Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Megszállottja lettem, beleőrülök, mit tegyek?
Sziasztok!
Párommal fél éve vagyunk együtt, volt okom a féltékenységre, most már annyira nincs, viszont úgy érzem, a megszállottja lettem..megszállottan próbálom feltörni a facebookját, nem azért mert nem bízom benne, hanem mert nagyon érdekel, mit ír rólam..mert sokszor veszekszünk, viszont nagyon szeretjük egymást, nagyon ragaszkodunk, szakítást nem bírtuk fél napnál tovább sosem.
Ma este rámjött egy olyan kényszer, hogy belépjek a facebookjába, csakhogy nem tudok és annyira nem is tudom, miért akarok, de teljesen ki vagyok bukva, rosszul vagyok, undorodom magamtól, hogy ezt teszem, de annyira kényszert érzek, hogy elviselni sem bírom, sírok remegek..Kb 1 hónapja kitaláltam a jelszavát, nem zavarta én meg belépegettem, de tegnap összevesztünk és megváltoztatta(már kibékültünk).NEM attól tartok, hogy megcsal, hanem csak kínzóan tudni akarom, mit írt rólam tegnap...tudom, ez undorító és beteges de megőrülök...( segítsetek,kérlek!!!! :(
18/L
párom 20/F
1-es.
Miről beszélsz? Nem értem pontosan, fejtsd ki kérlek.
Nem bízol benne? Ha bíznál, nem azon görcsölnél, hogy miket ír rólad másoknak.
Ezek szerint nem vagy biztos a párodban, mármint az érzéseiben, különben nem izgatna mit ír rólad embereknek.
Ezen tessék gondolkodni.
2: Nem indokolja ez a szitu az ilyen erős kínzó érzéseket, mint amiket itt átél a Kérdező. Ezért ezek máshonnan származnak. Nem a saját életéből többnyire, hanem vagy a saját előző/párhuzamos életéből, vagy a felmenői, családtagjai életéből (transzgenerációs ok), amikor nagyon is komoly konfliktus, tragédia történt, olyan erős, amihez ezek az erős kínzó érzések tartoztak. Ő pedig átvette. "Áthallás" máshonnan. A mostani szitu emlékezteti a Kérdező idegrendszerét a "régi" konfliktusra, és társítja a mostani szituációhoz.
A szituáció hasonló, ez hívta elő a "múltban" valahol létező lezáratlan élményt, de közel sem okozhat ekkora szenvedést, hiszen a leírt helyzetben nincsen semmiféle nagy veszteség, sérelem, baj, tragédia.
Te is érzed és meg is fogalmazod, ez már túlzás és enyhén beteges is, ha ideiglenesből átcsap majd hosszú hetekig/hónapokig tartó önmarcangolásba. Mi csak ennek felismerésében segíthettünk volna, de erre magadtól is rájöttél már.
Nem lehet mindent irányítani, akár beleavatkozva, akár csak kilesve, kinyomozgatva. NE tedd tönkre a kapcsolatod ezzel.
Féltékenység önbizalom hiányból fakad.
Képtelen vagy elhinni, hogy megfelelő vagy a párod számára.
Ha boldog kapcsolatot szeretnél akkor kezdj el magadon dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!