Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti mit tennétek? Keresnétek pénzt a testetekkel hogy a családnak jobb legyen? 18/L
19-es:
Sorold a munkahelyeket, ahová biztosan felvesznek vkit....
Nagyüzembe a gyártósorra. Pl. hozzám közel van a kecskeméti Mercedes gyár. Na oda bárkit felvesznek. Egy lány, akit ismerek, szintén kecskeméten dolgozik. 20 éves 8 általánossal és a Bosalnál dolgozik Kecskeméten. Ez csak 2 lehetőség a sok közül. Nem hinném, hogy csak Kecskeméten vannak ilyen lehetőségek. Sokan találnának maguknak munkát, ha nem ragaszkodnának a végzettségükhöz. Én is tanulok karosszérialakatosnak és mellette nehézgépkezelőként dolgoztam, mert kellett a pénz.
Amúgy kérdező, tanulj szakmát. A tanulók kapnak havonta 15ezer forint ösztöndíjat és amíg tanulsz, anyukád kap utánad családi pótlékot is. Az nem sok ugyan, de azért nem is olyan kevés. Azzal is tudsz segíteni, ha jól tanulsz. Pl. lehet ösztöndíjra pályázni. Meg el is lehet menni suli mellett is dolgozni 4 órában. Ne rögtön a legalja munka jusson eszedbe. Szerinted hány öreg, kiéhezett gusztustalan férfival kellene lefeküdnöd, mire meglenne a kellő pénz?
Én a helyetekben nehéz ugyan, de lemondanék a házról, eladnám, rendezném a tartozást és falura költöznék albérletbe adósság nélkül. Nehéz ez, de pl. nálunk havi 15-20ezer forintért egy kertes házat lehet bérelni.
Jól gondold át, mielőtt ezt választod. Ha egyszer belekezdesz, nehéz abbahagyni és ha kiderül, nehéz lesz az emberek szemébe nézni.
Szeretem, amikor olyanok osztják az észt, akik anyuci-apuci pihe-puha védőszárnyai alól pislognak kifelé a világba. Ti komolyan azt hiszitek, hogy mindenki városban lakik?
Tizenéve történt, hogy felvettem a stopos lányt, aki a megyeszékhelyre igyekezett állásinterjúra. Néhány héttel később úgy hozta a sors, hogy megint én vettem fel. Aztán még egyszer. Valamikor másfél évvel később már azt láttam, hogy nem stoppol, hanem strichel. Kikérdeztem. A megyeszékhelyen nem szeretik a vidékieket, mert útiköltséget kellene fizetni nekik. Ha fel is veszik őket, ne fizetik a bérletet. Apja rokkant, anyja munkanélküli. Két kiskorú testvére van, akik sokszor éheznek. Tüzelőre már két éve nem is futja. Stb.
Szóval, kézcsókom, fiatalok! Ez itt a nagy büdös valóság, erkölcsi fároszok hangzatos szövegeivel nem jutunk sokra.
4 éve a nejem szintén a megyeszékhelyen dolgozott. Tömegközlekedés megoldhatatlan lett volna, mert késő éjjelig várhatott volna a buszra. Minimálbért fizettek neki, amiből a kis Corsájának a tankolására is alig futotta.
Kérdező, én nem ítéllek el. 16 évesen éjszakai vagonrakásokból éltem, később az egyetemet is abból finanszíroztam. Volt ott is pár lány, akik a testükből éltek, s biz' isten elgondolkodtam, mennyivel különb, amit én csinálok? Ugyanúgy eladom a testemet, az erőmet, az időmet, mint a rosszlányok. Mi jogon nézhetném le őket?
Arra vigyázz, hogy a magad ura maradj! Hiénák mindig, mindenhol vannak, akik az amúgy is kiszolgáltatott emberekből élnek.
Ez is egy szakma, és ezt is lehet tisztességesen csinálni. Ha bírja a gyomrod, rajta. (Bár az ápolónők munkája sem sokkal különb, csak ők minimálbérért ürítik az ágytálakat)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!