Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg nagy elvárás, hogy a családja legyen az első?
Két hete született meg a kislányom és férjemmel úgy beszéltük meg hogy az első hat hét a kis családunkról szól. Otthon végzős munkája van, így rugalmasan osztja be az idejét. Nem is volt gond eddig.
Erre most egy hétre ide akarja költöztetni a másik házasságából született gyerekét mert az ex nyaralni megy a hapsijával. Én ezt nagyon nem szeretném. Egyrészt egy ilyen pici baba mellé nem hiányzik egy hiperaktív hétéves. Másrészt nekem is kell a pihenés, és akkor is zavaró egy ekkora gyerek ha egyébként a férjem viszi a házimunkát. Ráadásul akkor hol marad a meghitt együttlét az új kis családunkkal?
Úgy érzem mi nem vagyunk neki elég fontosak. :(
Két hete született a kislányod, és máris háborút indítasz a nevében a férjed előző házasságából született gyereke ellen.
A legrózsaszínebb, legboldogabb jövőt jósolom a házasságotoknak, csak így tovább!
Én is így jártam, a "korábbi" gyerekemet szintén hiperaktívozták...
Én csináltam a házimunkát, ügyeltem az összes gyerekemre, baj ne legyen, - nem is lett.
De már nem élünk együtt.
Amit gondolsz, az - férfiszemmel - egy nagyon durva elutasításnak tűnik. Nem a gyerek felé, a férjed felé.
Nekem nincs bajom a kisfiával. Korábban rengeteg közös programot csináltunk és ez így is lesz a jövőben is. De szerettem volna ha ezek a hetek hármunkról szóljanak. Még édesanyámékat is megkértük, hogy az első hónapban ne látogassanak minket. Pedig első unokájuk.Nagyon szeretnék látni. De férjem is úgy látta jónak hogy pár hétig ne jöjjön senki.
És úgy érzem az ex is tiszteletben tarthatne hogy most szültem. Ráadásul nem volt könnyű szülésem. A műtéti heg még mindig fáj, nehezen mozgok. A pici is nagyon lefáraszt, egyelőre küzdünk az anyatejért is. A kisfiú pedig eddig is mindig rajtam lógott. De én most megterhelőnek érezném. 1-2 nap beleférne, de ez most sok.
# 14: A szempontjaid részben érthetőek, de ha a saját gyermeked lenne a 7 éves, akkor ilyen fel sem merülne! Akkor friss sebbel is, leterhelve is gondoznád a gyermekedet, ahogy egyébként nők milliói meg szokták tenni a 2.-3. gyermekük születése után. Itt azonban arról van szó, hogy a hozzáállásoddal egyértelműsíted: a párod gyermekét nem tekinted a családod részének. A szüleid más tészta, ők valóban nem tartoznak a szűk családhoz, de a férjed GYERMEKE, a gyermeked TESTVÉRE igen.
Egy 7 évest már igenis meg lehet kérni, hogy legyen rád tekintettel, és a férjed is kérheted, hogy ebben legyen a segítségedre. Egy ilyen helyzetet egy családnak meg kell tudni oldani, mert később is lesznek hasonlók.
Ha a saját gyermekem lenne a 7 éves valóban más lenne.
Mert talán a második gyerekkel már rutinosabb az ember. Én meg örülök ha túlélem a napokat. És nagy segítség lenne például édesanyámék, de ő nem jön mert a férjem azt mondta ne hívjuk majd ő segít.
Egy hétévest már nem olyan nehéz kezelni, mert egész értelmesek. Tessék kipróbálni, fel lehet vele porszívóztatni, törölgettetni, rendet rakatni. Cserébe megígéred neki, hogy kap a kedvenc csokijából/leszedtek neki egy animációs mesét/elviszi apuka állatkertbe vagy moziba stb.
Örömmel megcsinálják ám és akkor a házimunka egy része kilőve. Én a hétévessel, akire vigyázok, muffint szoktam sütni. Nagyon imádja, odajön és kevergeti a tésztát, lelkes. Nem kellene ennyire haragudni arra a gyerekre.
Akkor itt a fő gond ez: te igényelnéd édesanyád segítségét, és a férjed ezt elutasítja.
Szerintem nyugodtan elmondhatod neki, hogy bár úgy gondoltad, hogy menni fog nélküle is, most másképp látod, és szeretnéd, ha anyukád besegítene, mert jólesne a NŐI támogatás, segítség.
Akkor a férjed foglalkozhatna a nagyobbik gyerekkel, és amennyit tud, segít másban is, anyukád pedig segíthetne a háztartásban és a kicsi körüli teendőkben.
Szülés után MINDEN segítség jól jön, butaság elutasítani, ha tényleg szükséged van rá.
Kérdező szerinted a másik gyerek nem családtag, aztán csodálkozol, ha majd utálkozik.
Meg nem láthatja hetekig az apját meg a testvérét, mert te hermetikusan elzárnád és csodálkozol ha kialakul egy durva testvérféltékenység.
Gondolom a nyár fele amúgyis a férjedé lett volna a gyerekkel, nem csak azért hozza el, mert az exe nyaral. Az ex magánügye mit csinál amíg a gyerek láthatáson van az apjánál.
Amúgy gondolj bele, te mit szólnál, ha valaki megtiltaná a férjednek hogy 6 hétig nem találkozhat a gyereketekkel? Neked nem esne rosszul és nem lennének negatív érzéseid az illetővel kapcsolatban?
Ja és amit minden kérdésnél elmondunk: ha gyerekes emberrel jössz össze, akkor bizony benne van mindig a pakliban, hogy nálatok lesz a gyerek, ezzel jár, te vállaltad. Ezt tudtad és így vállaltál mellé saját gyereket. Nem hiszem, hogy a férjed idáig titkolta volna a gyerekét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!