Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek, hogy a tőlem szegényebbek ne nézzenek beképzeltnek?
Gazdag családból származó lány vagyok, de én úgy érzem, hogy sose kérkedtem a pénzünkkel, nem járok méregdrága ruhákban, nincs kocsim, lakásom, hipermenő telefonom, stb, és tudom, hogy ez a pénz nem az enyém, nem én dolgoztam meg érte, ezért nem is szórom két kézzel. Viszont sok ember még így is beképzeltnek tart, de egyszerűen nem tehetek róla, hogy én megengedhetem magamnak a mozit, éttermet, koktélozást, nyaralást, ilyesmi, most ha egyszer telik rá, akkor miért ne mennék el néha? Ráadásul nem posztolom folyton a facebookra...
Lányokon és fiúkon is éreztem már ezt, de nem tudom, mit tehetnék ez ellen. Soha ne beszéljek olyanokkal, akik nálam szegényebbek? Vagy ne meséljek soha semmit, ami velem történt?
19/L
Ugyanebben a cipőben járok. Egy darabig megpróbáltam megérteni azokat, akik emiatt nagyképűnek tartottak, aztán rájöttem, hogy az irigységet nem lehet megérteni. Most már egy ideje letojom, ki mit gondol, akikkel jóban vagyok, azokat úgysem érdekli az anyagi helyzetem. A többiek meg nem érdekelnek, tartsanak nagyképűnek ,vagy akárminek, ha jól esik nekik.
23/F
Minél idősebbek leszünk, annál inkább kijönnek a különbségek. Egy kisiskolás gyerek még szívesen játszik bármelyik másikkal. Egy elitgimnáziumba járó mellől elkopnak a szakmunkástanuló barátai.
Beszélhetsz szegényebbekkel, de ha látod, hogy nem ért meg, idegesíted már azzal is hogy spontán beszélsz magadról (lásd hármas válaszoló), akkor tarts tőle távolságot a továbbiakban. Mindkettőtök érdekében. Nincs más megoldás. Soha nem fogsz tudni velük egyenrangú kapcsolatot kialakítani. Keresd azokat, akikkel kölcsönösen jól érzitek magatokat egymás társaságában, ezek valószínűleg azok lesznek, akik sok szempontból hasonlóak hozzád.
Első válaszoló vagyok.
Sztem értelmes emberek nem az anyagi helyzet alapján ítélik meg a másikat. Amúgy egyesek a legátlagosabb dolgokat is nagyképűségnek veszik, pl. ha étteremben ebédelsz, vagy külföldre utazol, vagy nyaralód van a Balatonnál, én ebben nőttem fel, így simán meséltem bárkinek az ilyen programjaimról, de nem gondoltam, hogy ez olyan nagy szám lenne, aztán később ledöbbentem, h már ezekért is egy nagyképű burzsujnak tartottak. Pedig én nem szoktam menőzni, nekem sincs kocsim, se ájfonom( csak valami 5 éves régi telefonom van), lakásom az van, de jelenleg ki van adva, most még nem ott lakom, úgyhogy arról nem szoktam beszélni senkinek.
Szerintem az étteremben ebédelés, külföldi utazás és balatoni nyaraló nem a legátlagosabb dolgok a mai Magyarországon...
Amúgy mesélhetsz arról, hogy mi történt veled, de ha azt a szintet üti, hogy folyton csak az utazgatásról, éttermekről és hasonlókról beszélsz, az nyilván sok. Nem hiszem, hogy nem történik az életedben olyan dolog, ami a szegényebbekkel is (Iskola? Munkahely? Sport? Akármi hétköznapi?), ami közös téma lehetne.
Természetesen mesélek hétköznapi dolgokról is, ügyelek is rá, hogy inkább ez legyen a téma.
Kocsim azért nincs, mert még jogsim sincs. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!