Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Támogatnád-e, hogy kötelezővé...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Támogatnád-e, hogy kötelezővé tegyék a házassági szerződést?

Figyelt kérdés
Megelőzve ezzel a váláskori bonyolult és drága jogi eljárást. Kiszűrné a hozományvadászokat. Biztosítaná,hogy válás után ne nullázzon le az exed vagy,hogy a halálod esetén a gyermekeid elől ne happolja el az örökséget.

2015. szept. 15. 08:58
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
Nekem 8
2015. szept. 15. 08:59
 2/22 anonim ***** válasza:
36%
Igen, sőt alap annál a félnél, aki pl. lakással, céggel rendelkezik, mert manapság nagyon gyakori, hogy bizonyos nők kinéznek maguknak vagyonosabb férfiakat, lenyomoztatják, és utána lépnek feléjük.5-10 évet lehúznak velük, és a pasi vagyonának viszik a felét (jobb esetbe! ). Beleértve a céget is. Mert természetesen rosszabb esetbe a bandájukkal megfenyegetik a pasit, és vagy aláírja a lemondást a lakásáról+vagyonáról, vagy elintézik) ezek a nőcik ágálnak a legjobban a vagyonjogi szerződés ellen.
2015. szept. 15. 09:05
 3/22 anonim ***** válasza:
*lenyomoztattják(bank szla, vagyoni helyzet, cég helyzete NAV bevallásai stb.)
2015. szept. 15. 09:06
 4/22 anonim ***** válasza:
29%
2+ A romániai magyar nők jellegzetes lépései egyébként
2015. szept. 15. 09:06
 5/22 anonim ***** válasza:
86%

Ellenezném. Azért ennyire ne korlátozzuk már az emberek szabadságát. Ráadásul csinálunk egy sor papírmunkát olyan helyzetekben, amikor nincs is rá szükség, nem is akarják.

Akik írni akarnak házassági szerződést, azok úgyis írnak.

Ezt szerintem csak azok támogatnák, akik szeretnének szerződést kötni, de kis gyáva kukacok ahhoz, hogy ezt a másiknak megmondják. "Jaj, drágám, én nem akarom, nekem nem lenne fontos, de hát tudod, a törvény...".

Azt viszont szívem szerint kötelezővé tenném, hogy az ilyeneknek soha ne lehessen hosszabb kapcsolatuk, bár tudom, ez nem lehetséges. :)

Egy házasságnak, komoly kapcsolatnak semmi értelme, ha a két fél annyira nem képes, hogy az anyagi viszonyokat tisztázza egymás között.

2015. szept. 15. 09:10
 6/22 anonim ***** válasza:
Kötelezővé nem tenném, mert erre nem lehet kötelezni az embereket, és esetleg olyan kapcsolatokban is problémát okozna a szerződés körüli fillérezgetés, ahol alapból ez az egész szóba sem kerülne, és nincs is rá szükség. Ugyanakkor nem tartom rossznak a házassági szerződést, bár elsőre nagyon megsértődtem a feleségemre, mikor annak idején felhozta a dolgot. Aztán láttam, hogyan ment gallyra a sógornőm házassága nem egész egy év alatt, és beláttam: bárki megkergülhet, és akkor elégedetten vihetne magával olyasmit, amihez semmi joga nincs. Még jó, hogy náluk is volt szerződés.
2015. szept. 15. 09:24
 7/22 anonim ***** válasza:
100%
A házasságba bevitt és ajándékba kapott vagyon különvagyon, válásnál nincs osztozkodás, azé lesz, akié volt. A házasság alatt szerzett vagyon közös, azt kell osztani váláskor.
2015. szept. 15. 09:27
 8/22 anonim ***** válasza:
100%
A 7-es választ kiegészíteném azzal, hogy az örökség is ilyen. Az sem lesz soha közös.
2015. szept. 15. 09:34
 9/22 anonim ***** válasza:

Ez egyébként kicsit olyan, mint ha azt mondanánk, hogy törvény határozza meg, mennyi legyen egy kapcsolatban egy héten a minimális szex, milyen esetekben hogy osszák meg a házimunkát, lehessen-e közös bankszámla, vagy sem, stb.

Mindent, mindent hozzunk törvénybe, csak az Isten szerelmére, nehogy véletlenül kommunikálni kelljen a társammal és megoldani a konfliktusainkat, mert ahhoz soha nem növünk fel!

2015. szept. 15. 09:38
 10/22 anonim ***** válasza:
Szerintem pedig mindenki dontse el maga, szeretne-e ilyen szerzodest kotni (en partolom a hazassagi szerzodest, de el kell fogadni, hogy mas nem feltetlenul igy gondolja).
2015. szept. 15. 10:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!