Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi ez a "vagdosom magam" őrület?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi ez a "vagdosom magam" őrület?

Figyelt kérdés

Látom a kérdések között, hogy rengetegen írják (tizenévesek), hogy vagdossák magukat (???).

Viszont nem azt teszik föl kérdésként, hogy "azt hiszem beteg vagyok, hova forduljak", hanem inkább azt, hogy ki járna olyan lánnyal/fiúval, aki vagdossa magát.

Magyarul úgy van beállítva, mintha ez a világ leg természertesebb dolga lenne; sőt, kifejezetten olyan stílusban kérdeknek mintha kb azt kérdenék, járnátok-e felnyírt hajú lánnyal. A fentiekből én arra következtetek, hogy ez valami "h@lyegyerekek divatja". Most épp nem a felnyírt haj, hanem a vagdosás a divat. Rosszul látom? Mit gondoltok erről?

Mióta menő a tiniknél a vagdosás?

2014. szept. 20. 22:11
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
40%

én is vagdostam magam meg miegymást,de nem divatból..csak

azok csinálják divatból,akik fölrakják az internetre,mutogassák másnak,beszélnek a dolgról másoknak.Van egy közösségi oldal,ahol többezer ilyen kép van ..de nem csak vagdosós képek,hanem olyan kamasz lányok is raknak föl olyan képeket,hogy az már komoly orvosi segítségre szorul..Vannak,akik a csontsovány testüket lefényképezik és olyan feliratokat írnak oda,hogy "Ne egyél!" meg,hogy "a csinos lányok nem esznek" meg hasonlók..és ezt terjed.Ahogy ezek a vagdosós képek is.Ezek a képek képesek elhitetni az emberekkel,hogy ez jó dolog,pedig egyáltalán nem az.

2014. szept. 20. 22:36
 12/25 A kérdező kommentje:
Hát néztem egyet azon, amit az oldalról és a "ne egyél" feliratokról írtál..... Jézusom....
2014. szept. 20. 22:40
 13/25 anonim ***** válasza:
40%

Dobjatok már linket:D

Ismerek én is olyat, aki kaszabolta magát. Neki elég sz.r sors jutott, viszont a rendes exithez meg gyenge volt...

2014. szept. 20. 22:55
 14/25 anonim ***** válasza:
41%
Én hiszek a természetes kiválasztódásban. Aki nem képes feldolgozni a lelki hülyeségeit, és elkezdi vagdosni magát, az meg is érdemli. Ha bajom van, megoldom, nem kárt teszek magamban.
2014. szept. 21. 00:28
 15/25 TallandThin Boy ***** válasza:
41%

#14 Amen :D

Aki vagdossa magát az fogyatékos, az meg, hogy erről van faszbúkos oldal hát az már a legalja mindennek.

2014. szept. 21. 10:25
 16/25 anonim ***** válasza:
86%

Ki kell, hogy ábrándítsalak: ez a vagdosás-mizéria már kb. 10 éve tart (akkor kezdték ismerősök karcolgatni, vagdosni, magukat, amikor én gimis voltam). Csak gondolom a technikai fejlődéssel és hogy ezek elérhetőek lettek a tinik számára, többet és nyíltabban beszélnek róla, ezért jobban benne van a köztudatban.

A legtöbben nem divatból csinálják, hanem valamiféle lelki probléma manifesztálódása: figyelemfelkeltés, feszültséglevezetés stb. Ezeknek az embereknek segítségre lenne szüksége, nem pedig megvetésre és anyázásra.

Annyiban igazad van, Kérdező, hogy mivel jobban benne van a köztudatban a vagdosás, így egyre gyakrabban fordulnak ehhez a problémás lelkületű tinik, holott az önkifejezésnek, a figyelemfelhívásnak, a feszültséglevezetésnek ezer más módja is van.

2014. szept. 21. 11:29
 17/25 A kérdező kommentje:

Az utolsó hozzászólásra reagálva, persze hogy segítségre lenne szükségük. Mindegy, hogy honnan közelítjük meg. Még ha "divatból" vagdossa is magát valaki, ép lelkű ember nem követ ilyen divatot. Egyértelműen nagy probléma van az ilyen fiatalok lelkével. Ha másért ne, azért, mert ezt látják az egyetlen módnak arra, hogy kiharcolják a környezetük figyelmét. Már ott nagy baj van, ha valaki annyira kétségbe esetten vágyik arra, hogy valaki foglalkozzon vele, hogy képes ezért kárt tenni magában...

Nem anyázni akartam, csak nekem ez a "divat" újdonság...

És sokkolt, hogy hány ilyen pst van. Keress rá a "vadosás" és hasonlók kulcsszóra...

2014. szept. 26. 22:15
 18/25 anonim ***** válasza:
56%
Igen az én osztálytársaim közül is csinálják, de csak lányok egy elkezdte a többbi meg folytatta mostmár leálltak vele. Én nem lennék rá képes. 14/L
2014. szept. 26. 22:16
 19/25 lpeter87 ***** válasza:
42%
Szerintem két jól irányzott pofon mindkét oldalról az apjuktól úgy, hogy csengjen a fülük és mindjárt leszoknak róla!
2014. szept. 26. 22:39
 20/25 anonim válasza:
Utolsó, nagyon értelmes lehetsz...
2014. okt. 8. 13:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!