Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi ez a "vagdosom magam" őrület?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi ez a "vagdosom magam" őrület?

Figyelt kérdés

Látom a kérdések között, hogy rengetegen írják (tizenévesek), hogy vagdossák magukat (???).

Viszont nem azt teszik föl kérdésként, hogy "azt hiszem beteg vagyok, hova forduljak", hanem inkább azt, hogy ki járna olyan lánnyal/fiúval, aki vagdossa magát.

Magyarul úgy van beállítva, mintha ez a világ leg természertesebb dolga lenne; sőt, kifejezetten olyan stílusban kérdeknek mintha kb azt kérdenék, járnátok-e felnyírt hajú lánnyal. A fentiekből én arra következtetek, hogy ez valami "h@lyegyerekek divatja". Most épp nem a felnyírt haj, hanem a vagdosás a divat. Rosszul látom? Mit gondoltok erről?

Mióta menő a tiniknél a vagdosás?

2014. szept. 20. 22:11
1 2 3
 21/25 plasztik@ä ***** válasza:
haverom is vágdossa magát. ugy megilyesztettem a körfűrésszemmel hogy többet nem merte csinálni
2014. okt. 25. 23:26
 22/25 anonim ***** válasza:

"Gyámántot csak a gyémánt vágja"

/Ossian - Ítéletnap/

Az eret meg a kés

2014. okt. 25. 23:46
 23/25 anonim ***** válasza:

Azért terjed ilyen gyorsan a téma, mert mindenhonnan ezt hallani! Neten, TVben, Újságokban! Dicsekvő vagy elrettentésnek szánt képek a közösségiken, öngyilkosságról szóló hírek, cikkek.

Ránk, kamaszokra egy-egy szó is nagy hatással lehet. Ebben a korban mindent megkérdőjelezünk, átértékelünk, és ha valahol azt halljuk, a kéz vagdosása megszabadít a gpndoktól, addig rágódunk rajta, hogy végül kipróbáljuk. Lehet, hogy sok meggondolatlan gyerek innen szerez tudomást erről a "betegségről", és meg is fertőződik...

13/ L

2014. okt. 26. 00:13
 24/25 A kérdező kommentje:

Lehet...

Viszont ez egy örök probléma. A hírrel mindig lehet rosszul bánni. De elhallgatni az igazságot, meg titkolni, az nem lehet a gyógymód. Biztos sokan szereznek innen tudomást, de az biztos, hogy nem az a hibás aki egy társadalmi jelenséget megemlít. Voltak már rendszerek, amik a hírzárlattal próbálkoztak a történelem során. Eddig nem sok jó sült ki belőle...

2014. okt. 26. 00:32
 25/25 anonim válasza:
Én azt mondom, hogy aki az ilyet lehülyézei és szánalmasnak nevezi, valójában az a szánalmas. Valószínüleg nem érti meg min megy keresztül aki ilyet tesz és csak külsőleges szemlélő ként ítélkezik, mint úgy általában az összes ember. Tudom milyen érzés annyira szenvedni, hogy már semmi ésszerű ötleted sincs, hogy mit tegyél és azt látod a legjobb megoldásnak ha fogsz egy éles tárgyat és magadat bántod vele. Tudom, mert én is át éltem egyszer. Annyira fájt és annyira egyedül voltam, hogy csak sírtam és fogtam egy hegyes valamit ami a kezembe akadt és megvágtam a kezemet. De aztán rájöttem, hogy ez nem változtatott semmin mert utána ugyan úgy egyedül voltam és ugyan olyan rossz érzéseim voltak. Persze a hegek ott voltak a kezemen és mélységesen szégyeltem magam az iskolába meg otthon, hogy megfogadtam magamba, hogy soha többet. Valójába azóta is fáj itt bellül és szenvedek sőt még egyedül is vagyok és csak sírok, de nem vagdosom magam. Attól, hogy egyszer megvágtam magam semmi nem változott, szóval most azokhoz beszélek akik még az első után is csinálják. Ha baj van inkább sírj egy sort vagy kiálts egyet mert ez hatékonyabb megoldás mint, hogy magadba kárt okozz. Én is megbántam azt az egyszeri alkalmat, hogy megvágtam magam mert még mindig látszik és szerintem ez nem is fog eltünni. Örök életembe emlékezhetek arra, hogy mit tettem magammal csak azért mert tini koromba nagyon szarul éreztem magam. Tehát ilyen érzés ez. És lehet, hogy egy olyan felnőtt akinek tini korába semmi baja sem volt, semmitől se szenvedett annak lehet, hogy nehezére esik felfogni, hogy mi visz rá valakit, hogy ilyet tegyen. És csak mert nem tudja mi is ez valójába már szánja is az egészet. Hát elmondom, hogy akinek valóban olyan problémai vannak azok tényleg képesek ilyenre és segíteni kell nekik, beszélni velük és megérteni őket. 15/L
2014. dec. 20. 17:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!