Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg nagy elvárás, hogy a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg nagy elvárás, hogy a családja legyen az első?

Figyelt kérdés

Két hete született meg a kislányom és férjemmel úgy beszéltük meg hogy az első hat hét a kis családunkról szól. Otthon végzős munkája van, így rugalmasan osztja be az idejét. Nem is volt gond eddig.

Erre most egy hétre ide akarja költöztetni a másik házasságából született gyerekét mert az ex nyaralni megy a hapsijával. Én ezt nagyon nem szeretném. Egyrészt egy ilyen pici baba mellé nem hiányzik egy hiperaktív hétéves. Másrészt nekem is kell a pihenés, és akkor is zavaró egy ekkora gyerek ha egyébként a férjem viszi a házimunkát. Ráadásul akkor hol marad a meghitt együttlét az új kis családunkkal?

Úgy érzem mi nem vagyunk neki elég fontosak. :(

2015. jún. 29. 08:39
1 2 3 4
 21/31 Beviz Elek ***** válasza:
62%

Elvált szülők gyermekeként valóban közönséges választ tudok erre írni, de csak azért, mert mi tudjuk hogy milyen ezt gyerekként átélni.

Ugyan ilyen volt a mostohaanyánk

2015. jún. 29. 11:59
 22/31 anonim ***** válasza:
74%

"És nagy segítség lenne például édesanyámék, de ő nem jön mert a férjem azt mondta ne hívjuk majd ő segít."

Ha te így gondolod és szeretnéd, meg neki sem túl megterhelő, akkor hívd el nyugodtan.

2015. jún. 29. 12:00
 23/31 A kérdező kommentje:

Eleinte szó volt róla hogy anyukám segítene. Itt lett volna péntektől vasárnapig és szerdánként. De a férjem nem szerette volna. Azt szerette volna ha ez a pár hét hármunkról szól, szokjuk egymást a babával. Sokat segít a férjem, nem mondom hogy nem. Nekem jóformán csak a főzés és a baba marad. És még így is soknak érzem. Úgy tűnik anyósomnak van igaza és nem vagyok anyának való.

Mindenkinek köszönöm a válaszokat.

2015. jún. 29. 13:12
 24/31 anonim ***** válasza:

A frászt van igaza anyósodnak!

Ez egy komplikált dolog, én se örültem senki "segítségének", mert minek, - tökéletes házi ember vagyok, kötetlen munkaidőben. Viszont én nem bírtam máshogy látni a dolgot, mint az egyik gyerekem, meg a másik.

Arra is gondolhatnál, hogy a férjednek ez meg eléggé kényszerhelyzet is, mégis mit csinálna a nagyobb gyerekével?

de ez sehogy se érinti a te két hetes anyaságodat!

2015. jún. 29. 13:18
 25/31 anonim ***** válasza:
89%

Én sem értem hogy jön a nagymama/gyerek összehasonlítás?

Azért az ember kiskorú gyerekének nagyobb szüksége van az apjára, mint a felnőtt önálló életet élő lánynak az anyjára.

Ha anyukád jöhet, akkor gondolom anyósod is akar. Akkor meg őt is el kéne viselni, feltételezem férjed így előzi meg a vitát.

Férjednek meg lehet az esik rosszul, hogy szerinted ő nem elég segítség és csak anyukád tudná jól.

2015. jún. 29. 13:24
 26/31 anonim ***** válasza:

Szerintem ez nem nagymama-gyerek összehasonlítás, csak most így elsőre a kérdezőnek ijesztő a helyzet és úgy érzi, jól jöhet a segítség.

Egyébként én is úgy gondolom, hogy ha a nagymama közel lakik, néha átugorhat kicsit vigyázni a gyerekekre, ha ez neki sem probléma, ebben nincs semmi.

Én azt is elhiszem és megértem, hogy ezt így most kicsit soknak érzed hirtelen, de tényleg el kell fogadnod, hogy neki a másik kicsi ugyanúgy a gyereke és ha szükség van rá, akkor szívesen vigyáz rá egy ideig.

2015. jún. 29. 13:34
 27/31 A kérdező kommentje:

Mindenki azt hiszi hogy nem szeretem Dávidkát. Pedig dehogynem. Három éve vagyunk együtt a férjemmel. Nagyon sokat volt nálunk, több hetet is és sokszor csak ketten voltunk amikor a férjem még munkahelyen dolgozott. Rengeteget játszom vele. Tényleg sokat mert nehéz lekötni és a tv elé sem lehet leültetni mert az anyja nem engedi. Viszont most nekem ez sok lenne. Nem tudok futkosni utána, egész nap puzzlezni, játszani. Még a saját babámhoz sincs energiám sokszor. Tudom szar vagyok, mert más anyák a kisujjukból kirázzák a gyereknevelést, akár 3-4 gyerekkel is de nekem nem megy.

És Dávidka olyan mint a tornádó. Muszáj lemozognia magát. De vele nem tudok kiülni egy játszótérre mondjuk.

2015. jún. 29. 18:58
 28/31 anonim ***** válasza:
Akkor majd az apukája leviszi a játszótérre. Ezt meg kell tudni oldania.
2015. jún. 29. 19:56
 29/31 Beviz Elek ***** válasza:

Ne haragudj, elnézést kérek minden bunkó rosszindulatú magyar nevében. Mi ilyenek vagyunk...

Tudjuk hogy nagyon szereted Dávidkát, mintha saját gyermek lenne. Pár dolog ami miatt véletlenül félreèrtettünk:

-nagy elvárás-e hogy a családja legyen az első? Ezek szerint Dávidka nem tartozik a családba?

-6 hét a családotokról szól, Dávidka nem fér bele!

-"hol marad a meghitt...". Szintén utalás hogy egy nemkívánatos dög az a gyerek.

+az utólagos hozzászólásaid.

Igen, biztos hogy neked ilyenkor rossz rohangálni egy másik gyerek után, bár rengeteg anya megoldja.

Egy 7 éves gyerek már nem túl pici. Több ismerősnél megoldható volt hogy apuci munkahelyén üljön be a sarokba és játszon. Nem mellékesen (bár nevelés kérdése), több családban megoldható hogy segítsen.

2015. jún. 30. 06:38
 30/31 anonim ***** válasza:

Na jó (12-es vagyok) Dávidka olyan , amilyen - ott az apuka, leviszi a játszótérre, mert te nyilván nem viheted a kéthetest! (♥ - gratulálunk, amúgy)

Nekem szimpatikus, hogy a férjed ilyen tevékeny, és nem akarja, hogy odaköltözzön bárki nagymama, de hát én is lefogytam 3-4 kilót, az első hónapban - szóval persze, odveszi a másik gyerekét, de a tökét is el fogja hagyni, ah rendesen csinál mindent.

Azt látom, egymás családjaival nem valami felhőtlen a viszonyotok, ő elutasítja a te anyukádat, anyósod bunkó megjegyzése meg engem is taszít.

És letehetitek a srácok a TV elé, ha nincs rá energia, anyuka a saját háztartásában alkothat szabályokat..

2015. jún. 30. 07:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!