Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A nők számára csak a két véglet létezik?
a fórumon gyakori téma a női elvárások tömkelege, amelyek egyik fő része a külső. Amikor valaki azt állítja, hogy azért nem kell senkinek, mert nincs kigyúrva és nem tökéletes az arca, akkor megnézheti magát. Mivel a riposzt jön máris, amely szerint ugyebár neki sem kellene egy százkilós, ragyás arcú, ápolatlan ostoba lány.
Na de álljon meg a menet! Az ilyen esetekben a Kérdező gyakran egy teljesen rendben lévő, kultúrált és ápolt, testileg, arcilag és agyban is teljesen rendben lévő ember-vagyis messze jobb, mint a viszontválaszban említett lányverzió. Akkor viszont hogy lehet ekkora képtelenséggel jönni, amely szerint egy teljesen rendben lévő, minimum erős közepes vagy afeletti fiú megfelel egy bányászbéka feneke alatti szinten lévő lánynak?!
Akkor ezek alapján csak tökéletes és visszataszító fiúk, férfiak léteznek a nők szerint?
"Arányos testalkat" >
A magyar lakosság kétharmada elhízott. Ergo számodra egy lánynak, hogy vonzó legyen, eleve átlag felettinek kell lennie, és az akkor még mindig csak fél győzelem :D
Elég szégyen az, ha valaki már fiatalon elhízott. Nekem egyébként mintha úgy rémlene, hogy a magyar lányok a legszebbek a világon. Talán mégsem annyira??
Kicsit kezd izzadtságszagú lenni, amit csinálsz.
Elnézést, de volt itt egy kérdés, aminek ha jól értem (lehet persze, hogy nem, ez esetben elnézést) az volt a veleje, hogy a nők az érvelésükben miért tesznek sokszor egyenlőségjelet a férfiak által átlag alattinak tartott nők és a férfiak által (!) átlagosnak tartott férfiak között. Nos, véleményem szerint egyszerűen azért, mert a férfiak (teljesen emberi módon) magasabb elvárásokat támasztanak a másik nem, mint önmaguk felé. Annyi túlsúllyal, ami egy átlag pasin még elfogadható, egy nőt már sokan taszítónak titulálnak. A férfiakkal szemben nem alapelvárás a smink és a szőrtelenítés, a nőknél igen. Ha egy nő annyi figyelmet fordít az öltözködésére, amennyit egy átlagos pasitól elvárnak, már simán slamposnak számít. És így tovább. Mondhatjátok persze, hogy rátok ez nem igaz, ti semmi ilyet nem vártok el a nőktől, nincs semmi jogom ezt megkérdőjelezni. A társadalmi mintázat viszont ez, a nők pedig arra reagálnak, amikor ugyan azt teszik, amit a férfiak évszázadokon át és a másik nem felé állított elvárásaikat a saját önkényes elvárásaikhoz igazítják a realitások helyett. Nem mondom, hogy ez egy pozitív folyamat lenne, de teljesen érthető, mondhatni szükségszerű. És még mindig jobb így, mintha csak az emberiség felének kéne megfelelnie a többiek elszállt elvárásainak, most legalább kezd kialakulni egy kis ballaszt, ami egyensúlyban tartja a rendszert.
Mindezzel nyilván nem kell senkinek egyetérteni, de az, hogy izzadtságszagúnak meg támadónak tituláljátok, hogy érvelek az álláspontom mellett, elég szánalmas, gyakorlatilag azt ismeritek el vele, hogy ti nem vagytok képesek ugyan erre.
"Elég szégyen az, ha valaki már fiatalon elhízott." > Szégyen, nem szégyen attól még ez a statisztikai valóság. Az egészségügyben tanulok és rendszeresen szóba kerül az órákon, hogy az elhízás és az abból eredő betegségek egyre komolyabban érintik a fiatalságot is - bár az is igaz, hogy a nőknél lassan komolyabb problémát jelentenek az "arányos testalkat" iránti társadalmi megszállottságból eredő testképzavarok. Mondhatod te a saját nőideálodra, hogy átlagos, ha közben a többség nem, vagy csak nehezen tud neki megfelelni, akkor igenis magasak az elvárásaid.
"Meg jo, hogy a kerdezot nem tudja leszavazni, mert csunyan lepontozna." > Most direkt megnéztem és ennél a kérdésnél én eddig csak zöld kezeket nyomtam az általam értelmesnek ítélt megnyilvánulásokra, de akkor te most kapsz egy pirosat, hogy igazad legyen :)
Latszik, hogy orvosis vagy. A logikus gondolkodas nem igazan megy...
"A férfiakkal szemben nem alapelvárás a smink és a szőrtelenítés, a nőknél igen." Ezen jot rohogtem. A ket nem kozotti kulonbseget illene szem elott tartani, valahogy egy ferfi szerintem nem attol az, hogy szortelenit meg sminkel, nalunk egyebb tulajdonsagokat neztek, pl onbizalom, batorsag, ero, stb. Meg amugyis ezt a full szortelenitest csak mostanaban kezdtek el, de ha neked akkora tragedia akkor ne csinald, engem aztan nem erdekel. A sminkrol meg annyit, hogy a legtobb lanynak nem lenne szuksege ra, csak max minimalis mennyisegben, de mind1 ez is. Mellesleg en is tudok tamadni, csak van annyi eszem, hogy nem alacsonyodok le arra szintre.
Egy fontos eszrevetelem azert meg lenne, miota ez a globalizacio meg media uralta vilag van, azota novekedtek meg az igenyek (mindket reszrol), az onbecsulesi problemak, a depresszio, stb. Ez mind egy folyamat amivel a media megbolondit minket, hogy szarok vagyunk, de semmi baj, mert megvan a megoldas: VASAROLJ! Ilyen smink, olyan zsiregeto es minden jobb lesz. Persze nem lesz jobb, mert csak rosszabbul erzed magad az egesztol es egy felszines barom leszel, de a celt teljesitetted: VASAROLTAL. Ezzel gondolom te is egyet ertesz.
Nem vagyok orvosis és mellesleg nem vagyok nő sem.
Tehát elismered, hogy az elvárások mindkét oldalról irreálisan magasak. Innentől kezdve nem értem, miről vitázunk, amikor én sem írtam semmi olyat, hogy ezek az elvárások jók lennének, csak azt, hogy a férfiakra ugyan úgy jellemzőek. Nem jogos tehát ezért kizárólagosan a nőket köpködni, mint sok itteni kérdésben teszik, amikor egy az egész társadalmat átható jelenségről beszélünk.
Továbbra sem világos, hogy az érvelés mitől lesz támadás. Oké, ha neked derogál kiállni a véleményed mellett, hát ne tedd, de akkor minek osztod azt meg egyáltalán? Akinek van egy kis esze, az nem azt fogja ebből leszűrni, hogy milyen fensőbbséges tudás birtokában vagy amit fölösleges magyarázni, hanem hogy még te magad sem érted, hogy miért az a véleményed, ami. Ha én véleményt nyilvánítok valamiről, akkor azt úgy teszem, hogy kész vagyok elmagyarázni a véleményem mögött álló gondolatmenetet is, és ezért nem fogom rosszul érezni magam.
Akkor ezek szerint egy normális testalkat magas igény, a nők kilométeres kívánságsora meg nem. Érdekes.
Fintorgott már rajtam tőlem egy fejjel kisebb, 90 kilós, szétfolyó csaj-de persze az én igényeim magasak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!