Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy a mentősökö...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért van az, hogy a mentősökön, tűzoltókon, rendőrökön kívül az orvosokról az égvilágon mindenki megfeledkezik, és nem a hősök kategóriába tartoznak? Lányok, buktok az orvosokra?

Figyelt kérdés
Pedig a kegtöbb életet mentik napról napra, az emberek meg utálkodnak. Ezt valahogy mindenki olyan természetes dolognak veszi, pedig nem kis dolog, és már annyi is jól esne, ha nem támadnának folyton. És hogy állja a ketógóriában a helyét a kérdés, akkor kíváncsi lennék, hogy igaz, hogy vonzóak az orvosok sok lánynak? :)

2014. dec. 16. 13:53
1 2 3 4
 11/40 anonim válasza:
Vannak városok ami olyan mint harlem, csak nem a Rózsadombon kell körülnézni. És vannak vidéki rendőrök akik életükben nem látnak bűnözőt.
2014. dec. 16. 14:18
 12/40 anonim ***** válasza:

én azért annyira nem vettem észre hogy hülyeségekkel jönnének

nem tudom hol vagy hallgató, de nekünk itt mindenkinek van egy osztálya ahol ismer mindenkit, nem olyan ömlesztett a kurzus, mint mondjuk a mérnököknél

különben ha sajnálod magad nézz a mérnökökre

ha valaki óbudán gépész már le se szarják, hogy húha óbuda... aztán meg kb az is baromi nehéz

2014. dec. 16. 14:23
 13/40 anonim ***** válasza:
22%

az orvosok nyomorultak,tartják a zsebüket pár ezer forintért :D ez nem a vészhelyzet,többségük bunkó paraszt,öregasszonyokat lehúzó,ideggyenge ember,pár ezer forintról húzzák le az embereket...minek mentek orvosnak ha tudták csóró munka.

színvonalon aluliak...nem veszekedésből ez így van.

2014. dec. 16. 14:24
 14/40 anonim ***** válasza:
na mindegy azt akartam mondani, hogy az osztályodból biztos van valakinek egy barátnője aki nem "utálja" az orvosokat
2014. dec. 16. 14:25
 15/40 anonim ***** válasza:

#11: minden szakmában, minden munkakörben vannak alkalmatlan, semmirekellő alakok. Nem belőlük kell kiindulni.

Egyébként ettől amit mondtam, még igaz. Ha nem lennének rendőrök, akkor nem csak Debrecen sötét sikátoraiban, meg Miskolc külvárosában, vagy Budapesten a nyugati környékén kéne félned attól, hogy bajod eshet, hanem akárhol. És nem ennyi bűncselekmény lenne, hanem vagy százsor ennyi.

2014. dec. 16. 14:30
 16/40 anonim válasza:
Ez nem a rendőrökön múlik, hanem szerencsére nincs annyielmebeteg bűnöző itt, mint mondjuk Amerikában. De a kemény bűnözőket itt is nehezen kapják el sajnos. Mondjuk én azt mondom, akik kemény bűnözőket kapnak el, azokat nevezhetünk hősöknek, de aki csak igazoltatgat, az ne akarja már magát nemzeti hősnek beállítani. Akkor a kalauzok is hősök.
2014. dec. 16. 14:42
 17/40 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező: a kérdésednek mély filozófiai vonatkozása is van. Ha valakinek az a feladata, hogy életet mentsen, az hős? Attól hős lesz valaki, hogy ő az újraélesztési technikákat, és a műtéti módszereket tanulta, és azt kell alkalmaznia a mindennapi munkája során?

Félre ne érts, nem akarom az orvosok érdemeit kisebbíteni, de nem attól lesz valaki hős, amiért neki az a munkája, hogy adott betegségeket a tanult módszerekkel kezeljen. A hős mindig valami emberfeletti dolgot visz véghez, amely teljesítmény jócskán kiemelkedik az átlagból, és rendszerint akár önmagát is kockáztatja érte. Ez azért a legtöbb orvosra nem igaz. Amíg egy tűzoltó úgy megy be az égő házba, hogy benne van a pakliban, hogy nem jön vissza, addig egy műtétet végző orvos esetében ez nem áll fenn. Ha a rendőr egy rablót üldöz, benne van a pakliban, hogy az rálő, és másnap a rendőr már a hullaházban fog feküdni. Egy orvos esetében ez nem áll fenn. Ettől még ugyanúgy becsülendő az orvos munkája is, sőt, én személy szerint a jó orvosokat roppantó mód megbecsülöm, de azért túlzásokba nem kéne esni.

