Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van- sély úgy összejönni bárkivel is, hogy a szüleiddel élsz és valószínűleg ez nemigen fog változni a következő évtized (ek) ben? Ti adnátok esélyt egy ilyen embernek aki így járt?
Nem kertelek: Magamról beszélek.
Nem úgy néz ki, hogy ez az állapot változni fog a következő jó 5-10 évben.
Hogy miért? Lássuk csak:
- Sajnos nincs 10-15 misim egy saját házat venni.
- A bank nemigen ad hitelt, vagy ha mégis az keményen uzsora lesz. (felveszek 10 millát visszatfiezetek vagy 30-at... És ez csak a lakás utána még élni is kellene a havi törlesztő mellett).
- Az albérlet nagyon értletlen dolog, 40 ezer + rezsi még a rendesebb arcoknál is...
- Ha meg társbérltre mész az még rosszabb, mert akkor el kell viselni valakit, ami még rosszabb mint a saját rokonaid.
Bónusz: Magyar viszonylatokban az "albérlet" meg nagyon sokszor = egy kis lyuk, a dicső Lepra Lajos lakótelepen. Kis ízelítő: náccsálád a szomszídbá, félhalott nyugdíjas a másik oldalon, bogarak időnként, kosz-bűz a lépcsőházban, TV zengés mindennapi ébresztő... Tipikus béna panelproli életérzés... ( kö-HÖM ilyesmik: [link]
Meg értelmét se igen látom. A ház nagy. 2 szobányi távolság anyámtól szóval nemigen hallatszik át semmi, igazából otthon sincs sokat, szóval nem teljsen mindegy? Itt nincsen prosztó szomszédság, anyámat nem nehéz elviselni, elvan a szobájában ahogy én is, néha kerti munka, de a kert is nagy. Fizu felét leadom a maradékból meg azt veszek amit akarok. Főzök magamnak ha úgy van, házimunkákat megcsinálom amit tudok...
Ellenben egy probléma van ezzel: hogy így nemigen van esély kapcsolatot kialakítani... Egy ideig vakíthatok, hogy így meg úgy, de őszintén - nem cserélnék azzal a proli-panel léttel valami lyuk garzonban... Jobb ez így. Egyetlen mínuszpont talán, hogy így valamilyen szinten mindig gyerek maradok itthon hiába a kor... Anyám mindig öreggebb lesz és mindig a gyereke maradok... Tudjátok hogy van ez...
Lehet-e így kapcsolatot kialakítani? Adnátok-e esélyt erre egy ilyen emberenek? Mennyire zavaró ez?
Azért ez nem épp gyakori eset. Gyakoribb, hogy a panel garzonért(!!!) elkérnek 65 ezret(!!!!!!!!!!!!!!!!) + rezsi... Ráadásul szopás környék (zaj, kosz, bűz, félhalott nyugdíjas, alkoholista prolifater és náccsálád a szomszédban)...
Hogyne lett volna? :D Volt is, egész addig amíg nem kezdték el erőltetni ezt a "menjünk albérletbe" baromságot. Mert én azt nemigen pártoltam. Főleg, hogy pesten... Na neeee... Pest nagyon rossz hely a számomra, nincs se nyugalom, se békesség, se egy kis csend... Hogy pihenje ki magát az ember miközben éktelen zúgás jön az ablak felől ("utcazaj") meg a szomszédok épp futják az ámokot?
Nagyon nem egészséges ennyi embert egy helyre zsúfolni. A legtöbb panel nem más, mint embertároló konténer. Nem otthon. Hogyan is lehetne az mikor megfordulni alig van benne hely és nagyjából a szomszéd fingját szagolod?
Azokat bírom még akik ilyn 3-4 gyereket vállalnak a kispanelbe... Gyerekkínzásnak kellene minősíteni. Ahogy a kutyatartást is a kisebb panelekben.
De sajnos országunk felfogása olyan szép szocreál/defetista, hogy nem csoda, hogy ilyen az ország. "jó ez így" szerű lumpen proli felfogás miatt van az, hogy ezek a förmedvények még léteznek. Jobb helyeken az ilyen panelkonténereket elbontják!
És azt megkérdezhetem, ha van egy lakásotok, miért nem költözöl oda? Nem kell megvenni, mert a tiétek, nem is kis lyuk... Ja, hogy anyunál kényelmesebb, ugye?
Ha lenne is olyan lány, aki odaköltözik (én is laktam a barátoméknál egy ideig) nem bírná sokáig, szülőkkel élni kapcsolati öngyilkosság.
Itt nem "szülők" csak anyám van.
Miért nem? Mert ki van adva... Illetve egy várossal odébb van :D Messze lenne a melóhely.
Elég az is, 2 nő egy helyen nem életbiztosítás, mindig menne a harc, ha bele akarna szólni anyud abba, h mit h csinál a párod.
Tehát csak a kényelem miatt...messzebb van igen, ez okés, de tanulnál egy kis önállóságot. De te nem is akarsz...Én mindent megadnék egy saját lakásért, még ha 20 km-re lenne a munkahelyemtől, akkor is.
Ha nálad a bank=uzsora és az albérlet=értelmetlen, akkor az anyagi részekről nincs is mit beszélni.
Ugyanakkor a későbbi hozzászólásokból nekem úgy tűnik, hogy te a panel ellen vagy, minden más másodlagos.
Alapból biztos kicsit ijesztő lenne ilyen helyzetbe idegenként beköltözni, én sem biztos, hogy vállalnám.
A szülő + "kicsi gyerekem párja" kapcsolat ritkán zökkenőmentes, de ez csak idővel, utólag derülne ki.
Bár azt nem egészen értem, hogy sírsz, hogy nincs pénz önálló házra, aztán meg kiderül, hogy 3 ingatlan is van 3 főre?!
Nekem úgy tűnik, hogy rájöttél ez milyen kényelmes neked, de talán mégis kicsit ciki és nagyon igyekszel, hogy okokat keress a helyzet igazolására.
(mondjuk mindez múlt időben, mert már 5 év eltelt, biztosan változott valamit a helyzet)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!