helyzetekben, amikor nincs is rá szükség, nem is akarják.
Akik írni akarnak házassági szerződést, azok úgyis írnak.
Ezt szerintem csak azok támogatnák, akik szeretnének szerződést kötni, de kis gyáva kukacok ahhoz, hogy ezt a másiknak megmondják. "Jaj, drágám, én nem akarom, nekem nem lenne fontos, de hát tudod, a törvény...".
Azt viszont szívem szerint kötelezővé tenném, hogy az ilyeneknek soha ne lehessen hosszabb kapcsolatuk, bár tudom, ez nem lehetséges. :)
Egy házasságnak, komoly kapcsolatnak semmi értelme, ha a két fél annyira nem képes, hogy az anyagi viszonyokat tisztázza egymás között.
Ez egyébként kicsit olyan, mint ha azt mondanánk, hogy törvény határozza meg, mennyi legyen egy kapcsolatban egy héten a minimális szex, milyen esetekben hogy osszák meg a házimunkát, lehessen-e közös bankszámla, vagy sem, stb.
Mindent, mindent hozzunk törvénybe, csak az Isten szerelmére, nehogy véletlenül kommunikálni kelljen a társammal és megoldani a konfliktusainkat, mert ahhoz soha nem növünk fel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!