Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért elítélendő, ha egy nőnek van önbizalma?
A csapból is folyik a „fogadd el magad“ meg a „ha te nem szereted saját magad, más sem fog szeretni“. Ennek ellenére viszont ha valakin látszik, hogy elégedett magával, vagy legalább nem szidja magát 24 órában, hogy „kövér vagyok, csúnya vagyok, el kellene ásni“, akkor már mindjárt egós pitsa lesz mások szemében.
Miért gáz, ha valaki úgy elégedett magával, hogy nem „tökéletes“? Miért ciki, ha szépnek látom az arcom, és el tudtam fogadni az alakom, pedig akinek van szeme, az látja, hogy vannak hibáim? Miért gáz, ha egy nem top modell külsejű nő mosolyog?
Munkában boldognak érzem magam, kedves vagyok és mosolyogok, de nem egyszer észrevettem, hogy a férfiak egyszerűen lesütik a szemüket vagy elnéznek másfelé addig a fél másodpercig, amég átadom a vásárolt terméket. Egy kezemen meg tudom számolni, közel fél év alatt hányan mosolyogtak vissza, de nem érdekel.
Valamint miért elítélendő, ha egy nő tudja magáról, hogy intelligens, és van esze? Simán bevallom, hány nyelven beszélek folyékonyan, ha épp rákérdeznek, vagy hogy milyen témák érdekelnek. Persze senkinek nem tolom a képébe, hogy „Ezt nem tudtad? Ez olyan egyszerű!“
Nem egyszer megkaptam, hogy csinos és okos nő nincs, vagy vagy, válasszak, melyik akarok lenni.
Miért nem lehet valaki egyszerűen csak önmaga? Nem a legszebb, és nem a legokosabb, de elégedett.
Jaj:)) Azzal nincs gond, ha valaki elégedett magával. Azzal van gond, mikor valakin több10 kiló felesleg van, de elégedett magával. Mert az ne legyen, az fogyjon le, mert a túlsúly betegség. Szóval számomra nagyon bosszantó, mikor valaki, aki láthatóan túlsúlyos, előadja ezt a "miért baj ha szeretem magam" szöveget.
Persze ha ez rád éppen nem igaz - bár eléggé sanszos "szép az arcom, el tudtam fogadni az alakom" - akkor ne vedd magadra.
Én sem panaszkodom magamról 0-24ben, mondjuk én pont nem szeretem a testem, de ettől függetlenül nem, mosolygós is vagyok, mégsem néznek nagyképűnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!