Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg nagy elvárás, hogy a családja legyen az első?
Két hete született meg a kislányom és férjemmel úgy beszéltük meg hogy az első hat hét a kis családunkról szól. Otthon végzős munkája van, így rugalmasan osztja be az idejét. Nem is volt gond eddig.
Erre most egy hétre ide akarja költöztetni a másik házasságából született gyerekét mert az ex nyaralni megy a hapsijával. Én ezt nagyon nem szeretném. Egyrészt egy ilyen pici baba mellé nem hiányzik egy hiperaktív hétéves. Másrészt nekem is kell a pihenés, és akkor is zavaró egy ekkora gyerek ha egyébként a férjem viszi a házimunkát. Ráadásul akkor hol marad a meghitt együttlét az új kis családunkkal?
Úgy érzem mi nem vagyunk neki elég fontosak. :(
Elvált szülők gyermekeként valóban közönséges választ tudok erre írni, de csak azért, mert mi tudjuk hogy milyen ezt gyerekként átélni.
Ugyan ilyen volt a mostohaanyánk
"És nagy segítség lenne például édesanyámék, de ő nem jön mert a férjem azt mondta ne hívjuk majd ő segít."
Ha te így gondolod és szeretnéd, meg neki sem túl megterhelő, akkor hívd el nyugodtan.
Eleinte szó volt róla hogy anyukám segítene. Itt lett volna péntektől vasárnapig és szerdánként. De a férjem nem szerette volna. Azt szerette volna ha ez a pár hét hármunkról szól, szokjuk egymást a babával. Sokat segít a férjem, nem mondom hogy nem. Nekem jóformán csak a főzés és a baba marad. És még így is soknak érzem. Úgy tűnik anyósomnak van igaza és nem vagyok anyának való.
Mindenkinek köszönöm a válaszokat.
A frászt van igaza anyósodnak!
Ez egy komplikált dolog, én se örültem senki "segítségének", mert minek, - tökéletes házi ember vagyok, kötetlen munkaidőben. Viszont én nem bírtam máshogy látni a dolgot, mint az egyik gyerekem, meg a másik.
Arra is gondolhatnál, hogy a férjednek ez meg eléggé kényszerhelyzet is, mégis mit csinálna a nagyobb gyerekével?
de ez sehogy se érinti a te két hetes anyaságodat!
Én sem értem hogy jön a nagymama/gyerek összehasonlítás?
Azért az ember kiskorú gyerekének nagyobb szüksége van az apjára, mint a felnőtt önálló életet élő lánynak az anyjára.
Ha anyukád jöhet, akkor gondolom anyósod is akar. Akkor meg őt is el kéne viselni, feltételezem férjed így előzi meg a vitát.
Férjednek meg lehet az esik rosszul, hogy szerinted ő nem elég segítség és csak anyukád tudná jól.
Szerintem ez nem nagymama-gyerek összehasonlítás, csak most így elsőre a kérdezőnek ijesztő a helyzet és úgy érzi, jól jöhet a segítség.
Egyébként én is úgy gondolom, hogy ha a nagymama közel lakik, néha átugorhat kicsit vigyázni a gyerekekre, ha ez neki sem probléma, ebben nincs semmi.
Én azt is elhiszem és megértem, hogy ezt így most kicsit soknak érzed hirtelen, de tényleg el kell fogadnod, hogy neki a másik kicsi ugyanúgy a gyereke és ha szükség van rá, akkor szívesen vigyáz rá egy ideig.
Mindenki azt hiszi hogy nem szeretem Dávidkát. Pedig dehogynem. Három éve vagyunk együtt a férjemmel. Nagyon sokat volt nálunk, több hetet is és sokszor csak ketten voltunk amikor a férjem még munkahelyen dolgozott. Rengeteget játszom vele. Tényleg sokat mert nehéz lekötni és a tv elé sem lehet leültetni mert az anyja nem engedi. Viszont most nekem ez sok lenne. Nem tudok futkosni utána, egész nap puzzlezni, játszani. Még a saját babámhoz sincs energiám sokszor. Tudom szar vagyok, mert más anyák a kisujjukból kirázzák a gyereknevelést, akár 3-4 gyerekkel is de nekem nem megy.
És Dávidka olyan mint a tornádó. Muszáj lemozognia magát. De vele nem tudok kiülni egy játszótérre mondjuk.
Ne haragudj, elnézést kérek minden bunkó rosszindulatú magyar nevében. Mi ilyenek vagyunk...
Tudjuk hogy nagyon szereted Dávidkát, mintha saját gyermek lenne. Pár dolog ami miatt véletlenül félreèrtettünk:
-nagy elvárás-e hogy a családja legyen az első? Ezek szerint Dávidka nem tartozik a családba?
-6 hét a családotokról szól, Dávidka nem fér bele!
-"hol marad a meghitt...". Szintén utalás hogy egy nemkívánatos dög az a gyerek.
+az utólagos hozzászólásaid.
Igen, biztos hogy neked ilyenkor rossz rohangálni egy másik gyerek után, bár rengeteg anya megoldja.
Egy 7 éves gyerek már nem túl pici. Több ismerősnél megoldható volt hogy apuci munkahelyén üljön be a sarokba és játszon. Nem mellékesen (bár nevelés kérdése), több családban megoldható hogy segítsen.
Na jó (12-es vagyok) Dávidka olyan , amilyen - ott az apuka, leviszi a játszótérre, mert te nyilván nem viheted a kéthetest! (♥ - gratulálunk, amúgy)
Nekem szimpatikus, hogy a férjed ilyen tevékeny, és nem akarja, hogy odaköltözzön bárki nagymama, de hát én is lefogytam 3-4 kilót, az első hónapban - szóval persze, odveszi a másik gyerekét, de a tökét is el fogja hagyni, ah rendesen csinál mindent.
Azt látom, egymás családjaival nem valami felhőtlen a viszonyotok, ő elutasítja a te anyukádat, anyósod bunkó megjegyzése meg engem is taszít.
És letehetitek a srácok a TV elé, ha nincs rá energia, anyuka a saját háztartásában alkothat szabályokat..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!