Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért viszonyul a többség...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért viszonyul a többség ellenszenvvel a homoszexuális emberekhez?

Figyelt kérdés

Azt vettem észre (főképp a fiúk, férfiak körében), hogy sokan utálattal vagy undorral beszélnek a meleg emberekről. Gyakran látom, hogy megbélyegeznek valakit a szexuális orientációjuk miatt, vagy ha heteró, de nem egy jó ember, akkor odaírják, hogy „legalább nem meleg”.

Nem értem, hogy miért jó ez. Persze, nem értek egyet a felvonulásokkal: én csak azt mondom, hogy a meleg, illetve leszbikus embereket a társadalom egyenértékű részének kéne tekinteni. Miért olyan nehéz elfogadni valakit, aki egy kicsit másmilyen?

15/l

2015. máj. 5. 21:23
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
100%

Mert az emberek félnek az ismeretlentől. Vegyük például a melegekről és a leszbikusokról szóló sztereotipiákat. Sajnos ha valaki megemliti ezeket, még nekem is a férfias nő/nőies férfi jut az eszembe, a környezetem hatása miatt, mikor tudom, hogy ettől egyáltalán nem függ semmi. Sőt, magam sem vagyok túlzottan nőies(bár enyhén feminim tényleg vagyok, de ez más dolog). De ha valakinek azt mondod, hogy nem vagy heteró, megkérdezik hogy akkor meleg vagy biszexuális vagy, viszont el se tudják képzelni, hogy ezen kivül vannak más orientációk is. Például ha az utca emberének megemliti valaki a pánszexualitást, vagy az agenderséget, elkezd szentségelni hogy manapság mit ki nem találnak. Az emberek ostoba sztereotipiákat állitanak fel, hogy valamennyire értsék a dolgokat. Például a Bibliában csak a Léviták könyvében van az egyneműek nemi kapcsolatának bűnként való megitélése(és csakis a szexről van szó!). De ugyanebben a részben itélik el a garnéla-, és disznóhúsfogyasztást, a tetoválásokat, és az aranyékszerek használatát. De ezek ellenére az emberek mégis vallják, hogy a homoszexualitás a vallásuk ellen megy, és ez a bajuk vele. Igazából ez csak egy indok, mert nem értik az egész működését, hogy mitől homoszexuális az ember, hogy mivel jár ez, és hogy ez egyáltalán betegség-e. Aminek viszont örülök, hogy több barátomnak is elkezdtem beszélni az eltérő szexualitások működéséről, mibenlétéről, és ahhoz képest, hogy egy elég bigottnak mondható környezetben vagyok, 8. osztályban, a többség megértette, hogy az LMBTQ emberek kirekesztése miért is rossz, és hogy igazából a homoszexualitás legalább addigra visszavezethető, mint a heteroszexualitás és a népszaporulat. Vagyis van remény.

Túlzottan én se értek egyet a felvonulások extrémebb részével. Szerintem sokkal értelmesebb lenne a mindenféle dolgok nyilvános megmutatása helyett előadásokat tartani az LMBT közösségtől, elmagyarázni az embereknek a dolgokat. Sokkal több értelme lenne egy börzének, mint egy felvonulásnak.

2015. máj. 7. 00:26
 32/46 anonim ***** válasza:
100%
Sokan attól érzik magukat valakinek, többnek, hogy mások gyengeségére, esetleg különbözőségére mutatnak rá és gúnyolják azt. Addig is el van takarva, hogy ő maga egy nulla, senki, szürke ember.
2015. máj. 7. 15:38
 33/46 A kérdező kommentje:

Lehet az is, hogy nem azt akarják definiálni, hogy kik ők, hanem hogy kik nem?

(Köszönöm a válaszokat, mindenhova megy a zöld :) )

2015. máj. 7. 18:15
 34/46 anonim ***** válasza:
0%

Rosszul fogod fel, nem ismered a szlenget. A fiúk nem olyan ellenszenvesek, főleg a lezbik iránt, a lányoknál sokkal lazább a homokosság sztem és senkit se zavar ha egy csaj netán homokos.

A "b*zi" meg "köcsög" kifejezést pl a fiúk egy csomó másra is használják, szemét emberre vagy idegesitő dolgokra leginkább, meg tárgyakra is, ez a szleng része mert jól hangzik.

Maga a homoszexualitás felfogása egyénenként változó, de mindenképpen célszerü heteroszexuálisnak lenni, mert úgy könnyebben jön gyerek, és úgyis azt kell csinálnod. Sztem oké, amig titokba tartja, de tudni nem jó róla senkinek sem.

2015. máj. 8. 23:23
 35/46 anonim ***** válasza:
100%

Egyes emberek így vezetik le a feszültséget. Van, aki a fideszt utálja, van, aki a melegeket, van, aki a bevándorlókat, cigányokat, zsidókat, stb.

Nem a melegekkel van a baj, hanem azzal, hogy ezeknek a gyűlölködő, kulturálatlanul véleményt nyilvánító trolloknak megengedik, hogy szabadon garázdálkodjanak. Lásd pl. hány tinit bántalmaznak, csúfolnak (bullying) azért, mert nem szimpi valamiért egy kisebb közösségnek. Amíg a vezetés nem foglalkozik komolyabban az olyan emberek büntetésével, akik gyűlölködnek, erőszakra buzdítanak másokat, addig nem csak a melegek, de akárki beleeshet ilyesmibe.

2015. máj. 21. 10:43
 36/46 anonim ***** válasza:
0%

Az emberek 98%-a nem a homokosokat utálja, hanem a melegfelvonulásnak nevezett politikai inditatású, magyarellenes provokációt. Te is csak meg vagy tévesztve az agymosó média által.

https://www.youtube.com/watch?v=0UzhQeDIxnc

2015. júl. 3. 13:37
 37/46 anonim ***** válasza:
A kérdésedre válaszolva kedves kérdező, mert van egy többségi és egy kisebbségi norma. Az ilyen emberek az elsőt helyesnek gondolják, természetesnek és megszokottnak, hiszen belőlük van a legtöbb. Nyilván egy fiúnak nagy élmény ha két lányt lát együtt, viszont ha fiukat lát kettesben az már undorító számára. De számtalan más oka is lehet miért ilyen ellenszenvesek velünk szemben: Biblia,vallás,természet,stb..ki miben hisz..Remélem tudtam válaszolni a kérdésedre :)
2015. júl. 4. 03:31
 38/46 A kérdező kommentje:
#36 Agymosó média? Én azt tekintem agymosó médiának, amit te küldtél. Engem a férfi speciel kifejezetten zavar, szélsőjobbos összeesküvéselmélet-mániásnak tűnik nekem (bár elnézést, ha nem így van, ez csak az én következtetésem), a hölgy pedig egy kicsit azért ellenszenves, mert nem igazán értem, hogy mit szenved azon, hogy gyerekek szeme előtt, amikor ő vitte oda azt a kislányt, hogy nézd, ők rossz emberek, ilyen kicsiként már belenevelve ezt.
2015. júl. 5. 22:07
 39/46 A kérdező kommentje:
#38 Igen, köszönöm a válaszod :)
2015. júl. 5. 22:08
 40/46 anonim ***** válasza:
0%
#30: undoritó vagy
2015. júl. 5. 23:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!