A másik dolog, ami miatt sokan lenézik az orvosokat, hogy sajnos rengeteg pénzéhes léhűtő van köztük. Hadd meséljek... ekcéma gyanújával felkerestem a bőrgyógyászt (kórházi szakrendelésen), aki szabályosan félt a betegeitől, mutatni akartam neki a kezemet, erre riadtan hátrált, hogy maradjak ott, majd ő megnézi. Nem hazudok, 3 méterre állt tőlem, és úgy nézett rá a kezemre. Majd megállapította, hogy nincs semmiféle ekcémám, csak többet kéne tisztálkodnom. Mondta nekem, aki tisztaságmániás vagyok. Tegyük hozzá, ugyanez az orvos egy vizsgálatért 8 ezer forintot kér el, egy kontrollért 3 ezret. Ha az ember azt akarja, hogy tényleg meg legyen vizsgálva, kénytelen oda elmenni, mert mint látjuk, a szakrendelés ennyit ér. Több embertől is hallottam már vele kapcsolatban érdekes sztorikat.

Vagy vegyük azt a kőgazdag sebészt, akinél mindenre az amputáció a megoldás. A betegei ha csak tehetik, menekülnek tőle, mert amit más orvos képes megmenteni, azt ő simán leamputálja, bevallottan azért, mert "felesleges vacakolni vele". Nagypapámnak is amputálni akarta a lábfejét. De ő volt olyan makacs, hogy nem engedte, kiharcolta, hogy másik rovoshoz kerüljön, aki ugyan hosszas kezelést követően, de elérte, hogy a lába helyrejöjjön. És még a hálapénzt se fogadta el. Na, rá tényleg azt mondom, hogy tisztelem és becsülöm, és remek ember.

Sorolhatnám még, mert sajnos tudnék még példákat mondani. Tudom, hogy ez csak az orvosok egy részére jellemző, de sajnálatos módon egy elég nagy részére.

Erre a műhibák még rátesznek egy lapáttal, persze, megint nem a jó orvosok miatt megy az ellenségeskedés, hanem mondjuk azok miatt, akik saját nemtörődömségük miatt veszítenek el betegeket. ÉS persze utána mossák kezeiket.

Meg egy kicsit visszás dolog látni, hogy olyanok háborognak a magasabb fizetésért, akik csak a magánrendelésen egy héten százezret megkeresnek.

Na, ez itt a baj. Nem az orvosokkal van a baj, hanem hogy a legtöbb nagypofájú orvos ezek közé tartozik.

2014. dec. 16. 14:48
 18/40 A kérdező kommentje:
Megpróbálok reagálni, a legtöbb válaszra. Nos, ez kezdjük ott ,hogy eleve hivatás, én olyan szakot adtam fel, azért ,hogy orvos lehessek, amivel sokkal többet kereshettem volna (akit érdekel annak privátban elmesélem) , de szeretnék gyógyítani, mert szeretem az embereket, és segíteni. Igen, én is találkoztam olyan orvossal ,akit magam sem értem ,hogy praktizálhat, engem is a székből dirigálva vizsgált az ortopédus, 15 000 ft-ért. De mennyi orvos van rajta kívül, aki tisztességes, és ember maradt. Másrészt, szerintem megbocsátható, hogy néha nem tud vigyorogni az ember, miközben irtózatos nyomás alatt dolgozik. Hivatást végez, hős, mert nap ,mint nap életeket ment ( pld. Sebész, belgy.) , olyan tudással rendelkezik, amely nélkül a szeretteink közül sem élnének, mert egy tüdőgyulladás is elvihetné őket.
2014. dec. 16. 15:17
 19/40 anonim válasza:
Ha ez a hivatásod, akkor mit sírsz. Azt csinálhatsz amit szeretsz. Nyilván nagyobb tiszteleted van neked, mint egy asztalosnak. De hős az aki az életét teszi kockára.
2014. dec. 16. 15:20
 20/40 anonim ***** válasza:
20%

Én lassan végzek az orvosin és valóban van olyan orvos aki hős, és van aki csak rendesen és becsületesen végzi a munkáját, meg van olyan akit nem lehet orvosnak nevezni, maximum kontárnak.

Én elsősorban az orvosok két csoportját tartom hősnek, az egyik a mentőorvosok akik a legstresszesebb melót végzik és képesek bemenni a cigányputriba életet menteni, úgy, hogy lehet megverik őket. A másik ilyen diszciplína a gyermekonkológus szerintem ez magáért beszél, hogy miért. Ők igazi hétköznapi hősök.

Ami a lányok meg az orvosok viszonyát illeti, nagyon függ, hogy milyen korosztállyal beszélsz és, hogy hol. Egy kisebb egyetemi városban ahol van orvosi minden második ember vagy orvos, vagy medikus. Ott semmit nem jelent a szakmád. Aztán ha az ember eltávolodik az egyetem vonzáskörzetétől, ott már azért van pár lány akinek vonzó lehet, egy ilyen férfi. Habár azt el kell, hogy mondjam, hogy a hat év alatt én olyan baromi magányos voltam, mint soha. Maga az egyetem elszigetel.

Ami pedig a támadásokat illeti sok embert iszonyatosan tud frusztrálni egy orvos, vagy medikus jelenléte, és egyből agresszív lesz és elkezdi szajkózni azokat a baromságokat, amiket itt is hallhattunk egyik igen művelt válaszolótól. Sok embert nagyon frusztrál az, ha nála intelligensebb és sikeresebb emberrel találkozik mert szembesül azzal, hogy ő sikertelen.

2014. dec. 16. 15:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!