Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért probléma ha nekem számít, hogy a partnerem jól keressen?
Előre lekötném, nem "csinibaba vagyok és azt akarom hogy valaki kitartson mert különben letörik a körmöm" típusú nő vagyok. A helyzet az, hogy a családom jómódú, keményen megdolgozott azért az életszínvonalért amiben felnőttem és én szeretném ugyanezt biztosítani a leendő családom számára.
Elvárom hogy a barátom se minimálbérért dolgozzon hanem hozzám hasonlóan minimum 200-at hozzon haza amiből már nem éldegélni lehet hanem jól éldegélni. Minden évben nyaralni meg kisebb kiruccanásokra elmenni. Ettől anyagias lennék? Olyan nagy elvárás lenne, hogy a férfi annyit keressen legalább mint én?
Ha valaki teljesen csóró semmi ambíciója nincs az életben (mert ugye rossz háttérből is ki lehet törni ha valaki leleményes de célok, elképzelések nélkül elég nehéz) akkor az nálam nem játszik, mint partner.
Természetesen nem ez az elsődleges szempont, ismerkedéskor sem szoktam felhozni... Természetesen fontos az is, hogy a nő is képes legyen a férfi fizetése nélkül megállni a saját lábán. Sokan mondják hogy a pénz nem boldogít mégis jobb ha van mintha nem lenne...
Szerintetek?

Nekem nincs (nem volt) ilyen kimondott elvárásom, de tény, hogy ismerkedéseim során nem igazán találtam szimpatikusnak, ha egy férfi csak nyavalygott, hogy milyen keveset keres, vagy már X ideje nincs munkája (de kb. semmit nem is tett azért, hogy legyen).
Mostani páromról nem tudtam, hogy mennyit keres. Annyit láttam, hogy céltudatos, ambiciózus, felelősségteljes. Tudtam, hogy van egy jó szakmája, állása, és még szeretne tovább fejlődni a szakterületén. Ez nekem szimpatikus tulajdonság. Amúgy fogalmam sincs, hogy pontosan mennyit keres, de nem csóró, és nem is siránkozik. Csak annyit tudok, hogy szeretne jobban keresni és tesz is érte.
Visszatérve a korábbi élményekre: nekem nem a csóróság volt a bajom az említett pasikkal, hanem a hozzáállásuk. Ilyen személyiségű férfiba nem tudnék beleszeretni, aki nem vállal felelősséget a saját életéért, döntéseiért, csak panaszkodni tud.

Ez nem is sok, volt olyan hogy a szüleim több mint havi fél millát kerestek és mégsem éltünk magas életszínvonalon.
Havi 200 még nem is sok..
Havi 800- 1 millió aminál már magasabb életszínvonalon lehet élni.
Nagyon nagy a szegénység vagy sokan nagyon össze vannak zavarodva.

Pontosan így van, aki szegény és fúj a másikra a pénze miatt, ahelyett hogy tenne azért, hogy neki is legyen, az valójában nem is akar változást. Vagy legalábbis nem munkával megszerzett változást, inkább csak amolyan sült galambot arany tányéron. .. .
Nah, azért mégis van benned emberség kérdező, már azt hittem a színvonal alatti szerelem nem is játszik nálad. Pacsi.

"Ha valaki teljesen csóró semmi ambíciója nincs az életben"
Miből gondolod, hogy aki szerényebb körülmények között él, annak nincsenek ambíciói? :) És miből gondolod, hogy aki talpraesett, az mindig meg fogja állni a helyét az életben? Semmi sem garancia. Noha elfogadható, hogy tartani szeretnéd az életszínvonalat, de elképzelem a pillanatot, amikor összejössz valakivel, szerelmes leszel belé, és idővel fény derül a valós anyagi helyzetére, hogy mondjuk csak 120 ezret keres havonta. Akkor lesajnálkozó arccal szakítasz vele? Vagy erre sor sem kerülhet, mert már az első randin rákérdezel a fizetésére? :D Akkor aztán szép lehetsz...:P

te fröcsögsz nem én,még egy kérdést se tudsz normálisan leírni
lehoz
vissza szólogatnak a tök normális válaszra,mert ugye mem se***nyalós válasz mint a többi :,D
hanem építő jellegű,és mély emberi érzésekre kitérő válasz volt
tanulhattok csak tőlem,hiába a puffogás,emberségben is lemaradtok
először leírja : az nem kell neki aki nem 200 körül keres
aztán már csak az nem kell,aki léhűtő és nem akar tenni a jövőért,aki full csóró,nincstelen
össze vissza kattog,
és ez még elhinné igaza van.
az meg hogy a palidat zavarja hogy többet keresel,hát azt hagyjuk inkább...az még erősebb téma lenne
sőt ez egy tipikus papucs hozzá állás
az miféle férfi aki a pénztől érzi csak magát annak??
ha nincstelen lennék is tudnám egy igazi férfi vagyok
A férfi :D oszt lehet bújni mögém.
nagyon nagy gondok vannak az ilyen kisebbségi komplexes pasikkal,mint a barátod is
meg az olyanok akik ebből gondot csinálnak.
meg ők akarnak család fenntartók lenni
még akkor is ha keresnek 40 ezret
jó ez tényleg off téma,de tanulságos :)
a lehetőségeket meg keresni kell,ezért én nem ítélem el azt sem aki mondjuk bűnözésből él magas színvonalon

# 15: Hidd el, a gyakorlatban tényleg úgy működik, hogy nulla végzettséggel sírnak az emberek, hogy jaj, hát nekik esélyük sincs többre vinni, örülhetnek, ha valami munkát kapnak. Volt olyan pasi, aki ragaszkodott hozzá, hogy a lakása közelében találkozzunk, mert neki nincs pénze buszjegyre! Kiderült, hogy évekkel ezelőtt elveszítette a munkáját, azóta elvállalt egy kényelmes, de nagyon rosszul fizető munkát, és ebben éldegél kényelmesen. Eszébe nem jut változtatni rajta, csak panaszkodik, hogy milyen pocsékul keres... (megjegyzem, olyan szakmája van, amivel akármilyen mellékest bevállalhatna, de nem...)
De az exem is ilyen volt... panaszkodott folyton, hogy már unja a munkáját, de nem változtatni nem mert. Mert ő csak ahhoz ért... de a világ meg nem ilyen! Folyamatosan új kihívásokhoz kell alkalmazkodni, és igen, az alkalmazkodásra képtelenek komoly gondban vannak! De ez nem a világ hibája!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!