Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Manapság miért ilyen egoisták...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Manapság miért ilyen egoisták a lányok?

Figyelt kérdés
Főleg a 20-as korosztályra gondolok.

2014. okt. 20. 19:25
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Én sosem voltam egoista.

Szép nő vagyok (végre sikerül többé-kevésbé így érezni), sokan egyenesen gyönyörűnek tartanak, és emellé sem buta, sem erkölcstelen nem vagyok.

Viszont egész életemben bántást kaptam, a suliban végig piszkálódtak velem, általánosban főleg a lányok. Elhittem, hogy csúnya és haszontalan vagyok. Aztán gimiben sem voltam egy népszerű lány, de a fiúk azért ott már észrevették az adottságaim, de mivel nem javított volna a státuszukon, ha velem járnak - mivel nem voltam "menő", bulizós csaj - ezért a legtöbbjük gátlástalanul csak megd_ugni akart, csak egy "k_úrható" testet látott bennem. Elhittem, hogy senki sem tudna szeretni igazán, senkinek sem lehetek élete szerelme, senki sem küzdene értem, és igazán szépnek sem éreztem magam.

Ez azt eredményezte, hogy szinte akárkinek adtam esélyt kapcsolatra érettségi után, akiket megismertem, csak annyi kellett, hogy kelljek nekik komolyra, és foglalkozzanak a lelkemmel. Soha nem voltam lekezelő senkivel.

Azóta már megjött az önbizalmam, bár még mindig közel sem akkora, mint egyes lányoknak, akik rosszabbul néznek ki/butábbak/szürkébbek nálam.

Na, ilyenkor mi van?

2014. okt. 20. 19:51
 12/22 anonim ***** válasza:
"Szép nő vagyok, sokan egyenesen gyönyörűnek tartanak, és emellé sem buta, sem erkölcstelen nem vagyok." Nem neked kell magadról véleményt alkotnod, majd ha más mondja ezt akkor lesz igaz. Amit leírtál az vagy igaz, vagy nem, mindenesetre az első mondat egyáltalán nem arra utal, hogy nem vagy egoista.
2014. okt. 20. 20:35
 13/22 anonim ***** válasza:
szürke...szürkébb...legszürkébb
2014. okt. 20. 21:00
 14/22 anonim ***** válasza:

# 12

De igen, magamról is véleményt kell alkotnom, tudod, ezt nevezik önbizalomnak. Nem kell összekeverni az egoizmussal.

Nem mások fogják definiálni az én értékem.

Ez nem azt jelenti, hogy nem veszem figyelembe mások véleményét, csak az a kérdés, hogy kiére adok, és mennyire. Meg kell tanulni helyesen válogatni, és minél reálisabban nézni. A felesleges, alaptalan kritikát meg kell tanulni nem felvenni, viszont ez nem jelenti azt, hogy nem kell foglalkozni semmilyen negatív véleménnyel. Magába kell nézni az embernek, és rájönni, hogy szimpla rosszindulatú piszkálódásról, vagy építő jellegű kritikáról van-e szó.

De eléggé az jön le, hogy te még nem jutottál el idáig.

És igen, szépnek érzem magam, de ehhez az kell, hogy jól érezzem magam a bőrömben.

A külsőmről sok visszaigazolást kapok az ellenkező nemtől, mondjuk úgy, hogy a férfiak igen nagy része sokkal szebbnek tart, mint én saját magamat.

2014. okt. 20. 21:44
 15/22 anonim ***** válasza:
szépség, merre van a pékség?
2014. okt. 20. 21:45
 16/22 anonim ***** válasza:
Rosszul mondtam, nem önbizalomnak nevezik, hanem énképnek.
2014. okt. 20. 21:48
 17/22 anonim ***** válasza:
péknének?
2014. okt. 20. 21:49
 18/22 anonim ***** válasza:
Uncsee
2014. okt. 21. 00:34
 19/22 anonim válasza:

Szerintem ez attól függ, mit értesz az egoista alatt.

Ha a lányok lenéznek, és nem törődnek az érzéseiddel, vagy ha egyszerűen csak tudják (reálisan), hogy mennyit érnek.

Például az előző előtti (?) válaszoló azt írta magáról, hogy szép. Helyes. Írja, ha úgy látja. Attól, hogy egy lány szépnek tartja magát, máris egoista? Mert ugye aki nem, az önbizalomhiányos, és senkinek sem fog kelleni, mert attól, hogy nem érzi szépnek magát tényleg egy kicsit megcsúnyul. Szerintem az nem baj, ha egy lány tisztában van a saját értékeivel, sőt.:) Én sem tudtam úgy végigmenni a folyosón, hogy egy-két lány ne kezdett volna el sutyorogni a hátam mögött, és ez eléggé megviselt, de ma már nem hat meg annyira, és ezt az egészséges egómnak köszönhetem. Nem vagyok csúnya, szép az alakom, és ez a tudat segít, hogy a többiek rosszindulatú megjegyzései ne befolyásoljanak. Itt az egó (vagy ego) pozitívum. Szerintem.:)

Ha viszont arra gondolsz, hogy nem törődve a többiek érzéseivel, magasról tojva a világra, pepecskedve flangálnak, jól hallhatóan kibeszélnek mindenkit a hátuk mögött, és meg vannak győződve tökéletességük vitathatatlanságáról... hát, szerintem ez már egy kicsit túlzás. De nem tudom, nem látok a fejükbe. Szerintem valahol az egoizmusuk is önbizalomhiányban gyökerezik.

2014. okt. 21. 13:35
 20/22 anonim ***** válasza:
Nos ez engem is érdekelne :p olyan nyomorék,hogy a legtöbb ember mindig mindenhol vetélytársat lát az emberben!Rendszeresen járok versenyezni mindenféle sportból és a legutóbbin a startvonalon gyorsan osszeismerkedtem a vetelytarsaimmal pedig akkor lattam oket elosszor es sokkal jobb volt ugy az egesz.Miert nem ilyesmi van gyakrabban?Olyan szar,hogy mindenhol a lanyok egoistan neznek rad,ha szep vagy azert ha csunya akkor meg azert :p
2014. okt. 21. 22:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!